פליזזז יעוץ על תוכנית מטבח

• הוסף לסימניות
אחרי התחרבשויות איומות, לחץץץ לסגור כבר עם הנגר כי הדדליין ממש קרוב,
יעוץ אצל מעצבת אחת וירידה מהתכנית שהציעה כי היא לא ישימה עבורי (יקרררר ואין לי צורך ביתרונות שלה...)
הגעתי לתכנית המצורפת, וממש אשמח לשמוע חוות דעת עליה - לטוב ולרע...
מצרפת גם את החומרים שבחרתי, ואשמח מאד לשמוע הערות.

תודה רבה!!!

נ.ב - סליחה על הציורים הגרועים, זה המיטב שהצלחתי לנפיק מתכנת צייר :)

במייבשי הכלים ובארון של ה-66 שמתי קלאפה כדי לא לחלק ל-2 דלתות ולקבל מראה מדי של מלבנים צרים וארוכים.
שילבתי בפינה ובארון שצמוד למזווה דלת משולבת זכוכית אטומה בשביל הגיוון.

3.png

המקרר והתנורים בצבע שמנת, הידיות והברזים - זהב מוברש.
הארונות הם פולימר מסגרת בצבע קרם, שייש קיסר דגם 5212, ובריקים בז'.
image.png

בריקים בז'.jpeg

• הוסף לסימניות
פינה 45 מעלות במטבח גוזל מהפרקטיקה של המשטחי עבודה כי אפשר פחות להתקרב אליהם, וגם מראה מיושן.

• הוסף לסימניות
פינה 45 מעלות במטבח גוזל מהפרקטיקה של המשטחי עבודה כי אפשר פחות להתקרב אליהם, וגם מראה מיושן.
מצטרפת,
לא רק המראה- חוסר נוחות ברמה קיצונית-
עדיף להשאיר ריק....
דווקא הפינה זה אחד הדברים שעשיתי מלכתחילה שבלכתחילה.
אלף - עניין של טעם, גם אני וגם בעלי מתחברים למראה מאד.
בית - לגבי השיש - ההיפך, נותן אפשרות לנצל את כל השטח של הפינה, לעמוד באלכסון ולקבל משטח ענק לעבודה במקום ריבוע גדול שהמקסימום זה להניח בו דברים ולא לעבוד בו.

יודעת שזה ממש לא מקובל היום, לקחתי הכל בחשבון.

• הוסף לסימניות
פתח 30 לא מספיק לכניסה לארון פינתי
ובמיוחד שהזוית מוסיפה עוד לעומק לארון מה שידחק לאחור ישאר שם עד פסח

• הוסף לסימניות
הצבעים שבחרת יפיפיים!!

ממליצה מאוד על כיריים רחבות [לפחות 70]
ומקרר גדול [אם את אוהבת 4 דלתות]
איכות חיים!

למה יש רווח בין המזווה לכיור? נראלי זה 0.30 סנטים מתים שלא יבואו לשום שימוש,
אבל מבינה שתכננת את זה מלכתחילה.

לגבי הפינה, לי היתה פינה כזאת במטבח הקודם ועליה העמדתי את הכיריים,
היא דווקא היתה נוחה מאוד ובגלל שזה זוויתי יש גישה מקסימה ושטח רחב ושימושי.
רק שדלת של 30 ס"מ נראית לי צרה באופן לא אפשרי!
תחשבי כמה מקום אחסון מעולה יש לך שם אבל לא תהיה לך גישה בגלל הפתח הצר.
לדעתי חובה לשים שם דלת רחבה במיוחד כדי שתהיה לך גישה נוחה, וכמובן חלוקה טובה של מדפים שהמקום לא יהפוך למחסן.

• הוסף לסימניות
גם לי :)
מתחת היה לי קרוסלה לסירים שהיתה קטומה בצד אחד בשביל הדלת של הארון
היה ממש נח

• הוסף לסימניות
חשוב לכם הפרדה בין חלבי לבשרי ?
כי במידה וזה נצרך תחשבי על פתרון בשלב התכנון

• הוסף לסימניות
לגבי הצבע ממליצה לך לעשות לבן או כל צבע אחר
המטבח יהיה מת עם כל הבז הזה

שימי חב גם למחיר
אם את מחפשת יותר זול פולימר מאוד מייקר ויטרינה עוד יותר
ברזים בצבע זהב עולה כפול
וכן קלאפות יותר יקרות (וגם מיותרות במקרה הזה)

התנור לא ממוקם במקום נכון
בין הכיריים לכיור זה משטח עבודה עיקרי ותחשבי אם את רוצה כל הזמן לעמוד לפני תנור לוהט
הפינה איך שהוא ממש לא נוח ומבזבז לך המון מקום בארון למטה . אם את מתעקשת עדיף שתשימי את הכיור שם
איפה תשימי גז חלבי? קשה מאוד לבשל כך כשהוא רחוק
ויש עוד הרבה, חבל תדברי עם המעצבת היא אמורה לתת לך פתרונות גם למחיר

• הוסף לסימניות
ברזים בצבע זהב עולה כפול
לא בהכרח. קניתי ברזים גבוהים של סיון אופיר ב 600 שח לברז.

אני דווקא אוהבת את הצבעים, הם משרים אווירה חמימה, אומנם אין ניגודי צבעים חזקים ועדיין נראה לי מקסים.

לגבי התנור צודקת לגמרי, סיוטטט בפרט בימים החמים הכי טוב לדחוף אותו באיזה פינה.

• הוסף לסימניות
דווקא הפינה זה אחד הדברים שעשיתי מלכתחילה שבלכתחילה.
אלף - עניין של טעם, גם אני וגם בעלי מתחברים למראה מאד.
בית - לגבי השיש - ההיפך, נותן אפשרות לנצל את כל השטח של הפינה, לעמוד באלכסון ולקבל משטח ענק לעבודה במקום ריבוע גדול שהמקסימום זה להניח בו דברים ולא לעבוד בו.

יודעת שזה ממש לא מקובל היום, לקחתי הכל בחשבון.
עבדת פעם ליד פינה עם אלכסון?
מניסיון- אם את בגובה ממוצע אז ממש קשה להגיע לפינה ולנקות אותה, היא לא ממש משמשת למשטח עבודה כי היא מאוד רחוקה, רק להצטברות אבק...
אלא אם כן תעשי שם באלכסון ארון לאחסון מכשירי חשמל על השיש, אז את מנצלת אותה..

• הוסף לסימניות
תבדקי האם אשר לעשות מגירות מתחת לכיור בדר"כ עושים את המגירות לפחות העליונות כעיין צורת ח ואז את מאבדת מקום איחסון נח אם תעבירי את הכירים לפינה את יכולה להעביר את הכיור איפה שהכירים היום וגם זה יכול להיות ההפרדה בין בשרי לחלבי
סתם יותר נח שהכירים קרובות גם לחלבי וגם לבשרי

• הוסף לסימניות
כשהכירים הם בזוית 45 כמו השיש לא נשאר כזה הרבה מקום כך שלא מתבזבז הרבה וגם אין שם מקום נראה לי לארון

• הוסף לסימניות
הצבעים שבחרת יפיפיים!!

ממליצה מאוד על כיריים רחבות [לפחות 70]
ומקרר גדול [אם את אוהבת 4 דלתות]
איכות חיים!

למה יש רווח בין המזווה לכיור? נראלי זה 0.30 סנטים מתים שלא יבואו לשום שימוש,
אבל מבינה שתכננת את זה מלכתחילה.

רק שדלת של 30 ס"מ נראית לי צרה באופן לא אפשרי!
תחשבי כמה מקום אחסון מעולה יש לך שם אבל לא תהיה לך גישה בגלל הפתח הצר.
לדעתי חובה לשים שם דלת רחבה במיוחד כדי שתהיה לך גישה נוחה, וכמובן חלוקה טובה של מדפים שהמקום לא יהפוך למחסן.
תודה!
הרווח בין המזווה לכיור זה בשביל שלא לקבל מכות במרפקים כשרוחצים כלים, כי המזווה בעומק 60. גם ככה סיוט לרחוץ כלים...:rolleyes:
הרווח המינימלי 20, אבל אין מה לעשות איתם אז עוד 10 ויש מגירה.

לגבי הפינה:
@אילה זייברט
דבר ראשון הדלת - כרגע הפינה תופסת 90*90 מהארונות, כלומר עוד 30 מכל צד לעומת פינה רגילה.
ככל שאגדיל את הדלת, אצטרך לאכול יותר מהארונות שליד וזה כבר מדי הרבה.

דבר שני הארון - חשבתי אולי לבטל משולש פנימי מהארון של 30*30, שמבטל את הפינה העמוקה בארון.
מתוכנן בתור ארון פחות שימושי ונגיש, בתכנון לשים שם דברים שאני מוציאה פעם ב-- כמו מנגל חשמלי, מולטי קייק, כלי הגשה שאני לא משתמשת כמעט... סוג של מחסן :)
בחלק הנגיש יותר חשבתי לשים סלסלאות לשליפה נוחה יותר.
אשמח לשמוע רעיונות לחלוקה טובה של מדפים, כי לא הצלחתי למצוא משהו מעשי.
בנוסף לא נשמע לי שניצול אחר של פינה באמת ינצל לי את הארון, בכל מקרה הפינה לא באמת נגישה.
המקסימום ניצול זה לסגור בדיקט לארון פסח, ויש לי מחסן אז פחות חשוב לי.
@styehoshua
איך קרוסלה קטומה? אשמח להבין...

לגבי השייש - פה התחלתי להתלבט עם כל התגובות...
גז אני לא אשים שם, עושה גז ולא אינדוקציה ומעדיפה לא להעביר נקודה, וכן הנקודה הנוכחית ליד דלת+חלון למרפסת שירות כך שהאוורור מקסימלי. כיור - לא אוהבת את הרעיון של כיור אלכסוני, לא מתאים לי.
לא אכפת לי שהחלק הפנימי פחות נגיש, כי אני מקבלת חלק רחב וגדול לעבוד בו - סוג של טרפז.
מישהי ניסתה ולא היה לה נוח? בדמיון שלי זה סופר נוח.
@רייזי ז.
להורים שלי יש פינה קטומה כזו, נוחה בטירוף, אבל היא בקצה המטבח ועל חלק ממנה יושב מקרוגל ומכשירי חשמל אחרים.
ארון שיורד על השיש? לא נראה מוזר פתאום באמצע המטבח?

@רחל לה
למה הקלאפות מיותרות? מייבשי כלים ברוחב 60 זה ממש לא נוח, וארון של 66 הבנתי שמדי רחב לביצוע, אני טועה?
הוספתי את הקלאפות בלית ברירה בשביל לא לחלק את כל המטבח ל30-30-30...
המחיר - הפולימר אהבתי מאד, הויטרינה הוספתי במשורה בשביל העניין, ברזים אולי מעלי אקספרס...
ולגבי הגז - אני לא עושה גם גז חלבי.

לגבי תנור מתחת לשיש - התנור הבשרי יהיה מתחת לגז, החלבי מתחת לשיש, ומניחה שיעבוד פחות בתכיפות כשאני עובדת במשטח הבשרי. ותמיד אני יכולה לתמרן עם הפרווה בין שני התנורים...
הבנתי גם שיש דגמים שממש לא פולטים חום ואפשר לעבוד לידם בקלות.

תודה רבה רבה לכל המגיבים!!!!!!

• הוסף לסימניות
להורים שלי יש פינה קטומה כזו, נוחה בטירוף, אבל היא בקצה המטבח ועל חלק ממנה יושב מקרוגל ומכשירי חשמל אחרים.
ארון שיורד על השיש? לא נראה מוזר פתאום באמצע המטבח?
כל אלו שאני מכירה שיש להם כזו פינה, באמת לא משתמשים בכל העומק שלה, אלא שמים שם מיקרוגל/משהו דומה

• הוסף לסימניות
@רקפת3 לא מקבלים מכות במרפקים. היה לי כזה כיור צמוד לבילדאין,
הכיורים רחבים והיה לי ממש נוח [חוץ מזה שלא עשיתי קרמיקה על הארון והתחרטתי], אבל תעשי מה שנוח לך כמובן, עשית עבודת שטח מצוינת ומה שאנחנו נותנים כאן זה עצות נחמדות שמתאימות לנו...

לגבי פינה אלכסונית, את יכולה לסגור את הזווית הפנימית של השיש עם קרמיקה אלכסונית מקבילה לשיש ולארון,
זה מתאים במידה ולא רוצים את העומק עד הסוף. אמנם לא ממש מראה עכשווי..

את לא רוצה אינדוקציה בגלל התלת פאזי? כי יש אפשרות גם בחד פאזי, סתם לידיעה,
ונראלי שאעדכן על זה באשכול כי אנשים לא יודעים ומפספסים וחבל, ההבדל שמים וארץ!!

לסיום, גם אני בדקתי ברזים באליאקספרס, היה שם דגם מהמם עם המלצות מעולות בסכום של 400+
אבל מכיון ומצאתי בסוף בארץ בשש מאות שקל העדפתי לקחת מכאן. אז קחי בחשבון כשאת קונה רווח מול הפסד [למרות שגם עם חמת נפלנו]

מלאאא הצלחות וס"ד ותבשלי הרבה דברים טובים :cool:

• הוסף לסימניות
@רקפת3 לא מקבלים מכות במרפקים. היה לי כזה כיור צמוד לבילדאין,
הכיורים רחבים והיה לי ממש נוח [חוץ מזה שלא עשיתי קרמיקה על הארון והתחרטתי], אבל תעשי מה שנוח לך כמובן, עשית עבודת שטח מצוינת ומה שאנחנו נותנים כאן זה עצות נחמדות שמתאימות לנו...

לגבי פינה אלכסונית, את יכולה לסגור את הזווית הפנימית של השיש עם קרמיקה אלכסונית מקבילה לשיש ולארון,
זה מתאים במידה ולא רוצים את העומק עד הסוף. אמנם לא ממש מראה עכשווי..

את לא רוצה אינדוקציה בגלל התלת פאזי? כי יש אפשרות גם בחד פאזי, סתם לידיעה,
ונראלי שאעדכן על זה באשכול כי אנשים לא יודעים ומפספסים וחבל, ההבדל שמים וארץ!!

לסיום, גם אני בדקתי ברזים באליאקספרס, היה שם דגם מהמם עם המלצות מעולות בסכום של 400+
אבל מכיון ומצאתי בסוף בארץ בשש מאות שקל העדפתי לקחת מכאן. אז קחי בחשבון כשאת קונה רווח מול הפסד [למרות שגם עם חמת נפלנו]

מלאאא הצלחות וס"ד ותבשלי הרבה דברים טובים :cool:
תודה!!
הכיורים הם ברוחב 60, ואם עומדים באמצע יש טווח תנועה קטן ממש. ניסית על אדם גבוה גם? כי נעמדנו ליד המקרר בשביל ההדגמה וזה מרגיש ממש מגביל תנועה...
שוב - לא צריכה את כל ה30, אבל 5 או 10 נשמעים לא מספיקים... ואם נתחשב בסימטריה אם אתן רווח של 15 נניח, יצא לי ארון כיור בגודל של 90 ומרגיש לי בזבוז.
פינה - פחות אכפת לי המראה העכשווי, ודווקא רעיון לסגור - סוג של משולש 30*30?

אינדוקציה אני לא רוצה בגלל בעיות הכשרות בתור התחלה, וגם היה לנו פעם פעם ביחידה ובעלי הרגיש ש"זה לא זה"... אולי פסיכולוגי אבל זו ההחלטה שלו.

ברזים - עוד לא חפרתי ממש, ראיתי משהו ב40$ בערך... אבל אבדוק כמובן פה קודם, אני לא נוטה לעשות שם הזמנות יקרות בעיקרון.

תודה !!!

• הוסף לסימניות
איך קרוסלה קטומה? אשמח להבין...
זה לפני למעלה מ-20 שנה אני לא ממש זוכרת אם זה היה קטום או חסר פלח בעיגול.
מה שבטוח שהיה צריך לסובב את זה לכיוון מסוים בשביל לסגור את הארון

אולי משהו כזה ( מצאתי ברשת)

1625030550935.png

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה לפני למעלה מ-20 שנה אני לא ממש זוכרת אם זה היה קטום או חסר פלח בעיגול.
מה שבטוח שהיה צריך לסובב את זה לכיוון מסוים בשביל לסגור את הארון

אולי משהו כזה ( מצאתי ברשת)

צפה בקובץ המצורף 919811
רעיון מעניין... רק נשמע שקשה לנקות ולהרים מה שנופל מאחורה.
נראה לי שהארון אצלי יהיה יותר חצי מחסן כזה, ולא מאד אכפת לי.
יותר חשוב לי הנוחות בשייש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה