פנסיה חובה לעוסק פטור

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
החוק של פנסיה חובה הגיע מהמצב העצוב- עצמאים הגיעו לגיל מתבגר אך מעולם לא חסכו לפנסיה ולכן לא יכלו להפסיק לעבוד כי לא היה להם ממה לחיות.
כיום יש חובה להפקיד אם כי עד היום מניסיון של הרבה לקוחות לא נתקלתי באכיפה של החוק. ידוע לי שכן מתוכננת להתחיל אכיפה של החוק, לא יודעת ממתי בדיוק.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בדקת איזה סכום זה ?
אולי זה סכום שאתה יכול להתמודד איתו
החובה היא די בסיסית, לא אמור לצאת סכומים גבוהים.
אם כי גם אם תפריש עכשיו ההפרשות יהיו על שנת 2022 ולא על שנת 2021. לכל שנה ניתן להפריש רק באותה שנה.
ואגב- ההפרשה גם חוסכת לך תשלומי מיסים.

• הוסף לסימניות
החוק של פנסיה חובה הגיע מהמצב העצוב- עצמאים הגיעו לגיל מתבגר אך מעולם לא חסכו לפנסיה ולכן לא יכלו להפסיק לעבוד כי לא היה להם ממה לחיות.
כיום יש חובה להפקיד אם כי עד היום מניסיון של הרבה לקוחות לא נתקלתי באכיפה של החוק. ידוע לי שכן מתוכננת להתחיל אכיפה של החוק, לא יודעת ממתי בדיוק.
בדו"ח השנתי לא צריך לצרף אישור על הפנסיה?

• הוסף לסימניות
נראה לי שהחובה היא רק לעסק שמעל 60,000 ש"ח לשנה (לא זוכר את הסכום המדוייק, תקנו אותי אם אני טועה).

מעל סכום זה, אם לא מפרישים יש קנס של 500 ש"ח.

מישהו אמר לי פעם שיש כאלה שמעדיפים לשלם את הקנס במקום להפריש...

• הוסף לסימניות
נראה לי שהחובה היא רק לעסק שמעל 60,000 ש"ח לשנה (לא זוכר את הסכום המדוייק, תקנו אותי אם אני טועה).

החובה לכל אחד
מעל ל63600 אפשר להטיל קנס

• הוסף לסימניות

ממש לא חכם!
קנס = הוצאה מיותרת,
פנסיה = חיסכון

• הוסף לסימניות
השאלה שלי היא כזאת אם אני לא מפריש פנסיה. זה בעיה בדו"ח השנתי או שהדו"ח בסדר ובלי קשר יש חובה להפריש?

• הוסף לסימניות
השאלה שלי היא כזאת אם אני לא מפריש פנסיה. זה בעיה בדו"ח השנתי או שהדו"ח בסדר ובלי קשר יש חובה להפריש?
אין קשר. אני יודע על כאילו שקיבלו את הדוח.
המלצתי - על השנה האחרונה לשלם את הדוח, ומעכשיון להתחיל להפריש..
לזכור שהחובה זה כ 250 שח לחודש ששווה ערך ל 1500 שח לחודש קיצבה... זה ממש קצת...

• הוסף לסימניות
זה לא מפריע לדוח (= מס הכנסה)
בלי קשר יש חובה להפריש
ראיתי בעבר מקרים של לקוחות שקבלו קנס

• הוסף לסימניות
עצמאית שהיא גם שכירה גם חייבת להפריש?

עצמאי שהוא גם שכיר במקביל​

• עצמאי שמועסק במקביל גם כשכיר במקום עבודה מסוים, צריך להפקיד בעצמו לביטוח הפנסיוני, רק אם הסכום שמופרש עבורו כשכיר (הפרשות המעסיק והפרשות העובד) נמוך מהסכום שעליו להפריש כעצמאי בגין הכנסותיו מהעסק, ועד לסכום זה.

• הוסף לסימניות
תודה .. מידע חשוב מאוד

מי שההכנסה מעסק נמוכה מההכנסה כשכיר לא חייב להפריש בעצמו על העסק .

מעניין

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה