- הוסף לסימניות
לידיעתך, החוק וההלכה לא בהכרח הולכים יד ביד...עקיפת תור אסורה למעט למי שמותר לו ע"פ חוק.
ובכביש זה שונה, אתה צריך לשמור על החוק מצד ''ונשמרתם'', לא מצד ''החוק''
לידיעתך, החוק וההלכה לא בהכרח הולכים יד ביד...עקיפת תור אסורה למעט למי שמותר לו ע"פ חוק.
חשבתי שהשאלה אם בכלל יש איסור כל שהו לעקוף (מהתורה )קיפת תור אסורה למעט למי שמותר לו ע"פ חוק
כנ"ל אנחנו לא ממציאים לימודים מפסוקים ולא בכל מקרה לומדים מפס' לכל דבר שנראה לנו.ממש לא!
בהרבה דברים דין תורה שונה מהחוק, ומנוגד לחוק.ממש לא בכל מקרה ההלכה מושפעת מחוקי המדינה.
לא ההורים כופים החק כופהממש לא!
בהרבה דברים דין תורה שונה מהחוק, ומנוגד לחוק.ממש לא בכל מקרה ההלכה מושפעת מחוקי המדינה.
כפעם בפעם אני רואה עצמי מחוייב להזכיר ולהסביר:
כל הטיעון שלי הוא על כפיית הפטור מתור על אחרים מצד בעל הכרטיס.
וודאי שכל אחד מעצמו מחוייב להתחשב באחרים.
יחד עם זאת כאשר מדובר בעקיפה למשל על חשבון ילדים שכדברי חז"ל אינם בני מחילה, זאת שאלה מורכבת.
אולי מצד מצוות חינוך יכולים ההורים לכפות את הילד לוותר על תורו
לא. אסור לכפות אם זה לא לפי ההלכה.לא ההורים כופים החק כופה
לא. אני אחנך את הילדים שלי לוותר כראוי ליהודי, לא מעניין אותי אם החוק מחייב זאת.אתה רוצה להיות זכאי לפטור מתור ? לך או עבור ילדיך ?
הוא נתן לך דוגמא מדוייקת. תו נכה.לא. אסור לכפות אם זה לא לפי ההלכה.
אני מאמין שיהודי שומר מצוות מעניינת אותו ההלכה.
דוגמא מעולה!הוא נתן לך דוגמא מדויקת. תו נכה.
מתי זה נוגד להלכה ומתי לא?
זהו שאם על פי חק מותר לעקוף.אתה לא יעול להגיד שמותר להשתמש רק אם יד צרך דחוףלא. אסור לכפות אם זה לא לפי ההלכה.
אני מאמין שיהודי שומר מצוות מברר דבר ראשון מה ההלכה אומרת לפני שהוא עושה שימוש בחוק על חשבון אחרים.
טוב אז נכנסים עכשיו למחלוקת של הרים גבוהים.דוגמא מעולה!
כל מקרה שמדובר בשימוש על חשבון מישהו אחר זאת אכן שאלה הלכתית שצריך ללבן.
זו שאלה אמיתית?הוא נתן לך דוגמא מדוייקת. תו נכה.
מתי זה נוגד להלכה ומתי לא
טוב אז להבהרה במקרה שהתו ניתן בצדק.זו שאלה אמיתית?
כי התשובה פשוטה אם התיו לא היה אמור להינתן...
אני לא יודע בדיוק מה הייתה השאלה וקשה מאוד לדמותאני לא יודעת לאיזה איסור, אבל כששאלתי רב על משהו אחר אם מותר לעשות אז הוא אמר שזה נחשב לגזל זמן ולכן לא אסור הלכתית.
נדבר על הרעיון, איזון צריך ליצור בין כולם, אבל האיזון אמור להיווצר מעצמו, מי שחשוב לו יותר שיבוא מוקדם יותרבתור הורה לילד אתה צודק אבל הטענה שלך בתור הורה לילד רגיל שמספיק 3מתקנים היא סובייקטיבית ולגיטימית לחלוטין. באותה המידה דוגמא הפוכה. ילד מיוחד שיש לו פטור מתור וזו הפעם הראשונה מאז תחילת שנה שיצא לפארק כלשהו הוא ואחיו כ"כ צריכים את זה וכ"כ חסר להם כי הם לא יכולים לצאת בכל פעם שהם רוצים....
ונא לא להיצמד לסיטואציה אלא לרעיון.
בבקשה להפסיק להשתמש עם הטיעון המקומם הזה!, מי שחושב שמגיע לו פיצוי על הקושי, הכתובת היא אצל מי שנתן את הקושי!אתה רוצה להיות זכאי לפטור מתור ? לך או עבור ילדיך ?
הפטור לו מגיע סתם הוא מגיע עם חבילהבבקשה להפסיק להשתמש עם הטיעון המקומם הזה!, מי שחושב שמגיע לו פיצוי על הקושי, הכתובת היא אצל מי שנתן את הקושי!
זה נכון,סורי, אבל זה (ותגובות דומות) כבר באמת חוסר הבנה של מצבם של אנשים עם קשיים כאלו ואחרים.
סתם כדי לסבר את האוזן, יכול להיות שהשעה שהבנאדם הסתובב כדי למלא עגלה היא קצה גבול היכולת שלו.
כסא לא פותר את כל הבעיות, עמידה היא לא הבעיה היחידה שמפריעה לעמוד בתור.
זה בסדר לא להבין למה מישהו צריך פטור מתור, יש דברים שלא תעלה על דעתך אם לא תהיה לך היכרות קרובה. פשוט צריך להבין שיש סיבות שלא תמיד מובנות ולא נראות לעין ולכבד את מי שמשתמש בפטור גם אם לא הבנת למה.
נכון שיש גם כאלו שמתשמשים בפטור למרות שאין להם צורך, אבל לא חסרים אנשים שנראה כאילו הם לא צריכים כשהם כן.
זה חוקי ולא צריך לבקש רשות, אבל זה לא פיצוי אלא הקלה על קושי ספציפי.הפטור לו מגיע סתם הוא מגיע עם חבילה
שעליה אנשים מוותרים
זה פשוט חוקי ולא צריך לבקש רשות מהמתינים
שתי הדוגמאות שנתת הן דוגמאות לשימוש לא ראוי בפטור. זה משהו אחר מאשר עצם הצורך בפטור.זה נכון,
רק שלפעמים יש סיטואציות שממש צריך להתעלות על עצמנו כדי לדון לכף זכות ולהרגיש שלא מבינים,
עמדתי לדוגמא עם ילדים המון זמן בחנות של גלידה, פתאם באה אשה נחמדה עם כל המשפחה, האבא התישב ליד השולחן, וכל החמודים עקפו את כולם באמירה של פטור מתור לאבא, והחלו דיונים נלהבים וארוכים על טעם מוקה עם שילוב של בננה או תות ואיזה סוכריות כדאי לפזר למעלה, כפול מספר הנפשות במשפחה.
אני חושבת שהדברים האלו, כמו גם הקטע במתקנים שאין בעיה וכולם מפרגנים לפטור להכנס, אבל שהילדים אצלנו עוד לא הגיעו אפילו לסיבוב אחד, והפטור שבא אחריהם כבר בסיבוב חמישי! אי אפשר לנפנף בפטור ובלא נראה לעין וכו'
הפטור אמור לתת שוויון לא עליונות - זה נראה לי תמצית הדברים.
זה נכון,
רק שלפעמים יש סיטואציות שממש צריך להתעלות על עצמנו כדי לדון לכף זכות ולהרגיש שלא מבינים,
עמדתי לדוגמא עם ילדים המון זמן בחנות של גלידה, פתאם באה אשה נחמדה עם כל המשפחה, האבא התישב ליד השולחן, וכל החמודים עקפו את כולם באמירה של פטור מתור לאבא, והחלו דיונים נלהבים וארוכים על טעם מוקה עם שילוב של בננה או תות ואיזה סוכריות כדאי לפזר למעלה, כפול מספר הנפשות במשפחה.
אני חושבת שהדברים האלו, כמו גם הקטע במתקנים שאין בעיה וכולם מפרגנים לפטור להכנס, אבל שהילדים אצלנו עוד לא הגיעו אפילו לסיבוב אחד, והפטור שבא אחריהם כבר בסיבוב חמישי! אי אפשר לנפנף בפטור ובלא נראה לעין וכו'
הפטור אמור לתת שוויון לא עליונות - זה נראה לי תמצית הדברים.
זה בהחלט מתסכל שזה נהיה המצב אבל לא בשביל זה להמציא טיעונים הלכתים כי משפחה עקפה אותך כמה פעמים בהמצנה בלונה פארקשתי הדוגמאות שנתת הן דוגמאות לשימוש לא ראוי בפטור. זה משהו אחר מאשר עצם הצורך בפטור.
דוגמת הגלידה פשוט לא חוקית. שירות לבעל פטור במסעדה זה המנה שלו, לא של כל המשפחה. זה גם סתם לגמרי לא מחונך לעקוף את התור ואז להתחיל להתלבט. אפשר לבחור ואז לעקוף. [האמת, בלי קשר לפטור. אני חותכת את ההתלבטויות של הילדים או נותנת לבא בתור לעקוף אותי עד שנחליט. סתם נימוס בסיסי]
דוגמת העליה שוב ושוב לאותו מתקן היא לא בלתי חוקית, כל עוד המפעיל מאפשר את זה, זה סתם חוסר התחשבות. אבל לגמרי חוקי מצד המפעיל למנוע את זה.
זה מאד שונה ממי שממלא עגלה בסופר ואז עוקף את התור. שם חוסר ההבנה היה לעצם הצורך בפטור מתור, לא לצורת השימוש בו. על הדברים האלו צריך לדון לכף זכות. נכון שיש מקרים שבהם זה אפילו עוד יותר קשה מאשר הדוגמה הזו, אבל גם בזה תמיד יש הפתעות. חיים ולומדים (בתקווה שזה רק מניסיון של אחרים), שיש מקרים שנראה לך שזה לגמרי פייק אבל בעצם יש שם סיפור לא נעים שמצדיק את הפטור מתור.
לא צריך לתקן חוק. זה כבר במסגרת החוק הקיים. רק צריך ליישם.אולי תפנו לכנסת לתיקון חק שאם זה מקום כמו לונה פארק שלא יהיה אפשרות יותר מפעם אחת אם אלו שעקפו אותם עדייןממתינים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים