פשוט לא פתחתי את המייל ואיבדתי דירה בירושלים בסמוך להורי..

• הוסף לסימניות
עצוב מאוד מובן לגמרי האכזבה
אבל אם הדירה הזאת הייתה רשומה לו משמים הוא היה מקבל את זה

• הוסף לסימניות
הסיפור שאכתוב פה עכשיו אני בעל המעשה
אין בכוונתי חלילה להכהות ולו בכהוא זה מהאכזבה של מפספס הדירה
אך יש בסיפור הזה להציג גם תופעה שהק"בה מיעד למישהו דירה היא תהיה שלו ויהי מה
אנחנו היינו גרים בדירת סטודיו 30 מר' וב"ה המשפחה התרחבה וכבר לא היה אפשרי להמשיך במגורים שם אפי' בדיעבד החלטנו שאנחנו קופצים למים וקונים דירה, באו מים עד נפש.
ואז התחלנו להסתובב ולראות כל מיני דירות המחירים היו בשמים זה היה לפני שנתיים בשיא עלית מחירי הדירות כשכל חודש עלה המחיר בעשרים אלף שקל בעקביות כל דירה נחטפה ברגע שיצאה לשוק מצב קטסטרופלי לחלוטין.
בשלב מסוים הרגשנו, שאם אנחנו לא מבצעים את רכישת הדירה היא חומקת לנו מבחינת היכולת שלנו. ואז, אחרי שראינו כל מיני דירות באזורים מגוונים, החלטנו שנתפשר ונלך על דירה באזור לא הכי מוצלח, וגם המצב של הדירה היה ממש לא הכי טוב, אבל המחיר היה אטרקטיבי במיוחד. ואז, בוקר אחד קמתי ואמרתי לעצמי, אנחנו הולכים על זה, עוד קצת אנחנו מחכים מפסידים גם את זה, אין ברירה א"א יותר להמתין.
לקחתי את הפלא' וחיפשתי מתווך בשם ישראל, שהוא היה המתווך שהציע את הדירה ההיא. עברתי על האנשי קשר בפל' עד שראיתי תיווך ישראל (שמות לא בדויים), ואני מתקשר אילו ואני אומר לו "שלום ישראל! מה קורה עם הדירה שדיברנו?" הוא אומר לי "איזה דירה?" אז הבנתי שטעיתי במס', אז אני שואל אותו שוב "אתה תיווך?" אז אומר לי שכן, אז הבנתי שהגעתי למתווך רק לא למי שחפשתי. אז אני מנצל את ההזדמנות של הטעות ושואל אותו "אולי ידוע לך על דירה באזור שאני מחפש?" אז הוא היה חצי מתוך שינה והוא אומר לי "לא לא, אין לי כרגע משהו" ואז אני הולך לנתק, ואז אני שומע אותו צועק לאפרכסת "הלו הלו!" אז אמרתי לו "מה?" הוא אומר לי "בעצם יש לי משהו דבר איתי עוד שעה" התקשרתי אליו וסיכמנו שנעלה לראות את הדירה ואכן עלינו ראינו דירה במצב מצוין באזור הכי טוב שיש עבורנו. לא חיפשנו שם כי לא חלמנו שיש שם משהו במחיר ראלי, רוב הבנין אנ"ש, דירה כלילת המעלות, והכי חשוב במחיר ממש מפתיע! ואכן למחרת חתמנו חוזה והיום אנחנו גרים בדירה הזאת באושר ב"ה וכל זה מ"טעות".
ואגב, במשך 4 שנים הדירה הזאת עמדה למכירה, וכל פעם שזה הגיע לסגירה זה נפל מסיבה אחרת, פעם המוכר פעם הקונה. דיברתי אם מישהו שכבר ישב איתו אצל עו"ד לחתימה וברגע האחרון אצל העו"ד המוכר התחרט. כשהקב"ה מיעד למישהו משהו לא יעזור שום דבר זה יהיה שלו .

• הוסף לסימניות
הקב"ה תכנן לחבר שלך דירה יותר מוצלחת

רק הוא צריך להתאזר עוד קצת בסבלנות ואמונה
עד שהוא יקבל אותה

• הוסף לסימניות
..png

• הוסף לסימניות
לא קראתי את האשכול ואין לי מושג איך מחיר למשתכן עובד
אבל אם זה ע"י יצירת קשר באמצאות מיילים וכו
אז למה החבר לא התעדכן מידי יום?

• הוסף לסימניות
סליחה שאני מקלקל את החגיגה
אבל לפברק תלושים בסכומים גבוהים יותר ממה שבאמת מרוויחים
ועל סמך זה לקבל הלוואות וכו'
זה גזל גמור

וכדי שיהיה יותר קל להבין, יש למחוק את המילה בנק, ולרשום במקומה - שמעון
ולדוגמא: שמעון לא מוכן לתת לי הלוואה ע"ס מליון ש"ח, אלא א"כ אוכיח לו שאני מרוויח עשר אלף ש"ח בחודש. אז אני הולך ללוי שהוא בעל עסק וכדו', ומבקש ממנו להוציא לי תלוש ע"ס עשר אלף, כך שיסכים שמעון לתת לי את ההלואה.

דומני, שכך יותר קל להבין.
ודרך אגב - הוא הדין בכל נותן שירות אחר, כמו קופת חולים, ביטוחים, וכו' וכו', שבכולם רבו רבו הוראות ההיתר למיניהן, בק"נ טעמים כדי להכשיר את השרץ.

וסליחה אם הבנתי לא נכון.

- - -

ולא סתם נקראנו ע"ש אברהם העברי, אפילו כולם עובדים ע"ז (ולענייננו, נוהגים שלא ביושר בדיני ממונות) אנחנו מהעבר השני. ישרים, נאמנים, ובוטחים. הגזירה אמת והחריצות שקר.

השם יזכה את כולנו בכל טוב.

• הוסף לסימניות
אם היה לי מייל...........
אם היה לי אבא מליונר.............
אם הייתי ממלא את מספרי הלוטו הנכונים..............
ואם הייתי בכלל נולד במקום הנכון ובזמן הנכון............
נו חברה' זה שטויות
אם היה לו מייל - היה לו דירה בירושלים !!
איך זה נראה עכשיו-
כאילו כל מי שיש לו מייל .........

• הוסף לסימניות
וכדי שיהיה יותר קל להבין, יש למחוק את המילה בנק, ולרשום במקומה - שמעון

1. איך קשור פברוק תלושים לאשכול דנן??

2. יש הבדל מהותי מי מי שמזייף תלוש שזה דבר חמור, לבין מי שמוציא תלוש דרך רו"ח מסודר ומשלם עליו ביטוח לאומי כחוק ואין כאן המקום לפרט.

3. ההשוואה בין הבנק לבין אדם פרטי הינה טעות מהשורש! הבנק כמעט ואינו חושש שלא יקבל חזרה את ההלוואה ועיקר החשש שעומד לנגדו הינו הביקורת של בנק ישראל, לעומת זאת שמעון כן חושש שלא תחזיר לו.
(לא פעם אמר לי מנהל בנק, רק שיביא אישור מהכולל ואאשר לו את הלוואה...).

4. הדברים נשאלו על ידי אצל מורה הוראה מפורסם ואישר אותם כפי שכתבתי.

• הוסף לסימניות
רק בשל הסיפור הנ"ל היה שווה כל האשכול.

אבל מטרתנו הייתה להעלות במודעות לעקוב אחרי המייל.
שזו השתדלות הבסיסית למי שנרשם במחיר למשתכן.
אמנם שזה היה מן השמיים.
אבל לפעמים זה גם רשלנות.
כי הקב"ה מצפה לפעמים לקצת השתדלות.
לצערי ישנם אנשים שאינם רוצים לעשות אפילו מחיר למשתכן...
ומצפים שהקב"ה יזמין להם מישהוא וייתן להם דירה בלי לחתום אפילו על חוזה.

אכן אותו אברך התחזק מאוד שוב ושוב שכנראה זה לא היה מיועד לו, אבל הוא כן רצה להביא זאת לתשומת ליבי, וכפי שכתבתי זה היה לו ניסיון קשה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כל דבר הוא משמים כל שכן דירה,
לפני כ-6 שנים חיפשנו דירה- מצאנו דירה שהתאימה לנו מאד מבחינות רבות, התלבטנו על כמה דברים שוליים, ואחרי שבוע התקשרנו לבעל הדירה לסכם דברים , אבל הוא אמר שמכר את דירתו ערב לפני!
אין לתאר את הצער- למה התעכבנו בגלל דברים שטותיים? איך הפסדנו במו ידינו?
עברו עלינו עוד שנה וחצי בחיפושים נוספים, השתדלנו להתחזק שמה ששלנו יגיע, וזה היה קשה, אפילו מאד!
בסוף- מצאנו דירה שנתפרה משמים למידותינו, באיזור פי אלף טוב, במיקום מושלם עבורנו- דירת חלומות שאפילו לא חלמנו עליה.
היום קל לי לבא ולהגיד- הכל לטובה! אבל אז זה היה קשה נורא-
הסיפורים הללו לא בהכרח יקרו, אבל צריך לזכור שמה שמזומן לנו יגיע גם בלי מייל, ואין ענין לרוץ אחרי שום דבר -
מה ששלך-יהיה שלך!
יהודים, אמונה!

• הוסף לסימניות
1. איך קשור פברוק תלושים לאשכול דנן??

2. יש הבדל מהותי מי מי שמזייף תלוש שזה דבר חמור, לבין מי שמוציא תלוש דרך רו"ח מסודר ומשלם עליו ביטוח לאומי כחוק ואין כאן המקום לפרט.

3. ההשוואה בין הבנק לבין אדם פרטי הינה טעות מהשורש! הבנק כמעט ואינו חושש שלא יקבל חזרה את ההלוואה ועיקר החשש שעומד לנגדו הינו הביקורת של בנק ישראל, לעומת זאת שמעון כן חושש שלא תחזיר לו.
(לא פעם אמר לי מנהל בנק, רק שיביא אישור מהכולל ואאשר לו את הלוואה...).

4. הדברים נשאלו על ידי אצל מורה הוראה מפורסם ואישר אותם כפי שכתבתי.

הבנק בהחלט בונה שיהיה החזר אמיתי להלוואה על סמך משכורת אמיתית, ולא יעזור להפריש מאותה "משכורת" מה שלא יהיה. אין כאן המקום לפרט, כי אין בזה כלל פירוט, אלא הענין הוא פשוט, הרי מעסיק מעוניין שיהיו לא כמה שיותר הוצאות בשביל לנכות את זה מהמס, ולכן מסכים "להעסיק" עוד כמה "מועסקים", שמקבלים משכורת פיקטיבית, ומחזירים לו במזומן מתחת לשולחן. וכך שני הצדדים יוצאים מורווחים. יש כאן תלוש "אמיתי" (מאוד), ויש כאן פחות מס הכנסה.
ושוב, הבנק בהחלט לא מוכן להלוות את אותו הסכום למישהו שמקבל 2,000 שקל בחודש, ומציג עצמו כמקבל 12,000, וההבדל ברור !

• הוסף לסימניות
הכל אבל הכל משמים והכל אבל הכל לטובה לפעמים אנו רואים ולפעמים לא אנחנו נשמח להתעדכן בע"ה בסופו הטוב של הסיפור באשכול הזה גם אם יקח מעט זמן אל תשכחו לעדכן

• הוסף לסימניות
בשביל להרשם ולזכות במחיר למשתכן אין צורך במייל פרטי. יש ארגון חרדי שמסייע - רושם מטפל ומודיע על הזכויות בטלפון.
המס' 02-9906145

• הוסף לסימניות
הבנק בהחלט בונה שיהיה החזר אמיתי להלוואה על סמך משכורת אמיתית, ולא יעזור להפריש מאותה "משכורת" מה שלא יהיה. אין כאן המקום לפרט, כי אין בזה כלל פירוט, אלא הענין הוא פשוט, הרי מעסיק מעוניין שיהיו לא כמה שיותר הוצאות בשביל לנכות את זה מהמס, ולכן מסכים "להעסיק" עוד כמה "מועסקים", שמקבלים משכורת פיקטיבית, ומחזירים לו במזומן מתחת לשולחן. וכך שני הצדדים יוצאים מורווחים. יש כאן תלוש "אמיתי" (מאוד), ויש כאן פחות מס הכנסה.
ושוב, הבנק בהחלט לא מוכן להלוות את אותו הסכום למישהו שמקבל 2,000 שקל בחודש, ומציג עצמו כמקבל 12,000, וההבדל ברור !
כל העניין של התלושים זה תקנות בנק ישראל שהם לטובת הלקוח וכדי להגן עליו מהבנק,
הבנק עצמו יודע להסתדר מצויין גם אם לא יחזירו את ההלואה,
ולפעמים הוא מעדיף שלא יעמדו בתשלומים ,
אגב, מי ששילם לבנק ריבית, מותר לו מבחינה הלכתית (לכאורה..) לעשות דין לעצמו ולקחת חזרה את הריבית בכל דרך,
כך שכמעט אין מציאות של "גזל" מהבנק

• הוסף לסימניות
כל העניין של התלושים זה תקנות בנק ישראל שהם לטובת הלקוח וכדי להגן עליו מהבנק,
הבנק עצמו יודע להסתדר מצויין גם אם לא יחזירו את ההלואה,
ולפעמים הוא מעדיף שלא יעמדו בתשלומים ,
אגב, מי ששילם לבנק ריבית, מותר לו מבחינה הלכתית (לכאורה..) לעשות דין לעצמו ולקחת חזרה את הריבית בכל דרך,
כך שכמעט אין מציאות של "גזל" מהבנק

ח"ו
א. גם אם הבנק לקח ריבית אסורה אסור לעשות דין לעצמו להחזיר את הריבית
ב. אם אכן לבנק היה אסור לקחת את הריבית גם נותן הריבית עבר על איסור כבר בלקיחת ההלואה
ומי התיר לו לוות מהבנק

• הוסף לסימניות
לא ענית לסעיף 3.

• הוסף לסימניות
כך במשפט הזה פתח חברי את סיפורו העצוב.

הכל התחיל לפני תקופה, הייתי אברך צעיר ולא היה תחת ידי מחשב או מייל סמוך פעיל, משפחתי וידידי בשרו לי בקול תרועה, כי נפתח פרוייקט מחיר למשתכן וכדאי שארשם, ולצורך זה עלי לפתוח תיבת מייל, ביקשתי מגיסי שיפתח מייל בשבילי, ומעת לעת כשהיה לי גישה בדקתי את המייל, בעת זו היה פרוייקט מחיר למשתכן בירושלים בסמוך להורי, ונרשמתי אליו מתוך גישה שהסיכויים לזכות בדירה נמוכים עד למאוד, פשוט נרשמתי ושכחתי, עבר חודש וחודשיים ויום אחד פתחתי את המייל, והנה הודעה ממשרד השיכון, שזכיתי בדירה בפרוייקט, התחלתי לזרוח מאושר, ולקרקר, אחרי ההלם הראשוני המשכתי לקרוא את ההודעה לדעת את צעדי הבאים לקבלת הדירה, נאמר שעלי לבוא לבחור את הדירה תוך שבועיים עד תאריך פלוני אלמוני, וכאן חשכו עיני, התאריך עבר, לפני שבועיים היה התאריך האחרון שעד אז אם לא באתי לבחור דירה הדירה עוברת להבא בתור.
מיד רצתי לברר האם עוד אפשר וכו', אבל לא כבר אחרתי את הרכבת, הדירה עברה להבא בתור שכבר השלים את כל ההליכים.
אני לא רוצה לתאר לך את השבר והניסיון הקשה שעבר עלי.

אבל כן יכול להבהיר את המסר, נרשמים בדקו את המייל שלכם.

כדאי להעביר לכל מי שאין לו דירה בסביבתכם להזהיר אותו שיעקוב אחרי המייל, וההגרלות.

בהצלחה
לפני שאתה בוכה
תבדוק מה מספר זכיה
כי אם זה מספר גבוה
יש סבירות גבוה שהיית מבטל את הזכיה
כמעט בכל פרויקט המספרים הגבהים ביטלו

• הוסף לסימניות
לפני שאתה בוכה
תבדוק מה מספר זכיה
כי אם זה מספר גבוה
יש סבירות גבוה שהיית מבטל את הזכיה
כמעט בכל פרויקט המספרים הגבהים ביטלו
למה? מה הבעיה במספרים הגבוהים ? הדירות דפוקות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה