נכתב ע"י Sigalit;1466867:לא קראתי את האשכול מתחילתו, מקווה שאני לא חוזרת על דברים:
היה לי עוסק פטור הרבה זמן. ישבנו עם רואה חשבון בפתיחה שהסביר הכל מה לעשות ובמיוחד בנוגע לעסק שלנו.
לא היו פספוסים, לא היו בעיות והכל זרם חלק. בעלי מנהל לי את העסק בהצלחה רבה לבד.
גם היום כעוסק מורשה, אבל על זה לא הייתי ממליצה כי זה יותר מסובך.
אם יש לכם ראש טוב על הכתפיים תלמדו את הנושא ותסתדרו לבד.
עוסק פטור אם ישלם כל כך הרבה לכך כל הרבה אנשים הוא יקרוס.
נכתב ע"י יהודה מילר;1467249:...
לגבי השאלה האם להשתמש באיש מקצוע או לא - בפורום דין וחשבון תוכלו לקרוא הרבה על הנושא...
כמו כל שאר בעלי המקצועות החופשיים ניתן להסתדר בלעדיהם, חשמלאי, אנסטלטור, טכנאי מחשבים וכו'. אבל לפעמים אין הצר שווה בנזק מול הרשויות וד"ל.
...
[/B][/U]
דוגמה קלאסית לביצה ותרנגולת. יש מקומות שיכירו בחלק היחסי המוחלט של החדר העסקי שבתוך הבית, רק אם תשלם לעירייה על בחלק היחסי ארנונה עסקית...נכתב ע"י contrast;1467178:אם כבר, אקפוץ על האשכול עם השאלה שלי ואולי המידע של לאחר מעשה שלי יהיה תועלת גם לפותחת האשכול:
אני עוסק פטור, כ-4 שנים, גרפיקאית ומאיירת, עובדת מהבית,
פתחתי לבד, מנהלת לבד. עד היום היה בסדר
עד היום לא דיווחתי הוצאות כי ממילא לא הגעתי לתקרת המס שלי, אבל השנה אני מעוניינת לדווח הוצאות כדי להקטין את השומה.
בגלל שאני משלמת דמי ביטו"ל גבוהים (לדעתי) 280 שח כל חודש,
אמרו לי שאפשר לחשב הוצאות חשמל, ארנונה וכדומה, והם מחשבים בערך רבע או שליש מתוך זה,
...
נכתב ע"י אסתי קונץ;1466991:רואה חשבון תותח!
סבלנות! מסביר הכל מא' עד ת' -ונותן לשאול את כל השאלות הכי טיפשיות שיש!
בני ברק ר' עקיבא 32
מומלץ בחום
בהצלחה!
http://www.numberscpa.co.il/
נכתב ע"י שלמה;1467338:דוגמה קלאסית לביצה ותרנגולת. יש מקומות שיכירו בחלק היחסי המוחלט של החדר העסקי שבתוך הבית, רק אם תשלם לעירייה על בחלק היחסי ארנונה עסקית...
נכתב ע"י contrast;1467178:אם כבר, אקפוץ על האשכול עם השאלה שלי ואולי המידע של לאחר מעשה שלי יהיה תועלת גם לפותחת האשכול:
אני עוסק פטור, כ-4 שנים, גרפיקאית ומאיירת, עובדת מהבית,
פתחתי לבד, מנהלת לבד. עד היום היה בסדר
עד היום לא דיווחתי הוצאות כי ממילא לא הגעתי לתקרת המס שלי, אבל השנה אני מעוניינת לדווח הוצאות כדי להקטין את השומה.
בגלל שאני משלמת דמי ביטו"ל גבוהים (לדעתי) 280 שח כל חודש,
אמרו לי שאפשר לחשב הוצאות חשמל, ארנונה וכדומה, והם מחשבים בערך רבע או שליש מתוך זה,
שאלתי:
1. איך מדווחים את זה בספר ההוצאות? מדווחים על כל סכום החשבוניות והם מחשבים? אני מחשבת לבד רבע? מגישים להם את החשבוניות?
2. עד מתי צריך לשמור את הקבלה על ההוצאות של העסק?
אפשר לסרוק ולזרוק את המקור?
3. קו הטלפון והאינטרנט היה רשום עד עכשיו על שם בעלי, ורק עכשיו אני תופסת שאם כך- לא אוכל לחשב את זה כהוצאות על שמי? או שיש אפשרות כזו?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים