ברור שצריך. כתבת בעצמך למה: הגנה פיזית משריטות וכדו'. היו כבר צלמים שהאלמנט הקדמי של העדשה שלהם ניצל משבר כי הפילטר חטף את המכה במקומו.נכתב ע"י שלמה;947023:מי אמר שחובה פילטר?
מי אמר שבמצלמה דיגיטלית צריך UV? (היה שימושי בעיקר לפילים).
כמעט רוב הפילטרים הזולים הורסים את החדות.
בעדשות יקרות מומלץ להרכיב פילטר איכותי שיגן על העדשה משריטות וכדומה.
אם יש סך אור שמגן על העדשה, לא כדאי לקנות פילטר זול.
נכתב ע"י msphoto;947273:נו..
.....
3. פילטר שנשבר עלול לשרוט בקלות את האלמנט הקדמי בעדשה..
4. פילטר (גם איכותי, אם כי במידה פחותה) עלול להגביר מאוד את תופעת הפליירים מול מקורות אור חזקים.
מי שבכל זאת רוצה פילטר UV נחמד במחיר סביר אני ממליץ על Kenko Pro 1 שהוא בעצם הטיקט הזול יותר של אותו מוצר בדיוק של Hoya
נכתב ע"י שלמה;947023:מי אמר שחובה פילטר?
מי אמר שבמצלמה דיגיטלית צריך UV? (היה שימושי בעיקר לפילים).
כמעט רוב הפילטרים הזולים הורסים את החדות.
בעדשות יקרות מומלץ להרכיב פילטר איכותי שיגן על העדשה משריטות וכדומה.
אם יש סך אור שמגן על העדשה, לא כדאי לקנות פילטר זול.
נכתב ע"י שלמה;947300:ראיתי גם מקרה שהפילטר נשבר ולא הצליחו להוציא את הפילטר השבור, בגלל ההברגה השבורה..
על מנת למנוע "פלרים" וכדומה, כדאי לרכוש פילטר עם ציפוי כפול.
רבקה.
שימי לב שכתבת בדיוק את מה שכתבתי, רק בסגנון שונה.
נכתב ע"י tamiro;947319:אני רק הערה
יש לי כמה וכמה עדשות
ולאף אחת מהן אין פילטר
כשמצלמים מול מקור אור, התמונה מתכסה בפלאר/אובך, חוסר בקונטרסט עם צבע דהוי יותר ...את יכולה להסביר מה זה "תיסכולי פליירים" ? אולי בעיות מסויימות שיש לי זה מזה ואני לא מקשרת?
הבהקים שיוצרים אובך, נראה כמו ערפלנכתב ע"י שלמה;947380:פלאר זה לא אובך...
נכתב ע"י שלמה;947380:פלאר זה לא אובך...
נכתב ע"י רבקי פרידמן;947405:דווקא יש אצלי נטייה מאוד לאובך הזה שדוד תיאר. אם התאורה מדוייקת זה לא קורה אבל אם האור האחורי קצת מידי חזק (אני מדברת על סטודיו) זה כבר מערפל את התמונה.
בכל אופן אני יבדוק בלי ועם
נכוןאכן לא....
פלייר - כתמי שמש. אלו כתמי אור שנשברים על האלמנט הקדמי. נראים כמו רצף של כתמים צבעוניים בד"כ בצורת הצמצם.
עדשות זבל מפיקות הרבה דברים כאלו בגלל האיכות הירודה של האלמנטים.
עדשות טובות אמורות לדעת להתמודד עם הנושא גם באור שמש ישיר.
אובך - ירידה בקונטרסט שנגרמת כתוצאה מאדים שמצטברים בין האלמנט הקדמי לפילטר. וגם מאובך שנמצא באוויר והעין שלנו לא תמיד רואה אותו.
עוד משהו... בעדשות מאוד (אולטרה)הרחבות יכול להיות מצב בו אור חזק ישבר על האלמנט הקדמי בזווית כמעט מקבילה ויגרום לאובך ומריחת אור בתמונה. זה נגרם בגלל השבירה של אור על האלמנט הקדמי שלרוב מעוגל ובולט החוצה.
תכלס... hood (סך שמש) יעיל הרבה יותר מכל הפילטרים שאני מכיר
נכתב ע"י רבקי פרידמן;947405:דווקא יש אצלי נטייה מאוד לאובך הזה שדוד תיאר. אם התאורה מדוייקת זה לא קורה אבל אם האור האחורי קצת מידי חזק (אני מדברת על סטודיו) זה כבר מערפל את התמונה.
בכל אופן אני יבדוק בלי ועם
נכתב ע"י tamiro;947414:אם התאורה האחורית שלך נכנסת לך לתוך העדשה...
תזיזי אותה...
נכתב ע"י רבקי פרידמן;947346:את יכולה להסביר מה זה "תיסכולי פליירים" ? אולי בעיות מסויימות שיש לי זה מזה ואני לא מקשרת?
נכתב ע"י רבקה; ואז מספר סידורי כלשהו ואז :על נושא הפלייר כבר הגיבו לך...
נכתב ע"י tamiro;947396:אכן לא....
פלייר - כתמי שמש. אלו כתמי אור שנשברים על האלמנט הקדמי. נראים כמו רצף של כתמים צבעוניים בד"כ בצורת הצמצם.
עדשות זבל מפיקות הרבה דברים כאלו בגלל האיכות הירודה של האלמנטים.
עדשות טובות אמורות לדעת להתמודד עם הנושא גם באור שמש ישיר.
אובך - ירידה בקונטרסט שנגרמת כתוצאה מאדים שמצטברים בין האלמנט הקדמי לפילטר. וגם מאובך שנמצא באוויר והעין שלנו לא תמיד רואה אותו.
עוד משהו... בעדשות מאוד (אולטרה)הרחבות יכול להיות מצב בו אור חזק ישבר על האלמנט הקדמי בזווית כמעט מקבילה ויגרום לאובך ומריחת אור בתמונה. זה נגרם בגלל השבירה של אור על האלמנט הקדמי שלרוב מעוגל ובולט החוצה.
תכלס... hood (סך שמש) יעיל הרבה יותר מכל הפילטרים שאני מכיר
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים