פתגם חסידי-אהבתי

• הוסף לסימניות
כשיש סדר בחיים-יש זמן אפילו לטייל,ואילו כשחיים בלי סדר-אין זמן אפילו לאכול"-חזק!!!

• הוסף לסימניות
אפשר אולי לפתוח פה אשכול לפתגמים יפים, מה אתם אומרים?

• הוסף לסימניות
פורום סופרות?

• הוסף לסימניות
חמוד,
קשה לי להבין למה החליטו שה"פתגם" "חסידי" :)

• הוסף לסימניות
אם כבר מדברים על פתגמים חסידיים, אז יש פתגם שנולד השבוע..
את הפתגם - השיר הזה חיבר האדמו"ר מבעלזא במוצאי השבת האחרונה - שבת שבע ברכות לנכדו, בפני קהל ועדה, הוא ביקש עט ודף, כתב את המילים דלהלן ושלח את הדף לטריבונה עליו עמדו חברי המקהלה, הם שרו את זה בהתחלה על המנגינה של "וידעו", אך למחרת בשבע ברכות המרכזית הוא הורה לשיר אותו במנגינה החבדי"ת של "כאפט אריין א וודקה", ואלו המילים:
"סאיז שוין נישט דא קיין נעכטן, סאיז נאך נישט דא קיין מארגן,
סאיז נאר דא אביסל היינט וואס דארף מען זארגן"

(תרגום: האתמול אין, מחר עדיין, יש רק קצת היום, דאגה מנין).
מיותר לתאר איך החסידים רקדו שם עם השיר הזה..

• הוסף לסימניות
נולד השבוע?
אני ושאר העולם מכירים את זה בתור:
"העבר אין, העתיד עדיין, ההווה כהרף אין, דאגה מנין?"
הייחוס למקור נע בקשת רחבה בין האבן עזרא לפלא יועץ, עם הרבה תחנות באמצע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1017472:
נולד השבוע?
אני ושאר העולם מכירים את זה בתור:
"העבר אין, העתיד עדיין, ההווה כהרף אין, דאגה מנין?"
הייחוס למקור נע בקשת רחבה בין האבן עזרא לפלא יועץ, עם הרבה תחנות באמצע.

נכון, אבל אני התכונתי לכך שהוא עשה מזה פתגם באידיש וגם בחרוזים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה