חלבי פרוייקט מילפיי (ללא תנור ויש גם ללא גלוטן!)

• הוסף לסימניות
אלופה!
הסבר מפורט ומושקע
תודה על השיתוף :)

• הוסף לסימניות
הכל נראה מופלא ממש, ננסה בעז"ה אחרי שבועות. רק שאלה דחופה - מה עושים עם כל החלבונים שנשארים?
ועוד שאלה - החלב הרותח 'מחלב' את המיקסר, לא?
או שלרוב האנשים לא אכפת שהמיקסר שלהם חלבי? אין עם זה בעיה בלישה של בצקים למאפים בשריים אח"כ?

• הוסף לסימניות
מה עושים עם כל החלבונים שנשארים?
מקפיאים ושומרים לעוגות מסוימות.
ועוד שאלה - החלב הרותח 'מחלב' את המיקסר, לא?
או שלרוב האנשים לא אכפת שהמיקסר שלהם חלבי?
הוא אכן מחלב ולי לא אכפת. :)
בפרווה שנילוש קר אין בעיה
לא יצא לי ללוש בצק פרווה למאפה שממלאים בבשר וגם אם כן בבצק קר בכלי שאינו בן יומו אין בעיה לכתחילה לדעת השולחן ערוך.

את הפעולה הזו אפשר לעשות גם במטרפה וקערה אבל זה יותר מורכב כי צריך עוד זוג ידיים.

• הוסף לסימניות
לפני שתשאלו:
1. פרווה- לכאורה ניתן להכין. אם תשאלו לדעתי זה לא שווה את המאמץ.
2. לא ניתן להכין מראש ולהקפיא.
3. חובה חובה לאחסן במקרר בתבנית או קופסא אטומה היטב רק כך תישמר הפריכות וגם לא יהיה לעוגה "טעם של מקרר".
4. אם רוצים להקל על המלאכה, אפשר להכין את קרם הפטיסייר יום-יומיים מראש ואת האפיה וההרכבה לבצע בערב החג.
5. אפשר להכין כמה קומות של מילפיי או קינוחים אישיים.
6. אפשר לגוון ולהוסיף לקרם או לחלק ממנו מחית פרלינה או פיסטוק.
7. בבצק ללא גלוטן: ניתן להפחית כ20% מכמות הסוכר. כמו כן, יש לזלף שכבה עבה של קרם כי חלקו נספג בקירור.
ועכשו נשאל, אחרי שנגיד שנראה מדהים ואנחנו בדרך לנסות :)
1. יש גרסה מוצלחת יותר בין הטוסטר לתנור?
2. מותר לאפות בטוסטר עם נייר אפייה?

תודה!

• הוסף לסימניות
@לא אני ,אפשר לשאול תמיד. :)
1. מה כוונתך בין הטוסטר לתנור? אני לא מכירה עוד אפשרות.
2. מותר חוקית. ;) אבל לדעתי יהיה מקורמל פחות. אם את חוששת ללכלוך אז תדעי שאני הצלחתי לנקות.

שלא תהיה טעות הגרסא האפויה בתנור מופלאה. אבל לא לכולן יש תנור חלבי או שהפרווה תפוס כך שחשבתי שגרסת הטוסטר תהיה מענה לנ"ל.

• הוסף לסימניות
@לא אני ,אפשר לשאול תמיד. :)
1. מה כוונתך בין הטוסטר לתנור? אני לא מכירה עוד אפשרות.
2. מותר חוקית אבל לדעתי יהיה מקורמל פחות. אם את חוששת ללכלוך אז תדעי שאני הצלחתי לנקות.

שלא תהיה טעות הגרסא האפויה בתנור מופלאה. אבל לא לכולן יש תנור חלבי או שהפרווה תפוס כך שחשבתי שגרסת הטוסטר תהיה מענה לנ"ל.
יש לי תנור חלבי. יש לי טוסטר מעולה (נראה לי בדיוק כמו שלך..)
מה יותר שווה וטעים?
ואם הטוסטר אז תפתחי עוד אשכול פרידה מהמילפיי ותגלי איך סוגרים את המטבח אחרי הפרוייקט :)
וההסברים ברורים, וכייף שאפשר לסמוך על מה שאת מעלה כך שכנראה זו העוגה שתפאר לנו את החג.
נדווח :)

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה על המחמאות. :eek:
שנית, אני לא יודעת כמה חזק הטוסטר שלך אז בשביל פעם ראשונה הייתי ממליצה על האפיה בתנור.
מה גם שעכשיו יש לי תנור חדש וההכנה של הבצק נהיתה הרבה יותר קלה ומהירה.
(מבחינתי זה היה הלם לגלות בצק אפוי וזהוב אחרי 20 דקות בלבד).

• הוסף לסימניות
לגבי פרידה מהמטבח.
המטבח שלי מקבל באהבה ובסבלנות את כל מה שאני מעוללת לו...

• הוסף לסימניות
הוא אכן מחלב ולי לא אכפת. :)
בפרווה שנילוש קר אין בעיה
לא יצא לי ללוש בצק פרווה למאפה שממלאים בבשר וגם אם כן בבצק קר בכלי שאינו בן יומו אין בעיה לכתחילה לדעת השולחן ערוך.
מעניין. כי לי אמרו שכן יש בעיה גם אם לשים בצק קר כי הלהבים/מקצפים/וו לישה מתחממים בפעולה.

• הוסף לסימניות
מחממים את הטוסטר לדרגת חום מקסימלית

אצלי בטוסטר יש 3 דרגות חום - דרגה 3 זה לבשרים ועופות בעיקרון (לא שמיש אצלי כי זה חלבי)
לעשות כזה חום? או דרגה אחת פחות?

כמו כן
למה צריך שזה יהיה כ"כ שחום?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ממליצה על בצק עלים חמאה, אם כבר
והיום נגיש ובכשרויות מעולות.
אם כבר..

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש של מעדנות
ראיתי של עוד חברות היום ברמי לוי (לא קניתי כי זה ההובי שלי להכין אז מקווה להספיק)

• הוסף לסימניות
יש של מעדנות
ראיתי של עוד חברות היום ברמי לוי (לא קניתי כי זה ההובי שלי להכין אז מקווה להספיק)
משמח לשמוע
עד היום הבצק של מעדנות היה בכשרות רבנות גן יבנה
יודעת מה ההכשר החדש?

• הוסף לסימניות
יש של מעדנות
ראית בעוד מקום חוץ מרמי לוי?
אגב, באונליין של רמי לוי לא ראיתי בצק עלים חלבי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה