פיצויים לאחר התפטרות מעבודה

• הוסף לסימניות
אודה למי שיוכל להבהיר לי את הנושא.
אם אני מתפטרת מהעבודה אחרי חופשת לידה,
ועוברת למקום קרוב יותר לבית ופחות שעות עבודה ביום.
למיטב ידיעתי זה נחשב התפטרות לצורך טיפול בילד ולכן אני זכאית לפיצויים.
האם זה נכון?
איך מחשבים את סכום הפיצויים?

• הוסף לסימניות
נכון, את זכאית
חלק גדול מהסכום נמצא כנראה בקופה, יש לך אפשרות למשוך אותו אבל עדיף לבדוק ולהתיעץ אם כדאי.
ההשלמה עד לפחות או יותר משכורת אחרונה*שנות העבודה היא ע"י המעסיק.

• הוסף לסימניות
אודה למי שיוכל להבהיר לי את הנושא.
אם אני מתפטרת מהעבודה אחרי חופשת לידה,
ועוברת למקום קרוב יותר לבית ופחות שעות עבודה ביום.
למיטב ידיעתי זה נחשב התפטרות לצורך טיפול בילד ולכן אני זכאית לפיצויים.
האם זה נכון?
איך מחשבים את סכום הפיצויים?
אם את חתומה על סעיף 14 את תקבלי רק את מה שנצבר בקופה
ואם לא חתומה אז החישוב תלוי אם את עובדת שעתית או חודשית

• הוסף לסימניות
לא ממש מדויק
אם יש ס' 14- הסכום בקופה כולו שלך בכל מקרה.
ואם את מתפטרת בנסיבות מזכות (למשל אחרי לידה) יתכן שתהיי זכאית בנוסף גם להשלמה , זה תלוי כמה הופרש כבר במסגרת ס' 14.
אם אין סעיף 14, והתפטרת בנסיבות מזכות, תקבל סה"כ משכורת אחרונה* וותק, חלק מהקופה ואם יש צורך- השלמה מהמעסיק

• הוסף לסימניות
לא ממש מדויק
אם יש ס' 14- הסכום בקופה כולו שלך בכל מקרה.
ואם את מתפטרת בנסיבות מזכות (למשל אחרי לידה) יתכן שתהיי זכאית בנוסף גם להשלמה , זה תלוי כמה הופרש כבר במסגרת ס' 14.
אם אין סעיף 14, והתפטרת בנסיבות מזכות, תקבל סה"כ משכורת אחרונה* וותק, חלק מהקופה ואם יש צורך- השלמה מהמעסיק
במקרה שלי,האם מגיעה לי השלמה מהמעסיק?
מעוניינת להודיע על התפטרות יום לפני תום 9 חודשים מהלידה וכמובן עלי לעבוד את חודש ההודעה מראש.
דחוף לי מידע מניסיונכם!

• הוסף לסימניות
מעוניינת להודיע על התפטרות יום לפני תום 9 חודשים מהלידה וכמובן עלי לעבוד את חודש ההודעה מראש.
דחוף לי מידע מניסיונכם!
סליחה שאני ככה כותב, אבל מניסוח ההודעה שלכם נראה שאתם לא דוברים אמת שזה לצורך הילד.
אם זה אמיתי אז תתפטרו, ואם תהיו זכאים תקבלו ואם לא אז לא.

עליכם לקחת בחשבון שאם זה לא לצורך הילד באמת, למרות שאפשר להצהיר על זה כך. זה גזל גמור מהמעסיק.

כמו"כ אני רק אסביר מה שכתבו פה.
עובד רגיל כיום מקבל 6% הפרשה לפיצויים בקרן הפנסיה, כאשר את זה מקבלים בכל מקרה גם במקרה של התפטרות רגילה.
ובמקרה המזכה בפיצויים מקבלים השלמה ל8.33% לכל חודש (כלומר תוספת של 2.33% למה שכבר הופרש).

ויש עובדים שמראש מקבלים 8.33% כל חודש, ואז בכל מקרה בין של פיטורין בין של התפטרות הם מקבלים את כל הכסף שכבר צבור בקרן הפנסיה שלהם בלי שום זכאות נוספת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דחוף לי מידע מניסיונכם!
צריך לבדוק בתלושים שלך מה הופרש וממתי.
אם התפטרת לצורך טיפול בילד בוודאות את זכאית לפיצויים, אבל יתכן שהכל כבר בקופה ויתכן שחלק המעביד יצטרך להשלים.

• הוסף לסימניות
אם מתפטרת אחרי לידה ללא סיבה גם מקבלים פיצויים?

• הוסף לסימניות
רק אם זה (באמת) לצורך הילד.

כלומר או התפטרות לגמרי להיות עקרת בית או לפחות פחות שעות עבודה בעיקר, או קרוב לבית יותר (משמעותית כמו ההבדל בין מגורים בב"ב ועבודה בב"ב או בת"א).

• הוסף לסימניות
סליחה שאני ככה כותב, אבל מניסוח ההודעה שלכם נראה שאתם לא דוברים אמת שזה לצורך הילד.
אם זה אמיתי אז תתפטרו, ואם תהיו זכאים תקבלו ואם לא אז לא.
אני אסביר שוב- כרגע אני בסוף החודש התשיעי ללידה,עובדת 5 חודשים
בכוונתי להתפטר בכל מקרה כדי להוריד משרה לטובת הילד.השאלה אם להזדרז לפי שיעברו 9 חודשים או שבכל מקרה פספסתי כי צריך להתפטר עד תום 8 חודשים ואז לעבוד חודש נוסף-חודש הודעה מראש ?

• הוסף לסימניות
טענתי ואומת ע"י עו"ד לעניני עבודה-
את יכולה לותר על ההודעה המוקדמת, לשלם את הקנס ואז תהיי זכאית לפיצויים
כמובן שיש מעסיקים (במקרה שהתעסקתי איתו) שירצו עוד חודש עבודה וישלמו לך פיצויים בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
נשמע רעיון מוצלח.רק 2 דברים:
זה אומר שאני לא אהייה זכאית בלי הטריק הזה?
מה גובה הקנס שאצטרך לשלם?

• הוסף לסימניות
אני לא בטוחה שלא תהיי זכאית גם עם הודעה מוקדמת. אני לא שאלתי את העוד, אלא המעסיק שאל בשמי.
אני במצב שלך הייתי מודיעה על התפטרות לצורך טיפול בילד ומבקשת פיצויים, אם המעסיק יחשוב שאינך זכאית תבדקי אם את אכן חייבת. מאמינה שיש דעות לכאן ולכאן.
הקנס הוא- חודש משכורת

• הוסף לסימניות
אם אני לא חוזרת לעבודה אחרי החל"ד אלא ישר מתחילה במקום אחר קרוב יותר לבית,
מה קורה עם ההודעה מראש?
מתי צריך להודיע למעסיק שאני לא חוזרת?

• הוסף לסימניות
חודש לפני סיום החל"ד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה