כללי < < < פרויקט התמונות הגדול! > > >

• פותח הנושא 2OR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כזכור לכולכם (או לחלקכם, הרבה חדשים הגיע מאז...)
לפני כ-4 שנים הניק yrzys פתח ביוזמה מבורכת, יצירת מאגר איכותי של תמונות בשלל נושאים יהודיים, המורכב מתמונות שצולמו על-ידי חברי הפורום.
ההיענות הייתה גבוהה, ומאות תמונות איכותיות נשלחו. אך לצערנו הפרויקט נעלם, והמאגר בסופו של דבר לא הוקם.

אי לכך, אני שמח לבשר על פתיחת פרויקט חדש לחברי הפורום - מאגר תמונות בנושאי יהדות אשר יחולק לפי נושאים.

כל משתתף שישלח 5 תמונות באיכות גבוהה לפרוייקט, יקבל בסופו של דבר את הגישה לתיקייה של הנושא הספציפי אליו הוא שלח.
משתמשים ששלחו תמונות בעבר, מוזמנים לשלוח שוב לכתובת המעודכנת, על-מנת ליצור מאגר מושלם.

הפרויקט הראשון יהיה בנושא: שבת.

הכללים:
1. הצילומים חייבים להיות שלכם, (לא תמונות שקניתם, קיבלתם, הישגתם וכד')
2. כל הצילומים שיועלו, יועברו אח"כ לשימוש כל החברים שהשתתפו בפרוייקט ושלחו לפחות 5 תמונות איכותיות, ובהחלט יהיו זכויות שמורות כלפי אלו שלא השתתפו בפרוייקט.
3. הצילומים יועברו לכל המשתתפים בפרוייקט לשימוש אישי ולא למכירה או העברה.
4. כל הצילומים יהיו ברזולוציה גבוהה-לשימוש מקצועי, אך לבמה זו יועלו בגרסה מוקטנת.
5. את הצילומים יש לשלוח לכתובת <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> עם נושא הפרויקט.
6. בסיום הפרויקט תעלה תיקיה ל'כונן גוגל' המכילה את התמונות, וישלח קישור למשתתפים בפרוייקט.
7. בשלב זה נכריז שהאפשרות לשליחת תמונות, ולהשתתפות במאגר הינה עד יום חמישי הבא - י"ד טבת.
8. בהמשך תיבדק אפשרות להשתתף תמיד, כך שצילומים נוספים יעודכנו תדיר בתיקייה ב'כונן גוגל', ומשתמשים חדשים שישלחו יקבלו גם הרשאות לצפייה.

הערות לגבי הצילום עצמו:
1. הצילומים יהיו ברמה גבוהה. אין ציפיה לתמונות ברמת סטודיו מקצועי, אך לא יתקבלו תמונות שצולמו בצורה חובבנית כלאחר יד.
השקיעו בבחירת נושא הצילום, העמדתו, תאורה מתאימה, וכו'.
2. המנעו מיצירת סדרות ארוכות של תמונות דומות באם אין שינוי משמעותי ביניהם.
מומלץ לאחר הצילום לעבור על התמונות, מבין כל "סדרה" לבחור את התמונה/שתיים הטובות ביותר ולשלוח רק אותם. ברוב המקרים עומס של תמונות דומות מפריע יותר מאשר מועיל.

להשכלה כללית מעניין לקרוא את הדרישות של חנות התמונות הענקית iStockPhoto. כמובן שלגבי הפרוייקט שלנו אין מדובר בדרישות, אך ניתן לראות זאת בתור הנחיה כללית וטיפים לצילום:
http://www.istockphoto.com/help/sel...als/photography/quality-standards-suitability
ובעמודים שבהמשך אליו
וכן כאן:
http://www.istockphoto.com/article_view.php?ID=146

קישור לפרוייקט המקורי לצורך התרשמות:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=17779

• הוסף לסימניות
אלו התמונות ששלחתי בזמנו לתחרות.
אסדר אותם ואשלח תיכף במייל

קבצים מצורפים

• index.jpg
    KB 338.4 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
רעיון מקסים!!!

בשעתו עדיין לא הייתי חברה...

• הוסף לסימניות
איזה רעיון מוצלח!!
והנושא כלכך מתבקש ונצרך!

בשם השם נעשה ונצליח

• הוסף לסימניות
שאלה:
רק מי שצלם יוכל לזכות במאגר התמונות?
או שניתן לרכוש אותן?

• הוסף לסימניות
כפי שנכתב לעיל, אין התארגנות מסודרת שתוכל לאפשר מכירה של תמונות (גבייה והעברת הכסף לצלמים וכו') לכן זכות השימוש בתמונות יהיה למשתתפים בלבד.

• הוסף לסימניות
אז תכלס רק צלמים יוכלו להנות מהתמונות
מי שיודע לצלם למה זקוק לתמונות של אחרים:cool:
חבל אולי תחשבו על רעיון שיתן לכולם אפשרות לזכות בתמונות:rolleyes:

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
בדרך כלל לאנשים שמתעסקים עם גרפיקה יש חוש אומנותי שעם השקעה מסויימת הם יכולים להפיק מספר תמונות יפות גם בלי לשאת את התואר "צלם".
אם יש לך:
1. מצלמה סבירה+
2. נכונות להשקיע
3. יצירתיות.
אין סיבה שלא תוכל לספק 5 תמונות בנושא כמו שבת שחוזר על עצמו כל שבוע.

קח כדוגמה את התמונות שהעלתי למעלה (צולמו בזמנו לפני כ-4 שנים),
לקחתי מפה יפה, הברקתי את הפמוטים של שבת, הדלקתי בהם נרות ארוכים ולא את הנרונים שמדליקים בדרך כלל ונראים פחות טוב.

הלאה: תאורה טובה זה א"ב של צילום, ומכיון שאין לי ציוד תאורה, העמדתי את האובייקט על שולחן ליד חלון מערבי בשעה שקרובה לשעת הדלקת הנרות כך שהם קיבלו שמש ישירה, ניצנוץ של כסף וצבע יפה.
תוסיף חפץ נוי יפה (זר פלסטיק במקרה הזה) צלם מכמה זוויות ויש לך תמונות לתפארת.

כמובן שכל זה רק דוגמה ואין גבול ליצירתיות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Tomim;918314:
בדרך כלל לאנשים שמתעסקים עם גרפיקה יש חוש אומנותי שעם השקעה מסויימת הם יכולים להפיק מספר תמונות יפות גם בלי לשאת את התואר "צלם".
אם יש לך:
1. מצלמה סבירה+
2. נכונות להשקיע
3. יצירתיות.
אין סיבה שלא תוכל לספק 5 תמונות בנושא כמו שבת שחוזר על עצמו כל שבוע.

קח כדוגמה את התמונות שהעלתי למעלה (צולמו בזמנו לפני כ-4 שנים),
לקחתי מפה יפה, הברקתי את הפמוטים של שבת, הדלקתי בהם נרות ארוכים ולא את הנרונים שמדליקים בדרך כלל ונראים פחות טוב.

הלאה: תאורה טובה זה א"ב של צילום, ומכיון שאין לי ציוד תאורה, העמדתי את האובייקט על שולחן ליד חלון מערבי בשעה שקרובה לשעת הדלקת הנרות כך שהם קיבלו שמש ישירה, ניצנוץ של כסף וצבע יפה.
תוסיף חפץ נוי יפה (זר פלסטיק במקרה הזה) צלם מכמה זוויות ויש לך תמונות לתפארת.

כמובן שכל זה רק דוגמה ואין גבול ליצירתיות
טוב......
ננסה אולי נגלה כישרונות חדשים

• הוסף לסימניות
הקפצה.
או שמנהל יוכל להפוך זאת ל'נעוץ' לזמן מה..

• הוסף לסימניות
אדרבה. לדעתי כן.
אני חושב שאם יהיו גם ציורים (כמובן באיכות מלאה, ובצורה טובה)
זה יהיו רווח נקי לכולם.
המטרה היא ליצור אוסף מכובד לגרפיקאים, בו כל אחד ייתן את חלקו, ויוכל להנות מהחלקים של השאר...

• הוסף לסימניות
מה זה רזולוציה גדולה (כמה על כמה?)
ישנם תמונות שיכולות להיכנס בכמה קטגוריות מה דינם?
אתה מבין שזה קצת קצר מידי להכין 5 תמונות תוך שבוע...

שאלה נוספת איזה אסמכתא יש למשתתף בפרויקט שהתמונות שאצלו מותרות לשימוש?
זאת אומרת אולי עוד שנה כבר לא יהיה זכר למיזם הזה ואז אי מי יתעורר על גרפיקאי שהשתמש בתמונה שלו בלי רשות...
איזה הוכחה תהיה לצד השני?

• הוסף לסימניות
רעיון מצוין ומועיל!

עד מתי ניתן לשלוח תמונות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;918271:
אז תכלס רק צלמים יוכלו להנות מהתמונות
מי שיודע לצלם למה זקוק לתמונות של אחרים:cool:
חבל אולי תחשבו על רעיון שיתן לכולם אפשרות לזכות בתמונות:rolleyes:
אני ראיתי את זה בצורה חיובית;
אמנם אני לא צלמת וגם אין לי זמן לצלם בשביל כל פרוספקט שאני מוציאה
אבל אם אני משקיעה מספר שעות בצילום אוכל להפיק כמה תמונות לא רעות
ובשיתוף פעולה של כולנו- כל אחד ישקיע מעט ויקבל הרבה!
זה בטח יהיה שווה את ההשקעה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;919050:
מה זה רזולוציה גדולה (כמה על כמה?)
ישנם תמונות שיכולות להיכנס בכמה קטגוריות מה דינם?
אתה מבין שזה קצת קצר מידי להכין 5 תמונות תוך שבוע...

שאלה נוספת איזה אסמכתא יש למשתתף בפרויקט שהתמונות שאצלו מותרות לשימוש?
זאת אומרת אולי עוד שנה כבר לא יהיה זכר למיזם הזה ואז אי מי יתעורר על גרפיקאי שהשתמש בתמונה שלו בלי רשות...
איזה הוכחה תהיה לצד השני?

תראה, אני לא חושב לעשות זאת באופן שרירותי של X פיקסלים על Y פיקסלים.
אבל כל השוכנים באתר זה הינם גרפיקאים, המשתמשים יום יום בתמונות לצורך עבודתם.
כולנו מכירים מה זה לעבוד על מסמך A4 על 300 DPI, לגרור אליו תמונה, ולראות בדיוק מה נקרא 'איכותי' ומה לא 'איכותי'.
כוונו את המצלמה על ההגדרות המקסימליות בכל הפרמטרים, ואת התמונה הזו תשלחו.
(כמובן בתנאי שזה מצלמה ולא פלאפון... ;) )

בקשר לזמן אתה צודק, המטרה הייתה מצד אחד לעורר שהעסק יתחיל, אך באמת נאריך את הפרויקט. מה גם שבמתכונת הנוכחית מן הסתם לא תהיה בעיה לצרף עוד ועוד, היות והתיקייה ב'ענן' ומתעדכנת וכך כולם יהיו מרוצים.

בקשר לזכויות:
כמו שהסברתי התמונות יושבות ב'ענן' על חשבון גוגל שנפתח רק לפרוייקט. כך שכל עוד הפרויקט קיים, ישנם את כל האימיילים שנשלחו בארכיון, ומעידים שהמשתמש אכן שלח תמונות, ועל-כן מגיע לו גם התמונות. בנוסף רק הוא יקבל את הקישור לתיקייה.
שיהיה ברור, אני לא מתכונן לעשות 'אכיפה' של מי יכול להשתמש ומי לא. אני לא עומד לרדוף אחרי מי שלקח תמונה, או העתיק אותה מחבר שלו. אני אגביל שהצפייה בתיקייה תהיה רק למי ששלח.
כל זאת מהסיבה הפשוטה, שצריך שהפרויקט ירוץ ויקום, ובשביל כל הדברים שכתבתי לעיל, כל עוד אתה לא חברה מסחרית, זו האופציה היחידה.

מי שיתעקש לתבוע מישהו וירצה פרטים האם חשבון מסוים שלח או לא, בהחלט אבדוק זאת ואשתף פעולה.

אם יש הארות\הערות\השגות, אשמח לשמוע, ובאמת נדון בהם, ונשנה בהתאם לצורך.

• הוסף לסימניות
אשמח אם יהיה אפשר לשחזר את התמונות מהפרויקט הקודם זה מאד מוצלח!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינה די;919292:
אשמח אם יהיה אפשר לשחזר את התמונות מהפרויקט הקודם זה מאד מוצלח!!

אני עובד גם על זה.
כי שם כבר יש בסיס מוצלח, ובנוסף תינתן כאן ההזדמנות לכל מי שלא היה אז.

• הוסף לסימניות
אז לא צריך לשלוח שוב את מה ששלחנו אז?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה