פילטר UV לעדשה 24-120

• הוסף לסימניות
איזה פילטר UV לרכוש לעדשה 24-120? איזה חברה?
אני טירונית ולא מתמצאת.
מה שתגידו- אני קונה

אלפי תודות!

• הוסף לסימניות
מי אמר שחובה פילטר?
מי אמר שבמצלמה דיגיטלית צריך UV? (היה שימושי בעיקר לפילים).
כמעט רוב הפילטרים הזולים הורסים את החדות.
בעדשות יקרות מומלץ להרכיב פילטר איכותי שיגן על העדשה משריטות וכדומה.
אם יש סך אור שמגן על העדשה, לא כדאי לקנות פילטר זול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;947023:
מי אמר שחובה פילטר?
ברור שצריך. כתבת בעצמך למה: הגנה פיזית משריטות וכדו'. היו כבר צלמים שהאלמנט הקדמי של העדשה שלהם ניצל משבר כי הפילטר חטף את המכה במקומו.

בכל מקרה כדאי לקנות פילטר איכותי ויקר (או לא לקנות בכלל. אם מדבור על עדשה של 500 ש"ח פשוט לוקחים בחבשבון שהיא עלולה להישבר. העיקר לא לשים עליה פילטר גרוע. אבל ב-24-105 בהחלט יש טעם להשקיע ולקנות פילטר טוב).
לא יודעת להמליץ על ספציפיים.
אם אני זוכרת נכון בעלי ממליץ על B+W ועל עוד חברה אחת טובה, נדמה לי hama, אבל אני לא בטוחה.

• הוסף לסימניות
נו..

נכנסנו פה לויכוח הידוע בסוגיית פילטר UV

בקצרה:
יש הסוברים שכדאי לשים פילטר כי הוא שומר על העדשה וחוטף במקומה את המכה ואת השבר לא עלינו... יש המגדילים לחשוב שפילטר גם מסנן אובך וכו' (יש פילטרים יעודיים לדברים כאלו, UV לא אמור לעשות את זה)

ויש הסוברים כי פילטר יכול רק להזיק וטעמם עימהם:
1. היצרן השקיע בזכוכיות מלוטשות וכ"כ יקרות בכדי ליצור אופטיקה משובחת, זכוכית פשוטה נוספת רק תקלקל אופטית.
2. האלמנט הקדמי של העדשה חזק יותר מפילטר, מכה שתשבור את הפילטר לא בהכרח תשבור את האלמנט הקדמי של העדשה, כך שאין להביא ראיה מאלו שנשבר להם פילטר והם פרצו בקריאות גיל (כעבדכם הנאמן..)
3. פילטר שנשבר עלול לשרוט בקלות את האלמנט הקדמי בעדשה..
4. פילטר (גם איכותי, אם כי במידה פחותה) עלול להגביר מאוד את תופעת הפליירים מול מקורות אור חזקים.

אני קניתי פילטרים יקרים, בפועל אני כמעט ולא מרכיב אותם.
אם יש מגן שמש מספיק גדול אני חושב שאין צורך בפילטר, גם בעשות יקרות מאוד (כמו ה70-200 2.8 IS II שלי שמבלה איתי בחתונות ועובדת קשה לא פילטר. טפו טפו)

מי שמצלם הרבה בחוף הים הייתי ממליץ לו להשתמש בפילטר בכדי להגן על ציפוי האלמנט הקדמי ממליחות המים.

מי שבכל זאת רוצה פילטר UV נחמד במחיר סביר אני ממליץ על Kenko Pro 1 שהוא בעצם הטיקט הזול יותר של אותו מוצר בדיוק של Hoya

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;947273:
נו..

.....
3. פילטר שנשבר עלול לשרוט בקלות את האלמנט הקדמי בעדשה..
4. פילטר (גם איכותי, אם כי במידה פחותה) עלול להגביר מאוד את תופעת הפליירים מול מקורות אור חזקים.
מי שבכל זאת רוצה פילטר UV נחמד במחיר סביר אני ממליץ על Kenko Pro 1 שהוא בעצם הטיקט הזול יותר של אותו מוצר בדיוק של Hoya

ראיתי גם מקרה שהפילטר נשבר ולא הצליחו להוציא את הפילטר השבור, בגלל ההברגה השבורה..

על מנת למנוע "פלרים" וכדומה, כדאי לרכוש פילטר עם ציפוי כפול.

רבקה.
שימי לב שכתבת בדיוק את מה שכתבתי, רק בסגנון שונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;947023:
מי אמר שחובה פילטר?

ההוא בחנות (ארליך) אמר לי שזה הכרחי, אצלו אני קונה את הכל, ושכחתי לחשוב בכלל אולי הוא לא לגמרי צודק.
זו עדשה לא זולה, וכדאי לי להשקיע בפילטר קצת יותר. זה אפילו לא ממש נחשב להשקעה ביחס למחיר העדשה.
אם יש מי שיכול לומר לי קנו כך וכך, שיגיד.
תודה לכולם!, אני ממשיכה לעקוב.
תודה לכל מי שטרח גם לפרט בשבילי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;947300:
ראיתי גם מקרה שהפילטר נשבר ולא הצליחו להוציא את הפילטר השבור, בגלל ההברגה השבורה..

על מנת למנוע "פלרים" וכדומה, כדאי לרכוש פילטר עם ציפוי כפול.

רבקה.
שימי לב שכתבת בדיוק את מה שכתבתי, רק בסגנון שונה.

מה שמצחיק זה שלכאורה שנינו אמרנו את אותו הדבר, אבל מי שיקרא רק את התגובה שלך יצא עם מסקנה הפוכה לחלוטין ממי שיקרא רק את התגובה שלי.
אני המלצתי לשים פילטר, אבל רק איכותי.
ההודעה שלך מאוד מסוייגת מהנושא של פילטרים, וזאת למרות שציינת שזה מגן הגנה פיזית. בנוסף, דווקא לא כ"כ נרתעת משימוש בפילטרים זולים, אלא כתבת ש"כמעט רוב" הזולים פוגעים באיכות (אני טוענת שכולם), ושבעדשות יקרות עדיף לשים פילטר יקר.

בקיצור, הרגשתי צורך להדגיש את הנקודות שלדעתי ראוי להדגיש.
והתגובה של מאיר גם כן חשובה, כי היא מבליטה את הנקודות העיקריות גם בגישה הנגדית.

(האמת היא שגם אני כמו מאיר: יש לי פילטרים די יקרים, אבל אני כל הזמן מורידה אותם בגלל תיסכולי פליירים...)

• הוסף לסימניות
אני רק הערה

יש לי כמה וכמה עדשות
ולאף אחת מהן אין פילטר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;947319:
אני רק הערה

יש לי כמה וכמה עדשות
ולאף אחת מהן אין פילטר

מה כבר עלול לקרות לציוד שלך? איזה פרח יעשה עליהן אמבוש מתוך פנורמת 360 מעלות?
:p

• הוסף לסימניות
(האמת היא שגם אני כמו מאיר: יש לי פילטרים די יקרים, אבל אני כל הזמן מורידה אותם בגלל תיסכולי פליירים...)[/QUOTE]
את יכולה להסביר מה זה "תיסכולי פליירים" ? אולי בעיות מסויימות שיש לי זה מזה ואני לא מקשרת?

• הוסף לסימניות
את יכולה להסביר מה זה "תיסכולי פליירים" ? אולי בעיות מסויימות שיש לי זה מזה ואני לא מקשרת?
כשמצלמים מול מקור אור, התמונה מתכסה בפלאר/אובך, חוסר בקונטרסט עם צבע דהוי יותר ...
גם אצלי יש במחסן כמה "פילטרי" UV שאין להם שימוש ביום יום. ליציאה לים לגשם .. ולאומן ;), פילטר בתיק יוכל לעזור.
תנסי לצלם תמונה מול מקור אור עם פילטר ובלי ותראי אם יש הבדל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;947380:
פלאר זה לא אובך...

אכן לא....

פלייר - כתמי שמש. אלו כתמי אור שנשברים על האלמנט הקדמי. נראים כמו רצף של כתמים צבעוניים בד"כ בצורת הצמצם.
עדשות זבל מפיקות הרבה דברים כאלו בגלל האיכות הירודה של האלמנטים.
עדשות טובות אמורות לדעת להתמודד עם הנושא גם באור שמש ישיר.

אובך - ירידה בקונטרסט שנגרמת כתוצאה מאדים שמצטברים בין האלמנט הקדמי לפילטר. וגם מאובך שנמצא באוויר והעין שלנו לא תמיד רואה אותו.

עוד משהו... בעדשות מאוד (אולטרה)הרחבות יכול להיות מצב בו אור חזק ישבר על האלמנט הקדמי בזווית כמעט מקבילה ויגרום לאובך ומריחת אור בתמונה. זה נגרם בגלל השבירה של אור על האלמנט הקדמי שלרוב מעוגל ובולט החוצה.

תכלס... hood (סך שמש) יעיל הרבה יותר מכל הפילטרים שאני מכיר

• הוסף לסימניות
דווקא יש אצלי נטייה מאוד לאובך הזה שדוד תיאר. אם התאורה מדוייקת זה לא קורה אבל אם האור האחורי קצת מידי חזק (אני מדברת על סטודיו) זה כבר מערפל את התמונה.
בכל אופן אני יבדוק בלי ועם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;947405:
דווקא יש אצלי נטייה מאוד לאובך הזה שדוד תיאר. אם התאורה מדוייקת זה לא קורה אבל אם האור האחורי קצת מידי חזק (אני מדברת על סטודיו) זה כבר מערפל את התמונה.

אם התאורה האחורית שלך נכנסת לך לתוך העדשה...
תזיזי אותה...

• הוסף לסימניות
אכן לא....

פלייר - כתמי שמש. אלו כתמי אור שנשברים על האלמנט הקדמי. נראים כמו רצף של כתמים צבעוניים בד"כ בצורת הצמצם.

אובך - ירידה בקונטרסט שנגרמת כתוצאה מאדים שמצטברים בין האלמנט הקדמי לפילטר. וגם מאובך שנמצא באוויר והעין שלנו לא תמיד רואה אותו.

עוד משהו... בעדשות מאוד (אולטרה)הרחבות יכול להיות מצב בו אור חזק ישבר על האלמנט הקדמי בזווית כמעט מקבילה ויגרום לאובך ומריחת אור בתמונה. זה נגרם בגלל השבירה של אור על האלמנט הקדמי שלרוב מעוגל ובולט החוצה.

נכון
קישור
קישור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;947405:

נכתב ע"י tamiro;947414:
אם התאורה האחורית שלך נכנסת לך לתוך העדשה...
תזיזי אותה...

על כוורת שמעת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;947346:

כשאת מוחקת חלק מציטוט, את מוכרחה להשאיר את התג הראשון. זה שכתוב בו:
נכתב ע"י רבקה; ואז מספר סידורי כלשהו ואז :
על נושא הפלייר כבר הגיבו לך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;947396:
אכן לא....

אובך (ירידת קונטרסט) יכול להיגרם גם כתוצאה משמש שנכנסת לפריים או נמצאת בזווית בעייתית כלפי המצלמה, וגם בעדשות לא רחבות. בלי קשר לאדים מצטברים. בדיוק כמו שפלייר (כתמי אור קטנים) נוצרים - גם אובך נוצר.

מצורפת דוגמא מטיול-יום-הבחירות של בעלי ושלי. התמונות צולמו עם עדשת 85 1.8 (ונערכו בצורה בסיסית בזמן המרת ה-RAW בלבד. הן לא משהו מקצועי, אלא מצורפות רק בשביל ההדגמה).
שיניתי את הזווית כדי שתמונה אחת תיווצר עם אובך-פליירי והאחרת בלי.

קבצים מצורפים

• RVK_3754.jpg
    KB 430.7 · צפיות: 18
  • RVK_3765.jpg
    KB 352.9 · צפיות: 10

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה