דרוש מידע פטור מתור- אפשר לדבר על זה?

מצב
הנושא נעול.
נכון שלכולם קשה לחכות בתור.
אך עדיין ברגע שיש לו תעודת פטור מתור-מותר לו להשתמש בה כפי רצונו כל עוד זה לפי החוק!
גם אם זה כואב כשמחכים בתור ופתאום מגיע אחד ועושה את הסיבוב (בקופה ובטרמפולינה) לפניך ואינו מחכה כלל.
נכון, אלו שאין להם את הכרטיס הזה דורשים ובצדק התחשבות מבעלי הכרטיסים:
אנא, אל תשתמשו בכרטיס סתם או יותר מידי. גם לנו קשה לחכות מכל מיני סיבות ולו רק בגלל כך שאנחנו גם אנשים,

בקצרה​

אנשים עם מוגבלות עשויים לקבל שירות במקומות ציבוריים או ללא המתנה בתור בהתאם לתנאי הזכאות.

• מי שמלווה את הזכאים ונמצא עימם בתור גם יהיה פטור מההמתנה.
  • על תעודות הנכה של הזכאים נוסף הכיתוב "פטור מהמתנה בתור" ללא פרטים על סוג המוגבלות או היקפה.

לדוגמה
אפשר להציג את התעודה ולבקש לקבל שירות בלי להמתין בתורים כגון:
  • תור לקבלת שירות בסניף הדואר או בעירייה.
  • תור לקופה בחנות או בבית מרקחת פרטי (לא של קופת חולים).
  • תור לקבלת שירות בסניף בנק.
  • תור לקבלת שירות במשרד הפנים

מתי אין זכאות לקבל את הפטור מההמתנה בתור?​

• הזכאות לא תקפה במקרים הבאים:
    • כאשר ממתינים בתור לתחבורה ציבורית.
    • כאשר ממתינים בתור לשירות רפואי.
    • כאשר ההמתנה בתור נעשית במכונית (למשל כשממתינים במכונית בכניסה לגן לאומי או בתחנת דלק).
  • אם התור נקבע מראש אין חובה לקדם אדם עם מוגבלות לפני מוזמנים אחרים (למשל: בתור שנקבע למספרה). עם זאת:
    • צריך להתחשב באדם עם המוגבלות ובמוגבלות שלו כאשר קובעים את היום והשעה לקבלת השירות.
    • אם האדם עם המוגבלות הגיע במועד שתיאם מראש, יש לספק לו את השירות בסמוך למועד שתואם.

מי זכאי?​

טיפ
  • לפי פסיקת בית המשפט, נותן השירות הציבורי מחויב לספק לפחות עמדה אחת או קופה אחת (עמדת תשלום) שבה ניתן שירות ללא המתנה בתור לאנשים עם מוגבלות.
  • נותן שירות ציבורי שמספק קופה אחת בלבד עם שירות ללא המתנה בתור חייב להציב שילוט מתאים, גדול וברור שמפנה לקופה זו.
  • לקריאת פסק הדין בנושא זה.

כדאי לדעת​

(הועתק מ"כל זכות").
חוקית אם בעל הפטור לא נמצא, אא להשתמש
ועל כאלו אנשים יש קצת כעסים
אין זכאות לפטור מתור על כך שיש אח מוגבל בבית

חוקית אם בעל הפטור לא נמצא, אא להשתמש
ועל כאלו אנשים יש קצת כעסים
אין זכאות לפטור מתור על כך שיש אח מוגבל בבית
למה א"א?
זה אסור! (גם חוקית וגם אנושית).
פשוט צריך לעמוד ע"כ,
לבקש שייראו את התעודה (כמובן תמיד ניתן יהיה להערים היות ולא כתוב איזה מוגבלות יש וזה יכול להיות גם מוגבלות שאינה נראית ומי שיציג את התעודה הזו יכול לטעון שלו קוראים בשם המופיע אף שבאמת זה אחיו/אחותה, מה שכן נרוויח את אלו שאינם משקרים לנו בפרצוף ואת אלו שזה תעודה של האח/אחות הרי אין שם של ילדה דומה לשם של ילד!).

המתנתי פעם בתור ארוך ומייגע לחיסון קורנה
הגיע אישה עם ילד קטן ת"ד ולא הביאה איתה את התעודה, השומר לא נתן לה להכנס כי לא היה לה תעודה
אבל כולם נתנו לה להכנס ולעקוף אותם
הענין כאן הוא לא התעודה, אלא הצורך
אם היה משהו נכנס במרמה עם תעודה מזוייפת (או תעודה של משהו שנמצא בבית) אותם אנשים היו כועסים עליו מאוד, כי הוא יכול לחכות

הגיע אישה עם ילד קטן ת"ד ולא הביאה איתה את התעודה, השומר לא נתן לה להכנס כי לא היה לה תעודה
אם היה משהו נכנס במרמה עם תעודה מזוייפת (או תעודה של משהו שנמצא בבית) אותם אנשים היו כועסים עליו מאוד, כי הוא יכול לחכות
לידיעתכם במוסדות רפואיים אין פטור מתור גם לא בבית מרקחת!!

כאן מתמרמרים ע"כ שאנשים שאין להם את הזכות החוקית מנצלים אותו על חשבון השאר. :mad:

לידיעתכם במוסדות רפואיים אין פטור מתור גם לא בבית מרקחת!!
גם לא במקומות שמזמינים תור מראש!

מתי אין זכאות לקבל את הפטור מההמתנה בתור?​

• הזכאות לא תקפה במקרים הבאים:
    • כאשר ממתינים בתור לתחבורה ציבורית.
    • כאשר ממתינים בתור לשירות רפואי.
    • כאשר ההמתנה בתור נעשית במכונית (למשל כשממתינים במכונית בכניסה לגן לאומי או בתחנת דלק).
  • אם התור נקבע מראש אין חובה לקדם אדם עם מוגבלות לפני מוזמנים אחרים (למשל: בתור שנקבע למספרה). עם זאת:
    • צריך להתחשב באדם עם המוגבלות ובמוגבלות שלו כאשר קובעים את היום והשעה לקבלת השירות.
    • אם האדם עם המוגבלות הגיע במועד שתיאם מראש, יש לספק לו את השירות בסמוך למועד שתואם.
(מ"כל זכות").

בלת"ק צריך לשאול רב האם מותר באמת לעקוף בתור בהנחה שאין צורך אמיתי, יתכן שזה אסור הלכתית מכיוון שהתור הוא שווה כסף וגם אם יש לך קומבינה זה לא אומר שעל פי ההלכה מותר לגנוב מאנשים את התור שלהם.

בלת"ק צריך לשאול רב האם מותר באמת לעקוף בתור בהנחה שאין צורך אמיתי, יתכן שזה אסור הלכתית מכיוון שהתור הוא שווה כסף וגם אם יש לך קומבינה זה לא אומר שעל פי ההלכה מותר לגנוב מאנשים את התור שלהם.
אין בעלות על התור כך שמהצד הזה אני לא יודע אם שייך לקרא לזה לגנוב למשהו תור (אני לא פוסק וגם לא ת"ח זה ולכן אני לא יודע אבל בכל זאת זה פחות נראה לי) אבל ברור שהלכתית מסיבות אחרות אכן כנראה זה בעיה

יש הבדל בין לטעון על מעשה מסויים שהוא אסור, לבין לטעון על עצם הבעת דעה במילים חריפות
אתה יכול לקרוא לזה שיימינג או כל שם אחר, נקיטת העמדה נגד הבעת דעה וודאי שגורמת לאנשים להרתע!
זה מחזיר לשאלה שבכותרת:

אפשר לדבר על זה?​

ושוב זו דוגמא להבעת דעתך על מי שמתבטא נגד הפטור...
אין שום נקיטת עמדה נגד הבעת דעה. אלא הבעת דעה מול הבעת דעה. ומי שהבעת עמדה \ דעה נגדית נגד עמדתו \ דעתו מרתיעה אותו.....
וגם אותם אלו שמצמצמים את הלגיטימיות של הפטור למינימום האפשרי לפחות מכירים בלגיטימיות של העמדה הנגדית ומכירים בזה שיש משהו צודק בעמדה הנגדית,
בשונה מאלו ששוללים לחלוטין את הלגיטימיות של הפטור.
וכן!!! ברור שאפשר לדבר על זה!!!!
בדרך כלל ה'להתגמש' אמור להגיע, מכאלו שעומדים בתור ועיניהם כלות,
ובדרך כלל אף אחד לא טורח לבקש מהם ולהסביר להם
מנקודת מבטך אני מסכים רק שזו עמדה לדעתי סובייקטיבית ופחות אובייקטיבית.

נערך לאחרונה ב:
י
יש איסור הלכתי לעקוף תור? מה שידוע לי זה אין כל כך...... או לא ברור שיש
אני לא רב אבל זה מה שאמרו לי.

י

יש איסור הלכתי לעקוף תור? מה שידוע לי זה אין כל כך...... או לא ברור שיש
אני לא רב אבל זה מה שאמרו לי.
למה אין איסור הלכתי? זה לא נחשב לגזל זמן כשעוקפים מישהו? מה משמעות התור?

אין לי ידע עמוק בנושא.
אבל לאיזה איסור בתורה זה משתייך? לאיסור גזל? לאיסור מוסרי? הונאה?
אני לא יודעת לאיזה איסור, אבל כששאלתי רב על משהו אחר אם מותר לעשות אז הוא אמר שזה נחשב לגזל זמן ולכן לא אסור הלכתית.

מנקודת מבטך אני מסכים רק שזו עמדה לדעתי סובייקטיבית ופחות אובייקטיבית.
ילד שנוסע לעולים לירושלים ומספיק 3 מתקנים, ומול עיניו משפחות שלמות מספיקות 7-8-9 פעמים
פחות משנה לו אם הוא סוביקטיבית או אוביקטיבית

אני לא יודעת לאיזה איסור, אבל כששאלתי רב על משהו אחר אם מותר לעשות אז הוא אמר שזה נחשב לגזל זמן ולכן לא אסור הלכתית.
איך מפסקים את המשפט שלך - לכן, לא אסור הלכתית. או - לכן לא, אסור הלכתית
בכלל נראה לי זה יבדר גברים לקרא את הבנות מקשקשות בהלכות שאין להם יידע בהן....

על כגון זה אמרו חז"ל במשנה בפאה פ"ח מ"ט.
וכל מי שאינו לא חיגר, ולא סומא, ולא פיסח, ועושה עצמו כאחד מהם, אינו מת מן הזקנה עד שיהיה כאחד מהם, שנאמר [(משלי יא כז) ודורש רעה תבואנו,.
ראו הוזהרתם!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה