פריעת חלק מהמשכנתא: הקטנת החזר חודשי או קיצור תקופה??

• הוסף לסימניות
בפריעת חלק מהמשכנתא (באופן שלא משתלם להשקיע בשוק ההון),
מה יותר רווחי, להקטין את ההחזר החודשי או לקצר את תקופת המשכנתא?

• הוסף לסימניות
אם אין בעיה עם גובה ההחזר החודשי עדיף קיצור תקופה

• הוסף לסימניות
אם אין בעיה עם גובה ההחזר החודשי עדיף קיצור תקופה
יש נוסחה לחשב את זה? והאם ההפרשים בסה"כ הם משמעותיים?
(תמיד יש הקלה בהקטנת ההחזר החודשי, אך רוצה לדעת מה הרווח שכנגד)

• הוסף לסימניות
יש נוסחה לחשב את זה? והאם ההפרשים בסה"כ הם משמעותיים?
(תמיד יש הקלה בהקטנת ההחזר החודשי, אך רוצה לדעת מה הרווח שכנגד)
ההפרשים הם יחסיים לגובה ההלוואה
הנוסחה הפשוטה לחישוב היא לקחת מחשבון הלוואות ולהזין את נתוני ההלוואה (סכום, ריבית) ובשדה של התקופה להזין את שני התקופות
במשתנה זה לא יתן תמונה מדוייקת כי הריבית תשתנה אבל בגדול
אם מדובר בצמוד יותר קשה לחשבן כי אתה לא תדע מה יהיה גובה המדד

• הוסף לסימניות
קיצור תקופה תחסוך לך כסף והרבה
כך, שאם אתה מצליח לעמוד בהחזר החודשי, אל תתפתה להוריד ממנו אלא תקצר את התקופה.

• הוסף לסימניות
לי היה הכי משתלם לסגור חלק מסוים מהמשכנתה בו הריביות היו גבוהות מאוד

• הוסף לסימניות
קיצור תקופה תחסוך לך כסף והרבה
כך, שאם אתה מצליח לעמוד בהחזר החודשי, אל תתפתה להוריד ממנו אלא תקצר את התקופה.
אפילו אם מדובר על הלוואת משנה צמודה שההצמדות לקרן רק עולות ועולות ותכנון הוא לסגור אותו אט אט?

• הוסף לסימניות
אפילו אם מדובר על הלוואת משנה צמודה שההצמדות לקרן רק עולות ועולות ותכנון הוא לסגור אותו אט אט?
אם אתם מבצעים פירעון חלקי והאפשרות שלכם היא או הקטנת החזר חודשי או קיצור תקופה,
במסלול צמוד מדד הכדאיות של קיצור תקופה רק מתעצמת

• הוסף לסימניות
אם אתם מבצעים פירעון חלקי והאפשרות שלכם היא או הקטנת החזר חודשי או קיצור תקופה,
במסלול צמוד מדד הכדאיות של קיצור תקופה רק מתעצמת
ייש"כ,
מכיוון שההבנה שלי במשכנתאות היא נמוכה.. אני מנסה לשאול מכיוון אחר, אני מקווה ש @abc321 ימצא את הזמן לענות לי..

נכון לעכשיו ההלוואה הספציפית הזאת היא לעוד 28 שנים, בקיצור תקופה אני חוסך לטווח הארוך נניח לעוד 20 שנה,
וכל ה20 שנה הקרובות אני ימשיך לשלם את הריביות הגבוהות ללא שינוי מחמת הפירעון החלקי.

מצד שני, אם אני מקטין החזר חודשי, כבר עכשיו אני חוסך בתשלום הריבית היחסי על החלק הנפרע, ולגבי העתיד הרחוק (דהיינו ה8 שנים שאחרי ה20 שנה הבאות) ה' יעזור שכבר נסגור את המשנה הזה. האם יש אמת בחשבון הזה?

• הוסף לסימניות
ייש"כ,
מכיוון שההבנה שלי במשכנתאות היא נמוכה.. אני מנסה לשאול מכיוון אחר, אני מקווה ש @abc321 ימצא את הזמן לענות לי..

נכון לעכשיו ההלוואה הספציפית הזאת היא לעוד 28 שנים, בקיצור תקופה אני חוסך לטווח הארוך נניח לעוד 20 שנה,
וכל ה20 שנה הקרובות אני ימשיך לשלם את הריביות הגבוהות ללא שינוי מחמת הפירעון החלקי.

מצד שני, אם אני מקטין החזר חודשי, כבר עכשיו אני חוסך בתשלום הריבית היחסי על החלק הנפרע, ולגבי העתיד הרחוק (דהיינו ה8 שנים שאחרי ה20 שנה הבאות) ה' יעזור שכבר נסגור את המשנה הזה. האם יש אמת בחשבון הזה?
לאאאאא,
גם כשאתם מקצרים תקופה אתם מתחילים לחסוך באופן מיידי בתשלום הריבית על החלק היחסי שנפרע,
רק במקום לקחת את החיסכון שנוצר מכך שהחוב קטן לטובת הקטנת ההחזר החודשי אתם מקצרים תקופה ומשלמים אותו עבור פירעון אגרסיבי ומהיר יותר לקרן ההלוואה.

• הוסף לסימניות
צריך להבין שכל תשלום של משכנתא מורכב מרכיב קרן ומרכיב ריבית. הבנק מלווה לנו כסף, ואז כאשר אנחנו מבצעים החזר, ראשית הם לוקחים מתוך ההחזר את הריבית על יתרת הקרן הבלתי מסולקת ומה שנותר מיועד לפירעון הקרן. כך שבשנים הראשונות כמעט כל ההחזר החודשי הולך לתשלומי ריבית. ככל שהתקופה קצרה יותר כך רכיב הריבית קטן ורכיב הקרן עולה ואז, במצטבר נחסכים המון תשלומי ריבית. אם אתה יודע שבמקום 28 שנים ישאר לך 20 שנים אז החישוב של החיסכון הוא פשוט: גובה ההחזר החודשי*12*8

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אשמח לחוות דעת המומחים
יש לנו משכנתא שמורכבת מכמה מסלולים
ביניהם 2 מסלולים של "הלואה לכל מטרה" בהם הריביות גבוהות:
1. סך משכנתא 130,000 ריבית 4.95% קבועה צמוד מדד -עד שנת 2051-החזר חודשי 751 ש"ח
2. סך משכנתא 61,000 ריבית 5.9 קבועה צמוד מדד-עד שנת 2048-החזר חודשי 410 ש"ח
בנוסף יש לנו הלואות:
1. הלואה מקרן השתלמות 28,000 ש"ח החזר חודשי 2,050 עד שנת 2029
2. הלואה בנקאית 10,000 ש"ח החזר חודשי 250 ש"ח
על כל הנ"ל סה"כ החזרים כיום 3,461 בחודש
יש לי אפשרות לקחת הלואה מקרן השתלמות כדי לכסות את הנ"ל
סה"כ 230,000 ש"ח למשך 4.5 שנים ולהחזיר כמובן קרן+ריבית, באחד האפשרויות הבאות:
1. ריבית 2.3 קבועה צמוד מדד-החזר חודשי 4,487 ש"ח
2. ריבית 4.7 קבועה לא צמודה-החזר חודשי 4,733 ש"ח
3. ריבית 5.2 פריים מינוס 3-החזר חודשי 4,789 ש"ח
השאלות שלי:
1. האם זה משתלם? בעיני כן כי אני מסיימת תוך 4.5 שנים במקום לשלם ריביות גבוהות במשך כמעט 30 שנה, אומנם ההחזר החודשי יגדל מ3,461 ל 4,700 בערך אבל אני יכולה לעמוד בזה.
2. האם צריך לשלם קנס לבנק (מזרחי) בגין פרעון מוקדם של משכנתא
3. יש משהו שלא חשבתי עליו בתהליך הזה?
תודה רבה על מענה!
בזמן שכולנו עסוקים ביוקר המחיה וההתייקרות של כל דבר – יש הוצאה אחת ענקית שיכולה להצטמצם בצורה דרמטית: המשכנתא.
ולמה דווקא עכשיו?
שני סיבות עיקריות.
הסיבה הראשונה היא- המרווחים( כפי שהרחיב על זה -
שלמה לב משכנתאות במאמר נפלא) שהבנקים נותנים היום על משכנתאות – הרבה יותר נמוכים מבעבר. וזה משמעותי ביותר וזה אומר שגם אם לקחתם משכנתא "זולה" לפני שנתיים או שלוש או חמש וכו' וגם אם עדיין לא עלה לכם הריבית וזה מסלולים משתלמים (וגם הפקיד אמר שחבל להחליף..) יכול מאוד להיות ששווה להחליף אותו למסלול עדכני ולחסוך הרבה מאוד כסף, גם אם שילמתם תמיד בזמן ולא הרגשתם קושי, יש סיכוי גדול שאתם משלמים הרבה יותר ממה שצריך!! פשוט כי השוק השתנה, הריביות עלו, והבנקים...שששששששש משתדלים לא להעיר אתכם הם רק מרוויחים מזה והרבה מאוד .
הסיבה השניה היא- כל אותם בעלי המשכנתאות שהתשלומים החודשים התיקרו להם, שלקחו שני שליש פריים והיה הרבה שלקחו שני שליש פריים ועדיין לא טיפלו בזה, או צמודות מדד שיתרת הקרן רק עולה ועולה וממשכים לשלם יקר והרבה כסף לבנק.

אז מה עושים? פשוט מאוד
עושים בדיקת מחזור – בדיקה פשוטה שמראה האם אפשר לשפר את הריביות,
איך עושים פונים ליועץ משכנתאות, פורסים את המשכנתא אחרת, עוברים למסלולים פחות מסוכנים והרבה יותר משתלמים ויעלים .
מה אפשר להרוויח?
עשרות ומאות אלפי שקלים לאורך חיי ההלוואה.
קיצור שנים.
הקלה מיידית בהחזר החודשי.
שקט כלכלי לטווח ארוך.
וגם אם חלק מהמסלולים שלכם מצוינים ,זה לא סיבה לא למחזר, אפשר למחזר רק חלק מהמשכנתא.
בזמן שכולנו עסוקים ביוקר המחיה וההתייקרות של כל דבר – יש הוצאה אחת ענקית שיכולה להצטמצם בצורה דרמטית: המשכנתא.
סיכוי גדול שאתם משלמים הרבה יותר ממה שצריך – פשוט כי השוק השתנה, הריביות עלו, והבנקים לא יתקנו את זה בשבילכם.
לא כדאי לבדוק?
שורה תחתונה: יש לכם משכנתא? תרוצו לבדוק את זה, וחבל על כל יום שעובר.
מקסימום תחסכו, מינימום תדעו שלא השארתם כסף סתם בבנק.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה