דרוש מידע פטור מתור- אפשר לדבר על זה?

מצב
הנושא נעול.
יאללה יאללה תיקחו אותו אחרי החופש כולםםםם מתמודדים וילד אוטיסט בתפקוד נמוך (שזה מה שאתה מתאר פה ) כולם רואים עליו ואף אחד לא היה מתמרמר על זה אנחנו יודעים על מה רוב הילדים מקבלים פטור
שפה בוטה ונמוכה שלא מצריכה תשובה.
האיומים והמניפולציות הגיעו.
רוה הפטור מתור אינם לבנים של אמהות בהריון.
אני מקווה שלא התכוונת למה שכתבת.

שאלה:
האם תמיד יש זכות למלווה?
כמדומני שיש כמה סוגי כרטיסים
האם ראצל ילדים תמיד יש מלווה חינם?

כי יש נכויות א" בלי מלווה
עוורון למשל
(לפי החוק בבט"ל חייבים לדאוג לו ללמלווה למרות שאדם עצמי.)
במבוגרים
אם המלווה יצטרך לשלם על עצמו
על אירוע לא תכנן ללכת,
אולילא ירצה לבוא

לביתי יש פטור מתור.
היינו באחת האטרקציות של מורשת מן המזרח
ובאתר שבו יש צמיד מיוחד לפטור מתור
כשבקשתי הודיע לי האחראי שבאירוע הזה אין פטור מתור
כי זה חרדי ויש מלא שמשקרים....
לא אחראי חילוני. אחראי משלנו.
אולי בעקבות אשכולות כאלו מישהו מתבלבל שפטור מתור זה שקר חרדי.
זה לא.
זו זכות חוקית.
ואגב,
מתי שלפתי את הפטור מתור?
אחרי הפעם השלישית שנכנסו כמה אחיות לתור כי שמרו לנו....

צודקים.
אני יודעת שיש רבנים שמתירים להגזים קצת בוועדות רפואיות בביטוח לאומי בגלל שהם מאד מדקדקים ולא נותנים תמיד גם למי שמגיע על פי החוק.
יכול מאד להיות שגם בעניין הזה ההלכה קצת שונה ממה שנראה ממבט ראשון, אולי.

המגיבים באשכול מתחלקים ל3.
הסבלנים והסובלנים.
המנותקים.
ואלה שחייבים להגיב גם אם זה לא קשור.
על המנותקים
אין צורך לדבר ודי לקרוא את התגובות הבוטות והאלימות שלהם כדי להבין איפה המגיב נמצא.
אלה שחייבים להגיב. "מילה בסלע".....
הסבלנים אשריהם ואשרי חלקם שגם אם הם לא מספיק מבינים את גודל ועומק העניין של התמודדות כזו ואחרת הם מבינים שהם לא מבינים. וגם כאן יש דעות לכאן ולכאן מי באמת זכאי לעקוף ומי לא ועד כמה, אבל בסופו של דבר גם המחמירים וגם המקילים מבינים שיש סיבה וטעם למה יש את הזכות הזו בתור בסיס. ומכאן ואילך עד כמה הזכות רחבה רבו הדעות והסברות כל אחד כפי הבנתו ורחבות דעתו.
עניינים הלכתיים כל אחד יעשה כדעת רבותיו וברור שיש כאן מה לשאול ולהעמיק

נערך לאחרונה ב:
רק תקחו בחשבון שיש כאלו שהנכות שלהם והפטור נקבע בעיקר על סבל מרגליים וקושי לעמוד [ודווקא בהליכה פחות קושי], ולכן מה שאתם רואים לא תמיד הוא מה שבאמת. ומישהו כזה זכותו לעקוף את התור עם הפטור שלו כי לכך בדיוק קיבלת אותו.
אז תמיד כדאי לדון לזכות גם את העוקפים באופן קבוע.

רק תקחו בחשבון שיש כאלו שהנכות שלהם והפטור נקבע בעיקר על סבל מרגליים וקושי לעמוד [ודווקא בהליכה פחות קושי], ולכן מה שאתם רואים לא תמיד הוא מה שבאמת. ומישהו כזה זכותו לעקוף את התור עם הפטור שלו כי לכך בדיוק קיבלת אותו.
אז תמיד כדאי לדון לזכות גם את העוקפים באופן קבוע.
לא מקבלים על כזה דבר פטור מתור! (מבוגרים) גם שזה מגיע ממחלות קשות מאוד ושיש גם הגבלה בשווי משקל.
אפילו אפילו משהו שצריך קביים לא תמיד יקבל פטור מתור

המגיבים באשכול מתחלקים ל3.
הסבלנים והסובלנים.
המנותקים.
ואלה שחייבים להגיב גם אם זה לא קשור.
על המנותקים
אין צורך לדבר ודי לקרוא את התגובות הבוטות והאלימות שלהם כדי להבין איפה המגיב נמצא.
אלה שחייבים להגיב. "מילה בסלע".....
הסבלנים אשריהם ואשרי חלקם שגם אם הם לא מספיק מבינים את גודל ועומק העניין של התמודדות כזו ואחרת הם מבינים שהם לא מבינים. וגם כאן יש דעות לכאן ולכאן מי באמת זכאי לעקוף ומי לא ועד כמה, אבל בסופו של דבר גם המחמירים וגם המקילים מבינים שיש סיבה וטעם למה יש את הזכות הזו בתור בסיס. ומכאן ואילך עד כמה הזכות רחבה רבו הדעות והסברות כל אחד כפי הבנתו ורחבות דעתו.
עניינים הלכתיים כל אחד יעשה כדעת רבותיו וברור שיש כאן מה לשאול ולהעמיק
יש גם את הנורמלים.

לא מקבלים על כזה דבר פטור מתור! (מבוגרים) גם שזה מגיע ממחלות קשות מאוד ושיש גם הגבלה בשווי משקל.
אפילו אפילו משהו שצריך קביים לא תמיד יקבל פטור מתור
מה את אומרת?????
יש דברים שאת כנראה לא יודעת.
אני אל אומרת שזה רק על הרגליים אבל זה חלק גדול מהסיבה לנכות ולפטור.
לא הכל זה תלוי מחלה כזו או אחרת. לכל סעיף יש תתי סעיף ולתתי הסעיפים יש עוד תתי סעיפים וכנראה שלא בהכל את בקיאה ומכירה. וזה לא קשור לזה שמחלה אחרת לא קיבלה אחוזי נכות ופטור. זה יכול להיות משהו שיכול להשליך על הגוף כולו אבל במקרה מסויים בא לידי ביטוי בעיקר בעמידה על הרגליים.

אין לי כאן ענין להתווכח.

אני מדברת מניסיון
ברב המקרים לא מקבלים גם על הגבלה בתנועה פטור מתור
גם לא על בעיות בשווי משקל וכמובן על קושי לעמוד זמן מושך (ולא משנה אם הסיבה קשורה לרגליים או לעמו"ש)
לא מקבלים גם שהסיבה היא מחלה נוירולוגית קשה
גם אני מדברת מניסיון
ויותר לא מגיבה כאן. כי אני ממש לא לא רוצה לרדת לפרטים מסיבות רבות.

ולא כל בעיה בעמידה חייבת להיות קשורה לעמוד שדרה, נפשי, עיוורון או נוירולוגיה וכו'. כך שאת מוכיחה שאת באמת לא יודעת הכל וזה בסדר. אין סיבה שתדעי.

הסבלנים והסובלנים

מקרבה משפחתית עם בעל כרטיס נכה [מסיבה מוצדקת, שרואים מיד]
רוצה לציין לשבח שלא נתקלת כמעט, בחיים עצמם, בתגובות בוטות ואלימות
הרוב מתייחסים מאוד יפה ובסבלנות ,
המיעוט מתעלם, וזה גם בסדר .

לביתי יש פטור מתור.
זה לא.
זו זכות חוקית.
ואגב,
מתי שלפתי את הפטור מתור?
בדיוק
מי מדבר בכלל על פטור מתור
באופן כללי שוכחים את כל הבין אדם לחברו בבית... ניתקלתי לרוב בניצול של ילדי הביישניים בתורים רבים למתקנים שילדים אחרים- בעידוד הוריהם! עקפו אותם בלי למצמץ מתחת לגדרות והייתי צריכה לבוא לריב עם האב (החרדי,כן ממש לא נעים).
ואם לא הם יכלו גם לעמוד כל היום בלי לעלות בכלל
או בתור לרכבלית שהיה פעמים שבאתי והיה עמוס
לא רוצה להכליל אז מדגישה שזה רק מהנסיון שלי
אבל תמיד כשאני הגעתי אם היה עומס של אנשים 'משלנו' דחפו ורמסו אותי גם במצבים לפני לידה וכו
פשוט 'עלו' עלי עם עגלות או חבורה של ילדים עם ההורים שלהם אחריהם עקפו ודחפו אותי

לביתי יש פטור מתור.
זה לא.
זו זכות חוקית.
ואגב,
מתי שלפתי את הפטור מתור?

הפקות חרדיות זאת בדיחה בהקשר הזה
אפס הכרות עם הנגשות וכללים
לא כניסה לכאות גלגלים,
לא מקום ישיבה באולם.
ואומרים לך- זה הפקה פרטית אלו הכללים שלמו (!!!!!!!!!)

אם זו הפקה עירונית לדעתי תתלונני בשביל האירועים הבאים.

מה את אומרת?????
יש דברים שאת כנראה לא יודעת.
אני אל אומרת שזה רק על הרגליים אבל זה חלק גדול מהסיבה לנכות ולפטור.
לא הכל זה תלוי מחלה כזו או אחרת. לכל סעיף יש תתי סעיף ולתתי הסעיפים יש עוד תתי סעיפים וכנראה שלא בהכל את בקיאה ומכירה. וזה לא קשור לזה שמחלה אחרת לא קיבלה אחוזי נכות ופטור. זה יכול להיות משהו שיכול להשליך על הגוף כולו אבל במקרה מסויים בא לידי ביטוי בעיקר בעמידה על הרגליים.

אין לי כאן ענין להתווכח.

שתיכן צודקות וזה לא ויכוח.

יש שמקבלים, לא מעט,
ויש עוד הרבה הרבה יותר שלא.
וצריכים, מאוד,מאוד, מאוד.

כמו שכתבת המקור אחר כל פעם.
יש מחלות עם פרוטוקולים מובני וברורים
יש מקרים יוצאי דופן
יש מיקרים אפורים
ויש מקרים בן הכסאות.
ויש מחלות שקשה לבדוק ולהוכיח.

האופן שהוא הרבה אנשים שמתקשים מאוד בעמידה (כאבים, סיבולת, שווי משקל)לא מקבלים פטור מתור
(לעומת ילדים עם אלרגיות?...)
ופשוט לא הולכים לסדר דברים שהם צריכים (מי דיבר על לונה פארק, ולא תמיד יש בן משפחה שיעשה במקומם)
לא ברור, מאוד קשה,
ושם בסימן שאלה גדול את הזכאויות בגלל.
האם לא הלכו לאיבוד בדרך ושכחו מה המטרה.

נערך לאחרונה ב:
אין צורך ברעיונות. כל האפשרויות הללו קיימות וידועות ואפילו יש נוהל שגובש בין התאחדות האטרקציות לנציבות שוויון זכויות.
מארגני האירועים ובעלי האטרקציות צריכים להתאמץ קצת כדי ליישם את הנוהל, אז מפה זה כבר עניין של כוחות שוק
איפה אפשר לראות את הנוהל?
זה נשמע שנפגשו בדיוק כדי לפתור את הסוגיא הזו
דווקא מאוד מעניין
{ובהערת אגב- בכל האירועים ההמוניים החרדיים לא מיישמים כלל את הרעיונות הנ"ל. אם היה שלט ברור באטרקציות בבין הזמנים איך ומתי אפשר היה יותר קל לכולם}

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה