אין לי שם משתמש מקור
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אישתי עוסקת פטורה. יש דרך לא לשלם את הפנסיה חובה?
דרך אגבאישתי עוסקת פטורה. יש דרך לא לשלם את הפנסיה חובה?
בדקת איזה סכום זה ?כי רק עכשיו גיליתי שצריך להפריש אז אני צריך עכשיו להפריש על כל השנה האחרונה. ולא נערכתי לזה קודם.
החובה היא די בסיסית, לא אמור לצאת סכומים גבוהים.בדקת איזה סכום זה ?
אולי זה סכום שאתה יכול להתמודד איתו
בדו"ח השנתי לא צריך לצרף אישור על הפנסיה?החוק של פנסיה חובה הגיע מהמצב העצוב- עצמאים הגיעו לגיל מתבגר אך מעולם לא חסכו לפנסיה ולכן לא יכלו להפסיק לעבוד כי לא היה להם ממה לחיות.
כיום יש חובה להפקיד אם כי עד היום מניסיון של הרבה לקוחות לא נתקלתי באכיפה של החוק. ידוע לי שכן מתוכננת להתחיל אכיפה של החוק, לא יודעת ממתי בדיוק.
אם לא הפרישו אז אין מה לצרף.בדו"ח השנתי לא צריך לצרף אישור על הפנסיה?
היא רק עצמאית או גם שכירה?אישתי עוסקת פטורה. יש דרך לא לשלם את הפנסיה חובה?
רק עצמאית.היא רק עצמאית או גם שכירה?
החובה לכל אחדנראה לי שהחובה היא רק לעסק שמעל 60,000 ש"ח לשנה (לא זוכר את הסכום המדוייק, תקנו אותי אם אני טועה).
מעל סכום זה, אם לא מפרישים יש קנס של 500 ש"ח.
מישהו אמר לי פעם שיש כאלה שמעדיפים לשלם את הקנס במקום להפריש...
ממש לא חכם!נראה לי שהחובה היא רק לעסק שמעל 60,000 ש"ח לשנה (לא זוכר את הסכום המדוייק, תקנו אותי אם אני טועה).
מעל סכום זה, אם לא מפרישים יש קנס של 500 ש"ח.
מישהו אמר לי פעם שיש כאלה שמעדיפים לשלם את הקנס במקום להפריש...
אין קשר. אני יודע על כאילו שקיבלו את הדוח.השאלה שלי היא כזאת אם אני לא מפריש פנסיה. זה בעיה בדו"ח השנתי או שהדו"ח בסדר ובלי קשר יש חובה להפריש?
זה לא מפריע לדוח (= מס הכנסה)השאלה שלי היא כזאת אם אני לא מפריש פנסיה. זה בעיה בדו"ח השנתי או שהדו"ח בסדר ובלי קשר יש חובה להפריש?
עצמאית שהיא גם שכירה גם חייבת להפריש?
נכוןתודה .. מידע חשוב מאוד
מי שההכנסה מעסק נמוכה מההכנסה כשכיר לא חייב להפריש בעצמו על העסק .
מעניין
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים