פסנתר - מאיזה גיל?

• פותח הנושא ROT
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
האם גיל 5 קטן מידי ?(ואולי זה לא פייר לשעבד ילדים בגיל כזה לנגינה ואימונים בגלל הפנטזיות שלי?) ובשביל ההתחלה מה ניתן לקנות ?

• הוסף לסימניות
לאחר התיעצות עם מורים לפסנתר, נראה כי הדעות חלוקות.
אני ניסיתי להתחיל עם ילד בן 5 ובן 7.
הילד בן ה7 התקדם במהירות הרבה יותר גדולה מזה מאחיו הקטן.
מסתבר שלא מספיק כישרון, צריך גם בשלות.

• הוסף לסימניות
כשלמדתי בגיל 5 זה ממש אבל ממש לא עניין אותי ויצאתי אחרי כמה חודשים רק עם ידע של תווים דו רה וכו' וכמה זכרונות מהספר המצוייר
אני חושב שצריך בגיל מאוחר יותר

• הוסף לסימניות
אני התחלתי לימודי פסנתר בגיל תשע. בשנתיים הראשונות נהניתי. כשהענינים החלו להסתבך פשוט שנאתי את יום ראשון. (היום של השיעור) אבל התביישתי להגיד לאימא שאני לא רוצה. מכיתה ח' ומעלה מצאתי עניין רב בלימודי הנגינה, סיפוק והתקדמות. (-נראה לי שזה הגיל שבאמת לומדים ברצינות, אבל חשוב להתחיל מגיל יותר רך כדי להרגיל את האצבעות לגמישות)
גם בתור מורה לפסנתר נוכחתי כי התלמידות הצעירות נהנות ומתקדמות בהתחלה, עד שזה מתחיל להיות יותר קשה ואז הרבה נושרות חוץ מ"המשוגעות לדבר" (או שלא נעים להן מאימא...)
חשוב למצוא מורה טובה באמת. אני בזבזתי כמה שנים על מורה שלא נתנה לי כלים מספקים בנושא תרגילי אצבעות וצליל הפקה נכון.
אם את באזור ירושלים, יש לי בשבילך כמה המלצות.

• הוסף לסימניות
3 ילדים שלי לומדים נגינה בפסנתר הגדול בן 9 הילדה בת 8והקטן בן 6 ושלושתם מאוד נהנים ומתקדמים ברור שהכל תלוי במורה ובילד וכמובן מה מצפים ממנו

• הוסף לסימניות
אם זה ילד עם כשרון סביר, אז אפשר לחכות שנתיים,
אבל אם זה ילד עם שמיעה מצוינת אבל מצוינת, והבנה מוזיקלית (כמובן בהתאם לגיל)-
חבל על כל יום!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;538722:
3 ילדים שלי לומדים נגינה בפסנתר הגדול בן 9 הילדה בת 8והקטן בן 6 ושלושתם מאוד נהנים ומתקדמים ברור שהכל תלוי במורה ובילד וכמובן מה מצפים ממנו
כמה זמן הם לומדים?
(בשנתיים שלוש הראשונות רובם מאוד נהנים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;538828:
כמה זמן הם לומדים?
(בשנתיים שלוש הראשונות רובם מאוד נהנים)
כולם רק שנה ראשונה התחלנו עם שלושתם ביחד יש לי פה מורה פרטית שמגיעה הביתה ולוקחת 10 שח לשעה ( זה המחיר במדינה בה אני שוהה )
באורגן הם לומדים שנה שנייה
לגבי ההנאה אני עדיין חושב שזה תלוי במורה ובילד ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;538871:
כולם רק שנה ראשונה התחלנו עם שלושתם ביחד יש לי פה מורה פרטית שמגיעה הביתה ולוקחת 10 שח לשעה ( זה המחיר במדינה בה אני שוהה )
באורגן הם לומדים שנה שנייה
לגבי ההנאה אני עדיין חושב שזה תלוי במורה ובילד ..
חכה שהם יתאמנו על פוגות של באך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;538889:
חכה שהם יתאמנו על פוגות של באך...
לקחתי מילון אבן שושן בשביל לתרגם את המילים:)
אני ממש לא מבין לא בפוגות ועל באך שמעתי רק מעט ( אני מאמין שהתכוונת למלחין )
לגבי הנגינה אני חושב שזה כלי שנותן לילד לבטא את הרגשות שלו ולכן כל עוד זה בכיף ובשמחה והילד לומד ונהנה זה מצוין ברגע שהוא כבר לא רוצה אין טעם לכפות ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;538921:
לקחתי מילון אבן שושן בשביל לתרגם את המילים:)
אני ממש לא מבין לא בפוגות ועל באך שמעתי רק מעט ( אני מאמין שהתכוונת למלחין )
לגבי הנגינה אני חושב שזה כלי שנותן לילד לבטא את הרגשות שלו ולכן כל עוד זה בכיף ובשמחה והילד לומד ונהנה זה מצוין ברגע שהוא כבר לא רוצה אין טעם לכפות ..
אז למה פסנתר? תן להם אורגנית או גיטרה והם יהנו עד הגג.
ההנאה בפסנתר מגיעה כשמתקדמים ומתרגשים מביצוע טוב של קטע טוב, או בפרשנות אישית לקטע חזק. -זו הנאה הרבה יותר עמוקה וחוויה מעשירה מאשר סתם כיף, אבל דורשת השקעה והתמדה.(כן, גם אצל המוסיקאליים המוכשרים ביותר)
ככה זה בעולם הזה בשביל משהו טוב באמת אין דרך קיצור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;538926:
אז למה פסנתר? תן להם אורגנית או גיטרה והם יהנו עד הגג.
ההנאה בפסנתר מגיעה כשמתקדמים ומתרגשים מביצוע טוב של קטע טוב, או בפרשנות אישית לקטע חזק. -זו הנאה הרבה יותר עמוקה וחוויה מעשירה מאשר סתם כיף, אבל דורשת השקעה והתמדה.(כן, גם אצל המוסיקאליים המוכשרים ביותר)
ככה זה בעולם הזה בשביל משהו טוב באמת אין דרך קיצור.
כל מילה פנינה.מה הכלי שלך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;539006:
כל מילה פנינה.מה הכלי שלך?
כל מילה יהלום ..
אבל לא הבנתי למה לא פסנתר אם אני רואה שהם נהנים וברור לי שמי שלמד לנגן בפסנתר ינגן גם באורגן אז כל עוד הם נהנים ומתקדמים למה לא ??
מה שבאתי לומר שאם הם יגיעו לשלב בו הם יצטרכו לבחור בין המשך ההתקדמות שלהם בנגינה כמו הפוגות של באך והקשיים הנלווים בשלה זה או להפסיק אני אשאיר את הבחירה בידיים שלהם
אני פשוט מכיר סיפורים על הורים שחולמים שהילד שלהם יצייר או ינגן וגם כשהילד לא מעוניין מכריחים אותו להמשיך .. וחבל..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;539014:
כל מילה יהלום ..
אבל לא הבנתי למה לא פסנתר אם אני רואה שהם נהנים וברור לי שמי שלמד לנגן בפסנתר ינגן גם באורגן אז כל עוד הם נהנים ומתקדמים למה לא ??
מה שבאתי לומר שאם הם יגיעו לשלב בו הם יצטרכו לבחור בין המשך ההתקדמות שלהם בנגינה כמו הפוגות של באך והקשיים הנלווים בשלה זה או להפסיק אני אשאיר את הבחירה בידיים שלהם
אני פשוט מכיר סיפורים על הורים שחולמים שהילד שלהם יצייר או ינגן וגם כשהילד לא מעוניין מכריחים אותו להמשיך .. וחבל..
נכון שאין טעם להכריח ילד. אלא אם כן אתה יודע שיש כאן כשרון ובעיקר הבנה אצל הילד, אלא שהוא בתקופה של עיפות מהאימונים- ואז תדחף אותו כי כאשר הוא ינגן, אבל ינגן, ויעבור את השלב של הדיקלומים, ויבין באמת מה זה מוזיקה, ולא נגינה על אורגנית עם אקורדים אוטומטיים, הוא ישמח על כל שעור שהכריחו אותו ללכת.
אם מדובר בילד שלומד נגינה סתם, ברמה של סתם, זה משהו אחר.
יש אנשים שאצלם מוזיקה זה תחביב כמו לאסוף בולים, אז אני אוהב לנגן באורגנית, ויש אנשים שמבינים מה זה מוזיקה, ובעיניהם מוזיקה היא דבר אדיר, עם כח ענק ועומק ורוחב, ולא עוד משהו נחמד לעשות לפעמים בשעות הפנאי. האנשים האלה מאד יתאמצו בשביל שהילדים שלהם ילמדו גם בתקופות יותר מעייפות.

• הוסף לסימניות
העדות הכי טובה לי בנושא הנידון היא אני עצמי. הייתה תקופה שהפסקתי ללמוד -מסיבה פשוטה של קיצוצים בתקציב המשפחתי. (המורה הטובה עלתה כמו שצריך) בהתחלה לא היה נורא. ככל שחלף הזמן כמהתי לחזור ללמוד, וניגנתי הרבה. כשחזרתי ללמוד הלימוד היה תועלתי פי כמה. נראה לי שהפסקה בשל עייפות זה לא סוף פסוק.
אחותי שנמאס לה מהפסנתר, ועברה לגיטרה עשתה חיל במוסיקה עממית. אני חושבת שאני בשורה התחתונה הרווחתי הרבה יותר- אישית, לא במובן הכלכלי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;539060:
העדות הכי טובה לי בנושא הנידון היא אני עצמי. הייתה תקופה שהפסקתי ללמוד -מסיבה פשוטה של קיצוצים בתקציב המשפחתי. (המורה הטובה עלתה כמו שצריך) בהתחלה לא היה נורא. ככל שחלף הזמן כמהתי לחזור ללמוד, וניגנתי הרבה. כשחזרתי ללמוד הלימוד היה תועלתי פי כמה. נראה לי שהפסקה בשל עייפות זה לא סוף פסוק.
אחותי שנמאס לה מהפסנתר, ועברה לגיטרה עשתה חיל במוסיקה עממית. אני חושבת שאני בשורה התחתונה הרווחתי הרבה יותר- אישית, לא במובן הכלכלי...
כמו שקרה לי בדיוק- עשיתי הפסקה של חצי שנה ובחצי שנה הזו למדתי הרבה על מוזיקה.
(אז הכלי שלך הוא פסנתר?
ואם הכלי שלך הוא פסנתר, יש לך אולי את גלן גולד מנגן ברדנבורג של באך?)

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שלהתחיל ללמוד פסנתר צריך בשלות. כשהייתי בת שמונה הייתה אופנה כיתתית אצלנו ללמוד בחוג אורגנית. כל הילדות המשתתפות בחוג ישבו בשיעורים ותופפו באצבעותיהם- סול, מי,מיייי, פה, רה, ררררה... יונתן הקטן... ונשמתי פרחה מקנאה. אבל בסיום אותה השנה עזבו כולן את האורגנית לאנחות- אולי אחת נשארה...
כשאני התחלתי בלימודי הפסנתר, סוף סוף, אחרי מס' שנים, כמובן התרגשתי מאוד. אבל באמת לא הייתי שורדת את באך בגיל צעיר יותר, אני בטוחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;539202:
אני גם חושבת שלהתחיל ללמוד פסנתר צריך בשלות. כשהייתי בת שמונה הייתה אופנה כיתתית אצלנו ללמוד בחוג אורגנית. כל הילדות המשתתפות בחוג ישבו בשיעורים ותופפו באצבעותיהם- סול, מי,מיייי, פה, רה, ררררה... יונתן הקטן... ונשמתי פרחה מקנאה. אבל בסיום אותה השנה עזבו כולן את האורגנית לאנחות- אולי אחת נשארה...
כשאני התחלתי בלימודי הפסנתר, סוף סוף, אחרי מס' שנים, כמובן התרגשתי מאוד. אבל באמת לא הייתי שורדת את באך בגיל צעיר יותר, אני בטוחה.
לא צריך להתחיל מבאך...
כמובן שזה ענין של בשלות. לדעתי הבשלות היא בעצם הבנה מוזיקלית. כלומר- הילד לא מקריא למורה את התוים שכתובים בדפים אלא מנגן. הוא אומר פה משהו.
אבל אני חושבת שהבשלות הזו מגיעה אחרי שמנגנים הרבה הרבה.
אני עדיין חושבת שכל יום יותר מוקדם יותר טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י cello;539208:
לא צריך להתחיל מבאך...
כמובן שזה ענין של בשלות. לדעתי הבשלות היא בעצם הבנה מוזיקלית. כלומר- הילד לא מקריא למורה את התוים שכתובים בדפים אלא מנגן. הוא אומר פה משהו.
אבל אני חושבת שהבשלות הזו מגיעה אחרי שמנגנים הרבה הרבה.
אני עדיין חושבת שכל יום יותר מוקדם יותר טוב.

ברור שלא. אבל אני הגעתי לזה כן מהר מאוד, בשנה הראשונה. כי הגעתי עם הכרת המקלדת וידע של קריאת תווים (למדתי באופן פיראטי מאחיותי הגדולות לפני שלמדתי בצורה מסודרת)
בכלל לימוד פסנתר דורש קואורדינציה רבה יותר מלימוד אורגנית, וצריך לקחת את זה בחשבון. ילד שאין לו סבלנות ויש לו קפיצים ייתקשה ללמוד פסנתר ויהנה יותר מאורגנית- כיוון שממנה יגיע לתוצאות מהירות יותר בפחות עבודה.

(וסתם שאלה אישית אליך- מה ההבדל בין וויואלה לכינור (מלבד הצליל ומנעד התווים)?כלומר, מה עושה את הוויואלה לכלי הנבחר שלך לעומת כינור? האם זה כמו ההבדל בין חלילית סופרן לאלט או שיש שינוי משמעותי יותר?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;539230:
ברור שלא. אבל אני הגעתי לזה כן מהר מאוד, בשנה הראשונה. כי הגעתי עם הכרת המקלדת וידע של קריאת תווים (למדתי באופן פיראטי מאחיותי הגדולות לפני שלמדתי בצורה מסודרת)
בכלל לימוד פסנתר דורש קואורדינציה רבה יותר מלימוד אורגנית, וצריך לקחת את זה בחשבון. ילד שאין לו סבלנות ויש לו קפיצים ייתקשה ללמוד פסנתר ויהנה יותר מאורגנית- כיוון שממנה יגיע לתוצאות מהירות יותר בפחות עבודה.
נכון, אבל אני למשל לא חושבת שאהיה מסוגלת לשלוח ילד/ה ללמוד אורגנית. אני חושבת שבאותה מידה בדיוק הוא יכול ללמוד עריכת סאונד או תוכנה נחמדה אחרת.
ועוד דבר- ילד שהוא מוכשר ויש לו קפיצים, המוזיקה יכולה להרגיע לו אותם קצת....

נכתב ע"י אושר;539230:
(וסתם שאלה אישית אליך- מה ההבדל בין וויואלה לכינור (מלבד הצליל ומנעד התווים)?כלומר, מה עושה את הוויואלה לכלי הנבחר שלך לעומת כינור? האם זה כמו ההבדל בין חלילית סופרן לאלט או שיש שינוי משמעותי יותר?)
ההבדל הוא- (מהקל אל הכבד)
1. בגודל
2. במנעד (קוינטה מתחת כנור)
3. בצליל- יותר עמוק, יותר רחב, יותר עשיר, יותר מביע, יותר מאופק מהכנור המתחנן והמתפלל, אבל יש לו בפנים המון!!! (זה לדעתי ההבדלים בין סופרן לאלט)

אכן כנור הוא סופרן (מקביל לחליל) וויולה היא אלט (קלרינט)
ולדעתי ההבדל בין חלילית סופרן לאלט הוא מהותי מאד! כמה שאני לא מחבבת חלילית סופרן, כנור וחליל צד- כך אני אוהבת ויולה, קלרינט וחלילית אלט...
(שלא לדבר על צ'לו, בסון,בס, קרן ועוד...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה