- הוסף לסימניות
השנקל שלי: https://www.prog.co.il/threads/הגיג...מתור-והדיבורים-אודותיו.1082148/#post-15414393
(אחרי שכבר שמתי באשכול הזה כמה שקלים פה ושם
)
(אחרי שכבר שמתי באשכול הזה כמה שקלים פה ושם
וזה יעזור...במקרה כזה תגידי באדיבות שיש לך גם פטור מתור אז שימתינו אחרייך.
רק לגבי זה - זה לא עובד ככה.
מקבל שירות ראשון מי שהציג ראשון תעודת פטור מתור וביקש לקבל פטור מתור.
אם מישהו עמד בתור ולא ביקש פטור, הוא לא יכול לדרוש להיות לפני מי שביקש פטור מתור לפניו.
אף אחד לא טען שלנכה אסור להשתמש בפטור מתור!יש כאן כאלו תגובות שאני שוקלת להתחיל להתפלל עבורם שיזכו בכרטיס המיוחל.
עצוב ובושה חוסר ההבנה, זה נפתח עם תלונה על עוקפים במרמה - דבר שאסור לכל הדעות, מלווה - פולמוס קשה ומשתנה בין נכות לנכות ומשפחה למשפחה ומקום למקום.
ועובר לצאת על הנכה עצמו שאולי גם לו (למה אולי? כתבו בפירוש מספר ניקים שכנראה אינם הורים בכלל ולא מבינים משמעות של ילד נכה בעליל) לנכה עצמו - אסור בכלל לעקוף בתור.
כמו שציינתי אני לא עוקפת עם הכרטיס של הילדה שלי, אבל מסכימה עם @אופססס ;) שזה יכול לתת פיצוי לילד כשיגדל ויבין שהוא שונה.
תתביישו לכם.
אין מה לעשות קודם כל צריך להיות אנשים לדעת מתי לדבר ומתי לשתוק (מתי להציג את הכרטיס ומתי לא) אכן זה לפעמים מקומם (בלי להתריס נגד אף אחד מותר ואולי אף צריך להציג את הכרטיס ולדרו את המגיע מצד החוק).לא היה אם מי לדבר
מומלץ לכולם לפני שהם מגיבים עוד תגובות לקרוא את הטקסט המיוחד הזההשנקל שלי: https://www.prog.co.il/threads/הגיגים-בעקבות-כרטיס-הפטור-מתור-והדיבורים-אודותיו.1082148/#post-15414393
(אחרי שכבר שמתי באשכול הזה כמה שקלים פה ושם)
יש כאן כאלו תגובות שאני שוקלת להתחיל להתפלל עבורם שיזכו בכרטיס המיוחל.
מי שחושב שראוי שיתחשבו בו (ובהרבה מקרים צודק!), לא בהכרח יכול לכפות זאת.לצאת על הנכה עצמו שאולי גם לו (למה אולי? כתבו בפירוש מספר ניקים שכנראה אינם הורים בכלל ולא מבינים משמעות של ילד נכה בעליל) לנכה עצמו - אסור בכלל לעקוף בתור.
אנחנו מחונכים לעזור לשני גם על חשבונינו, חד וחלק וגם אם זה קשהפטור מתור ופטור מתשלום למלווה אלו שני דברים שונים
פטור מתור ביטו"ל מחלק בקלות כי זה לא עולה לו כסף
פטור מתשלום למלווה פחות מפרגנים כי זה כסף...
והפטור נועד להקל על מי שקש לו לחכות (קשה יותר מכל אדם. לא כמו כולם, שלכל אחד קשה לחכות שעות בתורים)
הוא לא מגיע כפיצוי על קשיים, גדולים ככל שיהיו.
א"א לפצות אחרים ע"ח הציבור
ואם ילד זקוק לפיצוי על קשיים שיש לו- יש הרבה ארגוני חסד שעושים את זה
ארגונים שלוקחים ילדים מיוחדים ואחים שלהם לטיולים וכד'
ואם אין ארגון שדואג לבעיה הספציפית, אפשר להניח בצד כל חודש מדמי הביטו"ל, או כל פתרון שימצאו, ולפצות את הילדים ככל שירצו
הציבור לא אמור לפצות אף אחד
בטח לא בלי שביקשו הסכמה
דווקא כן טענו!אף אחד לא טען שלנכה אסור להשתמש בפטור מתור!
בזה אתם צודקים לגמרי!!היו כאן כמה משתמשים שהצהירו כבעלי פטור שהם ממעטים להשתמש בו.
הטענות היו כלפי שימוש לא סביר ולא הוגן.
לגבי האמירה האלמותית: "תתפללו שלא תגיעו למקום הזה", אני אתכבד לספר שיש בעולם כמה התמודדיות נוספות.
מן הסתם גם המתלוננים מתמודדים בחייהם הפרטיים הגם שלא זכאים לפטור מתור, בין אם מדובר ביתמות, שכול או מצוקה כלכלית.
תודה על ההבנה.
כנ"למי שחושב שראוי שיתחשבו בו (ובהרבה מקרים צודק!), לא בהכרח יכול לכפות זאת.
אני מכיר כמה אנשים שכבר "זכו" בכרטיס המיוחל, ועדיין חושבים שאסור להם להשתמש בו!
(אתם גם ראיתם אותם! כן האנשים המבוגרים שחיכו לתור והאישה שלא חשבתם שראוי במצבה שתפנו לה את מקומכם באוטובוס ועוד רבים, הם האנשים שהחליטו שלא לממש את זכותם!)
בזה אתם צודקים לגמרי!!
אין ספק שישנם אין ספור קשיים שבעולם מתוקן היו מקבלים גם הם פטור מתור, לצערנו אנו לא בעולם מתוקן והם לא קיבלו, זאת לא סיבה א"כ לזרוק את הפטור מתור לפח "כי ישנם כאלו שמגיע להם יותר" אלא להשתמש בו במינון הנכון ובאמת בשעת צרה (לעולם לא התשמשנו בכרטיס בלי שראינו שהילדה סובלת/בסכנה בתור הנ"ל,) ותאמינו לי שהיו לנו אינספור מקומות שעקפו אותנו עם כרטיס ופשוט שתקנו ולא שלפנו את שלנו, כי אני מאמינה (או רוצה להאמין) שמשתמשים רק כשבאמת זקוקים.
דווקא כן טענו!
תסתכלו אחורה, היתה שם הצעה (כנראה מילד בן 10) שיקחו את הילד האוטיסט ביום אחר.
אם זהו המצב, הרי שההצעה הגיונית למדי.הילדה שלי סובלת או בסכנה בגלל התור,
בולללקצת קשה לנהל דיון כשעונים שוב ושוב תשובות שלא קשורות .
אפחד לא בא בטענות לאלו שזקוקים לפטור באמת ומצרפים אליו גם מלווה.
העם אתכם, מעריך, אוהב ומתפלל עליכם.
להפך, אכפת לנו שיש כאלה שמשתמשים בבעיה שלכם.
דברנו על ניצול ציני של הענין .
משפחות שלמות אלרגיות עם מלווה צמוד לכל אחד מהם שעולים שוב ושוב לאותו תור ועוקפים.
משפחה שמפנטזת כל פעם סיפור אחר, כי הפריכו להם את הסיפור הקודם.
היינו ב'עולים לירולשלים', כשהתור של הפטור היה כל הזמן בפעולה והמפעיל הכניס כבר רק משם.
ואנחנו עמדנו עד בוש .
והפטור מתור על משפחותיהם עלו שוב ושוב ושוב ושוב
ואנחנו אחרי שעתיים הסתובבנו והלכנו בלי כלום.
בעולם מתוקן לא נוכל לתת לכל בעיה פטור ומי שבריא ב"ה יחכה בכל מקום כמה שעות.
והבעיה הגדולה היא שאין באמת אפשרות להכיל את כל הבדיונות,
ואז ח"ו עלול להווצר מצב שמי שבאמת זקוק לפטור, לא יכילו אותו .
אתם רוצים תיק רפואי מלא?אם זהו המצב, הרי שההצעה הגיונית למדי.
למה להכניס את הילד/ה לסכנה וסבל?
מתייחסת כמובן לתורים שאינם מחויבים מכורח המציאות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים