נכתב ע"י מנגו;696957:יש למישהי המלצות איך מחממים פירה תפו"א לסעודת ליל שבת?
ברור לי שמכינים אותו ברגע האחרון, השאלה החימום.
זכור לי לא משהו מפעמים קודמות, עם נוזלים כאלה שנקוו בתחתיתו.
תודה מראש!
נכתב ע"י גינגית;697148:אני מכינה את כל האוכל ביום חמישי, כולל פירה.
שמה אותו ואת שאר המאכלים החמים כל אחד בשקית קוקי נפרדת משלו,
בסיר גדול אני שמה את כל השקיות [לא לשכוח לקשור אותם כמובן] וממלאה מים שכל השקיות תשבנה במים רותחים.
כל האוכל מתחמם, לא נשרף, נשאר רטוב וטעים.
יש מקום על הפלטה לסיר המרק, דגים חמים וכמובן הצ'ולנט ועוד נשאר מקום ברווח.
וכמובן שהסיר נקי ופחות לנקות במוצ"ש
לפירה, כדאי להוסיף רבע כוס מים לשקית, כדי שלא יתייבש.
נכתב ע"י קול-התור;697210:שרית, זה אסור בשבת. (למעוך/לרסק גידולי קרקע). תגידי גם לסבתא שלך...
נכתב ע"י קול-התור;697210:שרית, זה אסור בשבת. (למעוך/לרסק גידולי קרקע). תגידי גם לסבתא שלך...
נכתב ע"י mig;697269:לכן מותר לרסק בכפית בננה רכה לתינוק.
נכתב ע"י מלכי;697298:לתינוק זה מותר! אבל בשינוי כמובן - עם כפית! (כדי שלא יחנק)
אבל למבוגר????????????????????????
נכתב ע"י sarit1ef;697290:קול התור- אל תהיי כל כך נחרצת. (אני לא אגיד לסבתא שלי מה מותר. הבית שלהם הוא בית של ת"ח, מה שהם עושים- אני יכולה להיות בטוחה שזה לפי ההלכה המדוקדקת)
תכל'ס- גידולי קרקע שהתבשלו והם רכים, ואפילו פרות שהם רכים מאוד אפילו ללא בישול, כמו אבוקדו רך מאוד- מותר למעוך ביד או במזלג, (המדידה היא - אם את תופסת במזלג ומרימה והחלק האחר נופל- מותר לרסק.)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: מחוברת לעצמי, kshir, ימים טובים יבואו ועוד 10 משתמשים13 //