דרוש מידע פיצויים בעקבות התפטרות לאחר לידה

• הוסף לסימניות
את יכולה להתפטר על רקע מעבר הדירה ואז את לא מסתבכת בכלל עם החל"ד

• הוסף לסימניות
אז זה לא משנה בכלל כל עוד לא עברו תשעה חודשים מהלידה, אם את עוברת לעבודה אחרת שמתאימה יותר לאמהות זה בסדר אם זה אותם שעות ורוצה מרחק זה קצת בעיה
את בטוחה שזה לא משנה ואני מדברת על עבודה פחות קשה פיזית

• הוסף לסימניות
את בטוחה שזה לא משנה ואני מדברת על עבודה פחות קשה פיזית
ככל שידוע לי זה לא משנה אבל כדאי להתייעץ עם סוכן ביטוח או רו"ח מה שכן משנה זה שאת מקבלת רק אם עבדת לפחות שנה באותו מקום

• הוסף לסימניות
[
סעיף 14 אמור להופיע בחוזה.
ואם אין חוזה זה לא חוקי.

איך מחשבים?
אמור להופיע בתלוש.
אם לא- תבקשי דוח מחברת הביטוח ותשווי לתלושים שלך.
חתמתי על חוזה ואין לי העתק לגבי החישוב
השאלה מאיפה חברת הביטוח תדע ניסיתי לבדוק לבד אבל הבנתי שהיום יש כל מיני קומבינות שהם עושים שלא כל חלקי השכר מחושבים לפנסיה ולפיצויים אז כך שאני לא יודעת ממה לחשב את זה
אז מה עושים

• הוסף לסימניות
[

חתמתי על חוזה ואין לי העתק לגבי החישוב

אז מה עושים
הייתי מממליצה לך דבר ראשון לפנות לחברת הביטוח,
לברר מה אחוזי ההפרשה ולקבל דוח תשלומים.

דרך אגב- לפעמים גם חברת הביטוח תדע להגיד לך אם יש סעיף 14 או לא

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הייתי מממליצה לך דבר ראשון לפנות לחברת הביטוח,
לברר מה אחוזי ההפרשה ולקבל דוח תשלומים.
אבל זה כתוב לי בתלוש כמה מפרישים רק לא כתוב לי כמה אחוזים זה ולא ממה מחשבים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שתי דברים שאמרה לי חשבת שכר מנוסה וכדאי לבדוק
1. בהתפטרות עד תשעה חודשים מהלידה לצורך טיפול בילד מקבלים פיצויים מלאים אבל צריך לזכור שיש חובה להודיע חודש מראש..
2. משיכת פיצויים מהקופה עלולה לפגוע בגובה הפנסיה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
2. משיכת פיצויים מהקופה עלולה לפגוע בגובה הפנסיה
זה נכון,
כתבתי את זה כבר כ"כ הרבה פעמים והפעם שכחתי...
משיכת פיצויים היא על חשבון הפנסיה, לא רק בגלל שהקיצבה מחושבת לפי הסה"כ שצבר וזה גורע מהסה"כ, אלא יש לזה משמעות גם מבחינת מיסוי.

בכל אופן, לדעתי אם את מתחת לגיל 30 והכסף נחוץ לך- לא כ"כ קריטי ואפשר למשוך בלי יותר מידי נקיפות מצפון.

• הוסף לסימניות
משיכת פיצויים היא על חשבון הפנסיה, לא רק בגלל שהקיצבה מחושבת לפי הסה"כ שצבר וזה גורע מהסה"כ, אלא יש לזה משמעות גם מבחינת מיסוי.
ואם אני לא מושכת אז אני מקבלת הכל? גם בלי סעיף 14
וכן אם אני פחות מגיל 30 יש מיסוי ואם כן כמה

• הוסף לסימניות
ואם אני לא מושכת אז אני מקבלת הכל? גם בלי סעיף 14
וכן אם אני פחות מגיל 30 יש מיסוי ואם כן כמה
לא מספיק הבנתי...

בעז"ה בגיל הפרישה הקיצבה החודשית היא נגזרת של מה שנצבר בפועל לחלק למקדם המרה.
למשל, אם עוד 20 שנה מקדם ההמרה היא 215 והערך הצבור יהיה 2,000,000 הקיצבה החודשית תהיה בערך 2,000,000/250 עד 120. (בקטנה מאוד, זה תלוי בעוד המון דברים)
זאת אומרת שככל שהצבירה גבוהה יותר הקיצבה החודשית תהיה גבוהה יותר.

מעבר לזה, ייתכן מיסוי על היקצבה החודשית.
לגובה המס יש משמעות אם מושכים כספים.
מס הכנסה בודק 30 שנה אחורה.

• הוסף לסימניות
בעז"ה בגיל הפרישה הקיצבה החודשית היא נגזרת של מה שנצבר בפועל לחלק למקדם המרה.
למשל, אם עוד 20 שנה מקדם ההמרה היא 215 והערך הצבור יהיה 2,000,000 הקיצבה החודשית תהיה בערך 2,000,000/250 עד 120. (בקטנה מאוד, זה תלוי בעוד המון דברים)
זאת אומרת שככל שהצבירה גבוהה יותר הקיצבה החודשית תהיה גבוהה יותר.

מעבר לזה, ייתכן מיסוי על היקצבה החודשית.
לגובה המס יש משמעות אם מושכים כספים.
מס הכנסה בודק 30 שנה אחורה
אז אם אני מושכת עכשיו אני לא מפסידה חלק במיסוי ורק הקצבה תהיה יותר נמוכה

וכן האם זה משנה אם אני לא מושכת אני יקבל את 8.33 % גם אם אין לי סעיף 14?

דרך אגב את עוזרת לי המון ממש ממש תודה!!!

• הוסף לסימניות
לפי חוק הפנסיה החדש, כל ההפרשות לפנסיה על פי חוק נכנסות אוטומטית לתחולת סעיף 14. כך שלרוב העובדים החדשים, ההבדל בין פיטורין להתפטרות הוא זעום. הפיצויים שהופקדו בקופה שייכים להם בכל מקרה, והמעסיק, אם הפריש מלא, לא חייב להשלים להם שום דבר מכספו.

• הוסף לסימניות
לפי חוק הפנסיה החדש, כל ההפרשות לפנסיה על פי חוק נכנסות אוטומטית לתחולת סעיף 14. כך שלרוב העובדים החדשים, ההבדל בין פיטורין להתפטרות הוא זעום. הפיצויים שהופקדו בקופה שייכים להם בכל מקרה, והמעסיק, אם הפריש מלא, לא חייב להשלים להם שום דבר מכספו.
ואם אין להם סעיף 14?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה