התייעצות פלאפון בקורונה ולא רק

• הוסף לסימניות
אני הולכת ברחוב ילד קטן עוצר אותי ברחוב ומבקש את הפלאפון לשיחה הביתה.
לתת לו בכלל? ועכשיו בקורונה

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לומר עכשיו, אולי יש לך אלכוג'ל בתיק ותחטאי, אבל בכללי זה חסד עצום!
תחשבי על ילד קטן וחסר ישע שצריך לשאול משהו את אמא...
לפעמים מעצבן שבסופר מבקשים פלאפון ומדברים חמש דקות על סוג ממרח השוקולד, אבל תחשבי על ילד קטן שאי לו בטחון- כמה זה נותן לו.

• הוסף לסימניות
אני הייתי נותנת ומחטאה אח"כ
אם את חוששת שהוא לא מתקשר הביתה את יכולה להקשיב לו לשיחה :eek:

• הוסף לסימניות
אני חד-משמעית עונה שאני ממהרת, צר לי, ילד שמסתובב ומחפש טלפונים, זה מוזר מאוד, לי, בכ"א.

זה לא זמן לשלוח את הילדים לקניות בלי טלפון נייד, ואם הם יצאו בלי, שיחזרו הביתה וישאלו שם.

ובפרט ילדים ללא מסיכה, עוד יותר נמנעת מלתת.
אולי אני אנוכית, אבל הבריאות שלי ושל המשפחה שלי חשובה לי יותר מכל דעה כזו או אחרת של ניקים עלומים בפורום
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אפשר להביא ולשים על רמקול.
שלא יצמיד לפנים.

• הוסף לסימניות
אולי אני אנוכית, אבל הבריאות שלי ושל המשפחה שלי חשובה לי יותר מכל דעה כזו או אחרת של ניקים עלומים בפורום
בהצלחה.

לא חושבת שזו אנוכיות, אבל ודאי שעכשיו זה זמן לא רגיל וצריך הרבה יותר להזהר.
כשקרה לי משהו דומה ליד תחנת אוטובוס, אמרתי לילדה שאם זה משהו דחוף- היא יכולה להעביר את זה דרכי ואני אדבר בטלפון.
אמנם פחות נעים, אבל לא מצאתי רעיון יותר טוב.
באופן אישי, באמת בימים אלו אני משתדלת שילדים שלי שיוצאים יקחו איתם פלאפון מסיבה זו בדיוק.

• הוסף לסימניות
באמת בתקופה זו אני גם נמנעת מסיבה זו בדיוק.
אבל לדעתי גם באופן כללי עוד לפני הקורונה זאת נהיתה תופעה מוגזמת.
לא פעם ולא פעמיים ילדים עוצרים אותי ומבקשים טלפון ולאחר שתמיד הייתי נותנת
התחלתי להקשיב וראיתי שב90% מהמקרים זה סתם סתם, יכול להיות להתקשר לחבר/ה ואפילו בחזור מביה"ס
אמא איפה את אה פה מעבר לכביש לא פעם ולא פעמיים....
ואני לא מדברת על ילד בסופר שרואים שהוא תקוע וצריך עזרה!

• הוסף לסימניות
יום אחד מיהרתי ממש לתור דחוף, ראיתי נערה שירדה מביתה (בבוקר) וכנראה חיכתה לחברה, כי כמה שניות אח"כ ביקשה ממני נייד,
היא לא מתביישת? שתעלה הביתה ותתקשר אליה!!!

זו פשוט תופעה!
אם אפשר לבקש ברחוב, למה להתאמץ לעלות הביתה?

• הוסף לסימניות
יום אחד מיהרתי ממש לתור דחוף, ראיתי נערה שירדה מביתה (בבוקר) וכנראה חיכתה לחברה, כי כמה שניות אח"כ ביקשה ממני נייד,

זו פשוט תופעה!
זה עוד שום דבר, יש ילדים שמבקשים פלאפון בתחנת אוטובוס ובפועל התקשרו לקל קו, בחור אחד שנתנו לו את הפלאפון התקשר ל144...

• הוסף לסימניות

זו פשוט תופעה!
למרות שיכול להיות שאת לא יודעת את כל הסיפור? אולי יש לה בעיות מסוימות בבית והיא הייתה חייבת לצאת ואז רצתה להתקשר להוריה/משטרה..
סתם הולכת רחוק - גם אותי דברים כאלה מעצבנים, אבל אני עדיין חושבת שצריך לתת פלאפון כי את אף פעם לא יכולה לדעת...

• הוסף לסימניות
וידוי קטן.
את חטאי אני מזכיר...בתקופת הלחץ הגדול בחודש ניסן יצא לי לסרב מספר פעמים לילדים שביקשו טלפון,
הרגשתי נקיפות מצפון איומות.
קודם כל, מי יודע מהי מידת חוסר האונים בה שרוי הילד. שנית, הרגשתי שה'מידות' שלי נהרסות. והמחשבות בעקבות החשש מהידבקות הולכות ונהיות יותר ויותר אגואיסטיות ואנוכיות.
רק תיארתי לעצמי את הבן שלי הולך לאיבוד, וכל העוברים ושבים מסרבים לתת לו טלפון.
לא עזרו ההסברים לעצמי שכל כוונתי לשמור על חיי משפחתי וחיי אנשים בסיכון, התחושה הייתה נוראית.
עד שהאיר ה' את עיני בפתרון פשוט ולכאורה יעיל ביותר.
עברתי לדבר אך ורק עם אוזניות, וכאשר ילד מבקש אין שום בעיה להושיט לו את המכשיר בעצמו בלי האוזניות, ללא כל חשש הדבקה.

ועוד דבר. מחסד לא מפסידים, ר' איצלע מפוניבז' היה מטפל בכל החולים בזמן מגיפה ומסר נפשו כפשוטו למענם. אף שהיה פיקוח נפש ודאי.
אז לא אמרתי שאני בדרגתו, אך החשש הרחוק מאוד של ההדבקה מהמשטח, כשמנגד על המשקל - עזרה לילד במצוקה, אין לי ספק מה גובר.

• הוסף לסימניות
יש ילדים שמבקשים פלאפון בתחנת אוטובוס ובפועל התקשרו לקל קו
היו לי כמה פעמים כאלה שביקשו טלפון בשביל קל קו או לשיחת רעים, היה לי אפילו פעם אחד שלקח ממני טלפון בתחילת נסיעה בין עירונית, וללא בושה ישב ושוחח עם המכשיר שלי לאורך רוב הנסיעה כחצי שעה, לקראת ההגעה הושיט לי את הטלפון, והפטיר: "אהממ.. תודה, נראה לי שמישהו התקשר.." נדמה לי שהיו שם 6 שיחות שלא נענו..
לאנשים מסוג זה אני נוהג להגיד : "דברים כאלה גורמים שאנשים לא ירצו יותר להשאיל טלפונים".
דרך אגב יש את אותה תופעה אצל טרמפיסטים נצלנים שמוציאים את המיץ.
אבל למעיישה צריך להמשיך להשאיל טלפונים, ולהעלות טרמפיסטים, כי לעולם לא תדעו כמה החסד הזה נצרך לפעמים, אפילו לאנשים בוגרים ומסודרים..

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה לומר עכשיו, אולי יש לך אלכוג'ל בתיק ותחטאי, אבל בכללי זה חסד עצום!
תחשבי על ילד קטן וחסר ישע שצריך לשאול משהו את אמא...
לפעמים מעצבן שבסופר מבקשים פלאפון ומדברים חמש דקות על סוג ממרח השוקולד, אבל תחשבי על ילד קטן שאי לו בטחון- כמה זה נותן לו.
ממני אחד ביקש פלאפון אז נתתי לו ואח"כ חיטאתי את הפלאפון.

• הוסף לסימניות
ואם ילד מתקשר לקלקו?
אתה לא עושה את זה?
נכון, חוסר אחריות מצד ההורים לשלוח אותו ככה, אבל תשמשו כמבוגר אחראי לאנשים הקטנים!

• הוסף לסימניות
ואם ילד מתקשר לקלקו?
אתה לא עושה את זה?
נכון, חוסר אחריות מצד ההורים לשלוח אותו ככה, אבל תשמשו כמבוגר אחראי לאנשים הקטנים!
זה הקטע שילדים מתקשרים לקל קו למרות שסביר להניח שהם יודעים מתי יבוא אוטובוס או לא יעזור להם לדעת אם יבוא עוד דקה או עוד 10 דקות. וכן ברוב התחנות יש שילוט בזמן אמת, כך שהקל-קו במקרה זה מיותר...

• הוסף לסימניות
אם הילדים שלכם נתקעים ברחוב -
תאמרו להם שיגשו אליי,

נכון חוששת, מפחדת, ואפילו אין לי אלכוג'ל בתיק לחיטוי,
ויכול להיות שהילד רק רוצה להתקשר לקלקו או לא יודעת לאיפה....
עדין על הספק אולי הוא צריך את אמא למשהו דחוף, אתן לו.
ואתפלל שהכל יהיה בסדר.

• הוסף לסימניות
נתתי בעבר ב"יש" לנערה, הייתי צריכה להסתובב אחריה לאורך כל הקניה, קניה של חצי שעה (לא עושים רשימות היום? נו, באמת)
ואני בנאדם עסוק,
באיזשהו שלב התיאשתי והודעתי לה שיש לי עיסוקים משלי ושהיא תאלץ לחפש אותי,
הלכתי כבר לקופה, העברתי את המצרכים, שילמתי, ארזתי, וקצה אפה של הנערה לא נראה, ניגשתי לקופה הראשית שיודיעו בכריזה, ובדיוק באותו הרגע הופיעה עם הטלפון שלי,
היא הודתה לי, אמרתי לה שבגלל נערות כמוה אני לא אשאיל יותר טלפון נייד.

• הוסף לסימניות
בלתק.
לא קרה לכם לעולם שנגמרה לכם הבטריה בטלפון?
לפני כשבוע הייתי צריכה לעשות שיחה דחופה אבל נגמרה לי הבטריה,
ואני, לא ילדה קטנה, עברתי בערך 5 נשים וכולן סרבו לי, הרגשתי מושפלת.
עד שהגיע נערה כל כך נחמדה שנתנה לי בשמחה.
אני משתדלת תמיד לתת את הפלאפון שלי בכיף וגם להראות שזה בכיף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת