מידע שימושי פרוגיסטיות מתגייסות לעצומה, לפחות אלף חתימות :)

• הוסף לסימניות
שלום חברות,
ההודעה הזאת מיועדת לכל האימהות, שרוצות שתינוקות יקבלו יחס נאות בתינוקיה ולאימהות שעושות אפס הפרדה.
אליענה מארגון אפס הפרדה ביקשה ממני לפרסם כאן.

כפי שהבטחנו, בעקבות התחקיר במאקו על התינוקיות,
והפניה החריפה שלנו בנושא למשרד הבריאות, הפעלנו גם עצומה - המצב לא יכול להמשך כך יותר!
משרד הבריאות צריך לקחת אחריות על התינוקיות.
צריך לוודא שכל התינוקות מקבלים יחס נאות.
דבר שאינו אפשרי כל עוד יש שם אחות אחת על 15-25 תינוקות.
גם אם התינוק שלך חלילה יצטרך להיות שם מסיבות רפואיות,
וגם אם תשבי לידו כל הזמן, תרצי שתהיה אחות שפנויה לבדוק אותו ולטפל בו בסבלנות.

במקביל - על משרד הבריאות לוודא שיולדות שבוחרות להשאר עם התינוק שלהן מקבלות את התמיכה,
ההדרכה והסיוע הדרושים להן, דבר שלא קורה היום ברוב בתי החולים.

חתמי על העצומה
הגענו ל 1,260 חתימות, (עדכני לעכשיו) אנחנו צריכות כל חתימה וחתימה.
בואו נראה למשרד הבריאות שיש כאן מחאה הורית רחבה.
המצב בתינוקיות צריך להשתנות כאן ועכשיו.

תודה לכן מראש על שיתוף הפעולה
אשמח להקפצות :)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם תרצי להעביר את העצומה לחברות הנה הודעה שתוכלי להשתמש בה:

הי
אני רוצה לספר לך על עצומה שחשוב מאוד לחתום עליה.
ידעת שברוב התינוקיות בישראל יש אחות אחת על 15-25 תינוקות בלילה?
קורה הרבה שהתינוקות בוכים ללא מענה ולזמן רב
וכמובן שבעומס כזה עלולות להיות גם טעויות, בדיקות מיותרות, דילוג על החלפת טיטול, עיכוב ארוחה...
איך זה יכול להיות שהתינוקות שלנו מקבלים כזה יחס?
יחס כזה לא היה מתקבל במעון, אז למה כשהם בני שעתיים זה תקין?

אחרי עשרות שנים שזה המצב, והוא התקבל על כולם כרע הכרחי,
הגיע הזמן למחאה הורית רחבה, הגיע הזמן לעשות שינוי!
חתמו על העצומה כדי שמשרד הבריאות יטפל במצב בתינוקיות.
https://www.atzuma.co.il/stopTheirCry
תעבירו אותה לכל מי שתוכלו
וביחד נצליח לעשות סוף סוף שינוי

תודה!

• הוסף לסימניות
אלופות!

מהבוקר נוספו עוד 100 חתימות
בטוח זה אתן :)

• הוסף לסימניות
מה תעזור העצומה?
יש מחסור בצוות סיעודי, זה לא 'מוצר' שאפשר לייבא אותו,
עדיף למשל לעשות עצומה שיכניסו לימודי סיעוד לסמינרים ושמשה"ב יממן את הלימודים...
העובדות בתינוקיה (לא האחיות) הן כח עזר ולא על תקן של אחיות.
גם אם יש מחסור בכח סיעודי יש אפשרות לגייס כח עזר נוסף.

• הוסף לסימניות
המצב בהחלט קטסטרופלי, והכל מכובס בשמות אידיאולוגיים.
הודעתי נחרצות שבלילה יתנו לתינוקת תחליף חלב, ולא יעירו אותי. למרות זאת נרשם במחשב 'להעיר את האמא'. ביקשתי לתקן זאת, אולם גם בלילה שלאחריו זה הופיע.
כשרתחתי מזעם, אמרו שלי שאולי בעלי ביקש זאת :rolleyes:
הודעתי שמעבר לכך שבעלי בחיים לא יעשה זאת בניגוד לרצוני, אני המטופלת, ועליהם לשמוע לי ולא לו.
בנוסף, לא הסכימו בשום אופן שתינוק בוכה ישאר בתינוקיה. איך אמרו לי? 'את אמא שלה, תטפלי בה....'. לא משנה שמדובר ביולדת אחרי 10 שעות מהלידה, קרועה מעייפות. לא משנה שהתינוקת עלולה ליפול מהידיים מרוב עייפות. בתינוקיה הן מוכנות לשמור רק על ילדים רגועים ושקטים.
איך אמרתי לאחות? כשהיא בשקט אני גם אשמח להשאיר איתי. אבל כשהיא צורחת ואני ממוטטת - מה אני אמורה לעשות??

• הוסף לסימניות
המצב בהחלט קטסטרופלי, והכל מכובס בשמות אידיאולוגיים.
הודעתי נחרצות שבלילה יתנו לתינוקת תחליף חלב, ולא יעירו אותי. למרות זאת נרשם במחשב 'להעיר את האמא'. ביקשתי לתקן זאת, אולם גם בלילה שלאחריו זה הופיע.
כשרתחתי מזעם, אמרו שלי שאולי בעלי ביקש זאת :rolleyes:
הודעתי שמעבר לכך שבעלי בחיים לא יעשה זאת בניגוד לרצוני, אני המטופלת, ועליהם לשמוע לי ולא לו.
בנוסף, לא הסכימו בשום אופן שתינוק בוכה ישאר בתינוקיה. איך אמרו לי? 'את אמא שלה, תטפלי בה....'. לא משנה שמדובר ביולדת אחרי 10 שעות מהלידה, קרועה מעייפות. לא משנה שהתינוקת עלולה ליפול מהידיים מרוב עייפות. בתינוקיה הן מוכנות לשמור רק על ילדים רגועים ושקטים.
איך אמרתי לאחות? כשהיא בשקט אני גם אשמח להשאיר איתי. אבל כשהיא צורחת ואני ממוטטת - מה אני אמורה לעשות??
תמי יקרה,
בשביל זה יש אפס הפרדה עם מלווה
אם התינוקת לא סובלת מכאב, ואין לך בעיה של מחסור בחלב מוכח פיזיולוגית,
אין סיבה שהיא תצרח כשהיא עם אמא.
מקסימום בוכה, ואם תקראי את המדריך להנקה בבית חולים, סביר שתדעי מה לעשות כדי להרגיע אותה.
פה המדריך

זה מנוחה אמיתית להיות כל היום במיטה כשהתינוקת לידך, רק מצייצת ואת שם בשבילה
אם מדברים על עייפות והתמוטטות, זה מגיע לרוב מהטיילת מהחדר לתינוקיה ומההפרדה.
ואם את מכירה את עצמך שיורד לך הברזל באופן דרסטי או שיש לך הסטוריה של התעלפויות
תדאגי למלווה. בעל/אמא/אחות
יש בתי חולים שיש תנאים טובים גם למלווה.

לידה רביעית עשיתי אפס הפרדה בשערי צדק, הרגשתי מלכה!

• הוסף לסימניות
תמי יקרה,
בשביל זה יש אפס הפרדה עם מלווה
אם התינוקת לא סובלת מכאב, ואין לך בעיה של מחסור בחלב מוכח פיזיולוגית,
אין סיבה שהיא תצרח כשהיא עם אמא.
מקסימום בוכה, ואם תקראי את המדריך להנקה בבית חולים, סביר שתדעי מה לעשות כדי להרגיע אותה.
פה המדריך

זה מנוחה אמיתית להיות כל היום במיטה כשהתינוקת לידך, רק מצייצת ואת שם בשבילה
אם מדברים על עייפות והתמוטטות, זה מגיע לרוב מהטיילת מהחדר לתינוקיה ומההפרדה.
פעם ראשונה שאני שומעת על אפס הפרדה עם מלווה (בעל גם אפשרי?). ולא תמיד החיים מאפשרים מלווים (אם יש עוד ילדים בבית, ואמא שלי לא בעיר / עובדת/ עברה את הגיל לקום לתינוקות? היא חייבת להשתעבד לגחמות שלי?)
ואני לא מסכימה עם הרבה ממה שכתבת. מה, לאמא אסור להכנס להתקלח? ללכת לחדר אוכל (רק להביא אוכל. קורונה...)?
ואם התינוקת מצייצת 4-5 פעמים בלילה ומעירה אותך - זו מנוחה אמיתית בעבורך? בעבורי לא. את צריכה לקום בכל פעם אליה, גם אם זה רק לתחוב מוצץ. אה, והיא לא מוכנה מוצץ בשום אופן.
אם ביקשתי לתת תחליף חלב בלילה, כנראה שאני רוצה לישון. מה לעשות שבבית חולים החליטו בעבורי מה טוב לי? (ואם יש בעיה של חוסר חלב? אני אמורה לקום כדי לתת בקבוק תחליף? לא נשמע לך הזוי?)
במחילה, העדפתי להיות ליד התינוקת שלי כשהיא נדקרה, ולחבק אותה, מאשר להתעורר ממנה בלילה. ביקשתי שלפני כל טיפול רפואי לקרא לי, והיא תהיה עלי. לזה אני מבקשת שיעירו אותי. אבל לא לנסות להרגיע אותה בתינוקיה כשהאמא משתוקקת לשינה רציפה של כמה שעות?

• הוסף לסימניות
זה מנוחה אמיתית להיות כל היום במיטה כשהתינוקת לידך,
לא תמיד. יש תינוקות שאינם רגועים כבר בשלבים מוקדמים בחייהם.

ועדיין כל תינוק צריך את אמא שלו. ובודאי תינוקיה שרשמית לא מוכנה או יכולה לטפל בו לא מהווה תחליף.
חשוב לא למכור לאמהות אשליה כאילו הכל נוצץ שעלולה להתפוצץ בפרצוף כמה שעות אחרי לידה.

ועדיין, אם מתכוננים לענין נפשית התינוק נולד. והוא לגמרי שלי ובאחריותי ואפשר וחשוב לתת לו המינימום שהוא זקוק לו מגע הורי, טיפול צמוד, הכלה והאכלה..
לרב באמת הוא יזדקק למעט מאד מכל זה. אבל דווקא אם הוא תינוק שזקוק ליותר. אז נשים אותו במקום שבודאי לא מתכונים לתת לו משהו מזה?

• הוסף לסימניות
לא תמיד. יש תינוקות שאינם רגועים כבר בשלבים מוקדמים בחייהם.

ועדיין כל תינוק צריך את אמא שלו. ובודאי תינוקיה שרשמית לא מוכנה או יכולה לטפל בו לא מהווה תחליף.
חשוב לא למכור לאמהות אשליה כאילו הכל נוצץ שעלולה להתפוצץ בפרצוף כמה שעות אחרי לידה.

ועדיין, אם מתכוננים לענין נפשית התינוק נולד. והוא לגמרי שלי ובאחריותי ואפשר וחשוב לתת לו המינימום שהוא זקוק לו מגע הורי, טיפול צמוד, הכלה והאכלה..
לרב באמת הוא יזדקק למעט מאד מכל זה. אבל דווקא אם הוא תינוק שזקוק ליותר. אז נשים אותו במקום שבודאי לא מתכונים לתת לו משהו מזה?
ברור. לא על זה הנושא.
הנושא הוא למה
תינוקיה שרשמית לא מוכנה או יכולה לטפל בו.

מקום שבודאי לא מתכונים לתת לו משהו מזה
יש עוד שעות מלבד שעות הלילה, למשל.
או לפחות שיהיה דין אחר ליולדת בתוך 24 שעת ראשונות... (לא דיברתי על תינוקות זרוקים כל היום בתינוקיה. אבל כן אפשרות למעט שקט ומנוחה)

• הוסף לסימניות
שלום חברות,
ההודעה הזאת מיועדת לכל האימהות, שרוצות שתינוקות יקבלו יחס נאות בתינוקיה ולאימהות שעושות אפס הפרדה.
אליענה מארגון אפס הפרדה ביקשה ממני לפרסם כאן.

כפי שהבטחנו, בעקבות התחקיר במאקו על התינוקיות,
והפניה החריפה שלנו בנושא למשרד הבריאות, הפעלנו גם עצומה - המצב לא יכול להמשך כך יותר!
משרד הבריאות צריך לקחת אחריות על התינוקיות.
צריך לוודא שכל התינוקות מקבלים יחס נאות.
דבר שאינו אפשרי כל עוד יש שם אחות אחת על 15-25 תינוקות.
גם אם התינוק שלך חלילה יצטרך להיות שם מסיבות רפואיות,
וגם אם תשבי לידו כל הזמן, תרצי שתהיה אחות שפנויה לבדוק אותו ולטפל בו בסבלנות.

במקביל - על משרד הבריאות לוודא שיולדות שבוחרות להשאר עם התינוק שלהן מקבלות את התמיכה,
ההדרכה והסיוע הדרושים להן, דבר שלא קורה היום ברוב בתי החולים.

חתמי על העצומה
הגענו ל 1,260 חתימות, (עדכני לעכשיו) אנחנו צריכות כל חתימה וחתימה.
בואו נראה למשרד הבריאות שיש כאן מחאה הורית רחבה.
המצב בתינוקיות צריך להשתנות כאן ועכשיו.

תודה לכן מראש על שיתוף הפעולה
אשמח להקפצות :)

זה דבר חשוב ביותר
אני תמיד שואלת את עצמי,
איך אנחנו כאמהות שבחיים לא היינו שמות את הבייבי שלנו במעון עם תנאים כאלה,
מקבלות בשתיקה את המצב בתינוקיה??

ולמה בתי החולים משקיעים הון בשיפוץ, בפרסום, ובכל מה שישכנע יולדות לבוא
ובתחום הזה המצב בהזנחה קריטית??
האם הם פשוט יודעים שזה לא פקטור בבחירת בית חולים ללידה?

• הוסף לסימניות
פעם ראשונה שאני שומעת על אפס הפרדה עם מלווה (בעל גם אפשרי?). ולא תמיד החיים מאפשרים מלווים (אם יש עוד ילדים בבית, ואמא שלי לא בעיר / עובדת/ עברה את הגיל לקום לתינוקות? היא חייבת להשתעבד לגחמות שלי?)
ואני לא מסכימה עם הרבה ממה שכתבת. מה, לאמא אסור להכנס להתקלח? ללכת לחדר אוכל (רק להביא אוכל. קורונה...)?
ואם התינוקת מצייצת 4-5 פעמים בלילה ומעירה אותך - זו מנוחה אמיתית בעבורך? בעבורי לא. את צריכה לקום בכל פעם אליה, גם אם זה רק לתחוב מוצץ. אה, והיא לא מוכנה מוצץ בשום אופן.
אם ביקשתי לתת תחליף חלב בלילה, כנראה שאני רוצה לישון. מה לעשות שבבית חולים החליטו בעבורי מה טוב לי? (ואם יש בעיה של חוסר חלב? אני אמורה לקום כדי לתת בקבוק תחליף? לא נשמע לך הזוי?)
במחילה, העדפתי להיות ליד התינוקת שלי כשהיא נדקרה, ולחבק אותה, מאשר להתעורר ממנה בלילה. ביקשתי שלפני כל טיפול רפואי לקרא לי, והיא תהיה עלי. לזה אני מבקשת שיעירו אותי. אבל לא לנסות להרגיע אותה בתינוקיה כשהאמא משתוקקת לשינה רציפה של כמה שעות?
את לא צריכה להסכים, הראתי לך עוד צד
אבל מה שאת בוחרת בשבילך זה הכי טוב.

• הוסף לסימניות
או לפחות שיהיה דין אחר ליולדת בתוך 24 שעת ראשונות... (לא דיברתי על תינוקות זרוקים כל היום בתינוקיה. אבל כן אפשרות למעט שקט ומנוחה)
את מדברת על המצב הרצוי. אני מדברת על המצב הקיים.
ודאי שנכון וראוי לשפר.
השאלה מה בנתיים.

ואגב אני בעד שישפרו את המצב עם עזרה לאמהות (נגיד שלאמא בביות יהיה אפשרות להביא לעמדה קטנה שאחות נמצאת בה את התינוק לזמן קצוב שהיא מתקלחת היום אם את בביות אין אפשרות כזו) בביות ולאו דווקא את התינוקיות ההמוניות (אולי גם וגם)

• הוסף לסימניות
זה דבר חשוב ביותר
אני תמיד שואלת את עצמי,
איך אנחנו כאמהות שבחיים לא היינו שמות את הבייבי שלנו במעון עם תנאים כאלה,
מקבלות בשתיקה את המצב בתינוקיה??

ולמה בתי החולים משקיעים הון בשיפוץ, בפרסום, ובכל מה שישכנע יולדות לבוא
ובתחום הזה המצב בהזנחה קריטית??
האם הם פשוט יודעים שזה לא פקטור בבחירת בית חולים ללידה?
ברור לי שבית חולים שישים את זה בעדיפות - זה יהיה שיקול מהותי בלידה הבאה.
גילוי נאות, הבת שלי היתה רוב הזמן איתי. אבל היא בכתה המון (היום אני גם יודעת להאשים את הצוות שנחלמו עם הנקה, למרות שהילדה סירבה, ודי ראו בי מזניחה, שנכנעתי לתחליפים. רק בגיל חודש היא התחילה לינוק...), ואחרי כמה ימים נטולי שינה, חשבתי שקורה לי משהו. ועוד שינו את ההוראה שלי לגבי האכלה בלילה, בכלל הג'ננה עלתה לי למוח...

• הוסף לסימניות
נגיד שלאמא בביות יהיה אפשרות להביא לעמדה קטנה שאחות נמצאת בה את התינוק לזמן קצוב שהיא מתקלחת היום אם את בביות אין אפשרות כזו
בבית אני לא משאירה תינוק בין אנשים אחרים שמסתןבבים סתם ויכולים להיכנס לחדר...

• הוסף לסימניות
טוב,
אז כמה שבועות אחרי לידה,
עם אפס הפרדה כבר בפעם השלישית,
יש לי נסיון גם וגם,
ועוד כמה מסקנות,

אז ככה,
1. אמא שבוחרת אפס הפרדה מקבלת יחס מיוחד מהאחיות ומהצוות,
2.מרוב מודעות לאפס הפרדה - גם בלילה היה ממש ממש רגוע בתינוקיה (ביקרתי שם פעמיים בסביבות 3-4 לפנות בוקר)
3.גם בביות המלא יש תינוקות שצורחים הרבה, (בלילה היו אמהות שלא שמעו את התינוק שלהן מרוב התמוטטות)
4. ראיתי גם מצבים מסוכנים של אמהות ישנוווות עם הילד בצורה מפחידה!!!
5. היה לילה אחד מתוך השלוש ששלושת התינוקות בחדר שלנו צרחו בהחלפות (כל התינוקים שלי ביום השני לא רגועים)
6. לי אישית עדיין הרבה יותר נח לטפל בתינוק שלי בחדר עם הצרחות שלו מאשר להתגלגל במיטה עם הורמונים של אחרי לידה ולדמיין את התינוק שלי צורח בתינוקיה,
אבל -
למרות שביות מלא הוא לא רק הקלה הוא סוג אחר של החלמה
לדעתי עדיין אין כמו ביות!!!
זה הזמן של הכרות ובנית הקשר הראשוני אמא - ילד, בבית העמוס קשה הרבה יותר למצוא את הפניות והזמן להיות רק עם הבייבי,

בסופו של דבר כל אשה צריכה להכיר את עצמה ולמצוא את השביל שלה,
לא מה שנכון לאשה אחת טוב גם לחברתה,

• הוסף לסימניות
בבית אני לא משאירה תינוק בין אנשים אחרים שמסתןבבים סתם ויכולים להיכנס לחדר...
לא הבנתי. בדיוק לכן כתבתי שצריך שיהיה איש צוות שיוכל לשמור על התינוק בזמן שאמא מתקלחת.
היום אני פשוט מכניסה איתי לחדר הרחצה את התינוק או נעזרת בבן משפחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה