התייעצות פרוטקציה זה טוב או רע?

• הוסף לסימניות
לא קשור למוסריות,
אם את רוצה לדעת לגבי הרווח האישי שלך,
אז אל תכניסי משפחה וידידות.
עם אלה אוכלים טשונט... לא עבודה.
מסכימה עם כל מילה!!
בלי קשר לפן ההלכתי שהרבה ציינו כאן ואין לי מושג מה התשובה
אני התחלתי לעבוד עם קרובת משפחה שהכניסה אותי לעבוד תחתיה.
היה זוועה:(
היא היתה הבוסית מעלי והיה לה הרבה טענות במסגרת העבודה ובהחלט עשיתי טעויות כמתחילה בוסרית שלא מכירה את העבודה אבל זה גלש גם למקומות לא נוחים מבחינתי, מפגשים משפחתיים, מחוץ לשעות העבודה וכו ברמה שהפכתי כמעט לרדופה.
היא לא!!!!! התכוונה, מבחינתה היה בסדר גמור והיא לא ראתה בזה רדיפה כי רק "ירדה" עלי על טעויות וכאלו אבל לי היה ממש קשה ברמה של לעזוב:(

• הוסף לסימניות
אני נמצאת בנקודת מפתח במקום שבו אני עובדת, ויש לי אפשרות לדחוף אנשים לעמדות מסוימות.
כמובן שהקרובות והידידות שלי התלבשו על זה ומנדנדות לי ללא הרף.
ואני תוהה על עצם ענין הפרוטקציה. שבעיני אנשים רבים היא נראית כמו עוולה (עוולה שמוותרים על המלחמה בה, באנחה). אך בעיני הקרובים זאת דווקא נראית רשעות לא להשתמש בה.
אני יודעת שהתורה מצווה לקרב את המשפחה ואת החברים. ולדאוג להם ביתר שאת מלאחרים.
אבל לתת תפקיד לקרובת משפחה, שהיא אמנם מצוינת ומתאימה למשרה, אך יש טובות ממנה.
מה מצופה ממני מבחינה מוסרית?
בלת"ק
זה תלוי בסוג העסק
אם מדובר בעסק פרטי - אז כשאת מכניסה מישהי שיש טובות ממנה, זה לכאורה נזק וגזל לבעלי העסק (ועל הדרך גם ללקוחות שמקבלים פחות)
אם מדובר במוסד ציבורי הנזק הוא ללקוחות
ואם זה מוסד חינוכי - זה כבר דיני נפשות.

מעבר לזה, אם שתיהן טובות באותה מידה אבל יש מי שהשקיעה את הנשמה ובנתה על הקידום הזה שאת נותנת לקרובתך - אין לי ספק שזו עוולה גמורה, והמשפט "גם פרוטקציה היא מתנת שמיים" יכול באותה מידה להיאמר בנוגע לכשרון כייסות לדוגמא.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
זה תלוי בסוג העסק
אם מדובר בעסק פרטי - אז כשאת מכניסה מישהי שיש טובות ממנה, זה לכאורה נזק וגזל לבעלי העסק (ועל הדרך גם ללקוחות שמקבלים פחות)
אם מדובר במוסד ציבורי הנזק הוא ללקוחות
ואם זה מוסד חינוכי - זה כבר דיני נפשות.

מעבר לזה, אם שתיהן טובות באותה מידה אבל יש מי שהשקיעה את הנשמה ובנתה על הקידום הזה שאת נותנת לקרובתך - אין לי ספק שזו עוולה גמורה, והמשפט "גם פרוטקציה היא מתנת שמיים" יכול באותה מידה להיאמר בנוגע לכשרון כייסות לדוגמא.
גזל. עוול. נזק. דיני נפשות.
הרבה מהתגובות באשכול הזה הפכו את נותנות הפרוטקציה למושחתות מרושעות.
נדמה לי שהתמונה שקבלתם היא שמדובר ב-להכניס פיל כמוכר בחנות חרסינה.
בחורה סתומה לגמרי, חסרת ידע בסיסי, שעושה את עבודתה רמיה, ותדרדר לבוס שלה את העסק. והמעלה היחידה שלה היא שהיא אחותי.
ובכן לא על זה מדובר.
מדובר על עובד טוב. שעונה על כל הכללים, רק שבמקרה יש מועמדת גאונה שהיא טובה ממנו. אילו לא הייתה לא היה שום ספקות אם לקבל את הפרוטקציונרית.
אז נכון שתהיה מעלה יתירה אם נקבל לעבודה את הגאונה, אבל אם נתעלם ממנה לא יקרו נזקים ודיני נפשות וכל המילים המפחידות שהשתמשתם, יהיה טוב. טוב ממוצע כמו בכל מקום אחר, וכמו שהיה אילו הגאונה לא הייתה נמיעה את עצמה.
האם כל כך ברור שיש לשפר עד הקצה את טובתו של המשרד על חשבון אהבת הקרובים והחובה האלמנטרית של דאגה להם?
נניח שהגאונה לא הציעה את עצמה, האם מוטל עלי לחפש אותה בנרות בכל קצווי ארץ, כדי לא להיות גזלנית ומזיקה וטורפת נפשות?! לא. כי זו רק מעלה ולא דרישה בסיסית. אז כנגד אותה מעלה אפשר להעמיד במשקל די דומה לדעתי את קירוב קרובותיי.
אני לא בטוחה בזה, אני מתלבטת. אבל הקיצוניות שבתגובות הרגיזה אותי

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם משפט יפה:
"פרוטקציה היא לא פעולה, היא עובדה"
כלומר -
כשאתה באמת מרגיש קרוב, כמעט נלקחת ממך הבחירה.

לא אמרתי טוב ורע.
אמרתי עובדה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה