פתגמים הקשורים ליין - עם מסר חזק...

• הוסף לסימניות
אני צריך פתגמים כמו 'יין ככל שהוא מתישן - משתבח יותר'
תודה לכל המסייעים

• הוסף לסימניות
"כי מי שטעם יין הונגרי – לא יטעוהו לעולם..."

הרעיון הוא לפי משל של ר' נחמן מברסלב:
פעם אחת נסע סוחר גדול עם עגלה עמוסת חביות, מלאות ביין טוב, ייןהונגרי. משהתארכה הדרך, פנו המשרת ובעל העגלה שהיו עימו אל הסוחר ואמרו: "ימיםרבים אנו מיטלטלים כבר עם היין הזה, וסובלים בגללו, תן לנו לטעום מעט מאותוהיין המשובח". נתן להם הסוחר לטעום מאותו היין הטוב.
לאחר ימים נתגלגל המשרתלעיר קטנה למקום בו ישבו אנשים ושתו יין ושבחו אותו מאוד, ואמרו שהוא ייןהונגרי. כששמע זאת המשרת אמר: תנו לי לטעם. ונתנו לו, ומיד אמר: אני יודעשאין זה יין הונגרי בכלל. כששמעו זאת אותם אנשים, גערו בו ודחפו אותו. אך המשרת התעקש ואמר, "הרי אני יודע שאין זה יין הונגרי כלל, אני הייתי אצל הסוחר וטעמתי. אני יודע טעמו של יין הונגרי אמיתי. מי שטעם יין הונגרי- אותו לא יטעו עוד לעולם...".
המשל סופר ע"י רבי נחמן מברסלב, והנמשל – מי שטעם טעמו של יין משובח, לא יסתפק עוד ביינות פשוטים. יין הונגרי הוא לא רק יין משובח הוא גם נדיר להשגה ולא כל אחד זוכה לטעום ולהכיר אותו. לעומת היין הרגיל הנמכר לציבור הרחב, והציבור מדמיין שמספקים לו את המוצר הטוב ביותר, אבל מי שטעם בעבר טעמו של יין הונגרי אמיתי, לעולם ידע את האמת.

והנמשל יכול להתאים להרבה דברים בחיים...

• הוסף לסימניות
להלן ציטוטים - לא פתגמים, אולי יעזור:
"אין שמחה אלא בבשר ויין"
"אין אומרים שירה אלא על יין"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה