זה כמעט שני הפכים, הצד השווה שבהם - שאתה מול מחשב.
והיום הביקוש בשוק לפולסטאק מאוד עלה, אז יתכן שתוכל למצוא גם לא במשרה מלאה (אני פול סטאק לא במשרה מלאה, ואני מכיר הרבה כאלה)
כמו כן, אתה יכול להיות עצמאי, ואז אתה קובע את השעות עבודה, החסרון בזה שזה פחות רווחי בגלל שאתה חייב להפריש מההכנסה הרבה כסף, ואתה צריך גם להתנהל מול הלקוחות בעצמך שזה גם לוקח זמן, ואתה לא מקבל על הזמן הזה כסף.
הלפ-דסק ממה שידוע לי לא דורש הכשרה (אולי קצת הבנה במסדי נתונים וארכיטקטורת שרת וקליינט), כי לכל מקום יש את הבסיס ידע שלו שבכל מקרה צריך ללמוד אותו, אז אתה תמיד יכול לנסות לבדוק במקומות אם הם צריכים הלפ-דסק למשרה חלקית.
לגבי פיתוח בוטים ואוטומציה, אל תתנו לפרוג להכניס לראש רעיונות, הם מוכרים את זה בגלל שזה הכי קל ללמד, לא בגלל שיש לזה כזה ביקוש מטורף.
אני חושב שזאת אופציה הרבה פחות טובה בתור פרילנסר, כי זה משהו יותר מוסדי, אנשים שיש להם כבר תהליכי עבודה וכד', והם רוצים להפוך אותם לאוטומטים, בד"כ
אוטומציה ובוטים חייב להתלוות לאיזושהי מערכת, ובשביל זה צריך מפתח פולסטאק (שאגב, גם יודע לעשות
אוטומציה ובוטים).
וגם זה שאמרו לך שזה מתאים לך באבחון תעסוקתי לא אומר שאתה חייב לעבוד דווקא בזה, תבחר מה שכיף לך.
כמו שכתבתי, מפתח פולסטאק באמת משמעו שיש לו את הכלים לפתח מה שהוא רוצה, וזה כולל
בוטים ואוטומציות, לעומתו מישהו שלמד פיתוח של משהו מאוד ספציפי לא אמור להצליח לעשות יותר מזה. (וכל זה בהנחה שהקורס שבו למדו פולסטאק זה קורס רציני ולא משהו כמו "תלמד לבנות אתר מנצח ב18 שיעורים!" כשחלק ניכר מהקורס זה לבחור את הפונט הנכון, וההיסטוריה של הפונטים בראי הקדמה המודנית וכד')
עריכה:
הנה מידע כללי על בוטקאמפים לתכנות, תבדוק אם רלוונטי כלפיך מה שכתוב שם
https://techmonster.co.il/full-stack-bootcamp-review/