פתיחת עסק פטור - כל טיפ יעזור

• הוסף לסימניות
פתחתי עוסק פטור עכשיו ועלה לי כל הסיפור 450 ש"ח....
כולל ליווי ראשוני והסברים...

• הוסף לסימניות
רואה חשבון תותח!
סבלנות! מסביר הכל מא' עד ת' -ונותן לשאול את כל השאלות הכי טיפשיות שיש!
בני ברק ר' עקיבא 32
מומלץ בחום
בהצלחה!
http://www.numberscpa.co.il/

• הוסף לסימניות
אם כבר, אקפוץ על האשכול עם השאלה שלי ואולי המידע של לאחר מעשה שלי יהיה תועלת גם לפותחת האשכול:
אני עוסק פטור, כ-4 שנים, גרפיקאית ומאיירת, עובדת מהבית,

פתחתי לבד, מנהלת לבד. עד היום היה בסדר
עד היום לא דיווחתי הוצאות כי ממילא לא הגעתי לתקרת המס שלי, אבל השנה אני מעוניינת לדווח הוצאות כדי להקטין את השומה.
בגלל שאני משלמת דמי ביטו"ל גבוהים (לדעתי) 280 שח כל חודש,

אמרו לי שאפשר לחשב הוצאות חשמל, ארנונה וכדומה, והם מחשבים בערך רבע או שליש מתוך זה,
שאלתי:
1. איך מדווחים את זה בספר ההוצאות? מדווחים על כל סכום החשבוניות והם מחשבים? אני מחשבת לבד רבע? מגישים להם את החשבוניות?

2. עד מתי צריך לשמור את הקבלה על ההוצאות של העסק?
אפשר לסרוק ולזרוק את המקור?

3. קו הטלפון והאינטרנט היה רשום עד עכשיו על שם בעלי, ורק עכשיו אני תופסת שאם כך- לא אוכל לחשב את זה כהוצאות על שמי? או שיש אפשרות כזו?

• הוסף לסימניות
בוקר טוב

חברים שעוזרים ומדריכים כאן בפורום מומלצים:

א.ד.ר. חשבונאות ומיסים | טל: 03-6165165 פקס: 03-6165161 http://www.adr-ym.com/

פרייליך - סוקולוב 38 בני ברק | טלפון 03-5780203 | פקס 03-6189808 | דואר אלקטרוני <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> | http://freilich.co.il/

קשר, המרכז הישראלי להוראות קבע בע"מ | ראדזמין 8 | בני ברק 51526 | טל: 073-7272050 | פקס: 03-6163018 | email: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> | http://www.kesherhk.co.il/?page_id=68

לגבי השאלה האם להשתמש באיש מקצוע או לא - בפורום דין וחשבון תוכלו לקרוא הרבה על הנושא...

כמו כל שאר בעלי המקצועות החופשיים ניתן להסתדר בלעדיהם, חשמלאי, אנסטלטור, טכנאי מחשבים וכו'. אבל לפעמים אין הצר שווה בנזק מול הרשויות וד"ל.

רק חשוב לי מאוד להדגיש שלייעץ מע"ג הפורום לאחרים לטפל בעצמם עלול להיכנס בגדר של "לפני עור לא תתן מכשול" מי שאינו בקיא בכל הפרטים והמשמעויות הנו בגדר עיור ועלול להיכשל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Sigalit;1466867:
לא קראתי את האשכול מתחילתו, מקווה שאני לא חוזרת על דברים:
היה לי עוסק פטור הרבה זמן. ישבנו עם רואה חשבון בפתיחה שהסביר הכל מה לעשות ובמיוחד בנוגע לעסק שלנו.
לא היו פספוסים, לא היו בעיות והכל זרם חלק. בעלי מנהל לי את העסק בהצלחה רבה לבד.
גם היום כעוסק מורשה, אבל על זה לא הייתי ממליצה כי זה יותר מסובך.
אם יש לכם ראש טוב על הכתפיים תלמדו את הנושא ותסתדרו לבד.
עוסק פטור אם ישלם כל כך הרבה לכך כל הרבה אנשים הוא יקרוס.

יש לך ראש על הכתפיים? תשקיע בעסק שלך.
תן למקצוענים בתחום הנהלת חשבונות שינהלו את העסק שלך.
מספיק שלא תדע סעיף אחד ו....הלך לך כל הרווח:)

משל למה הדבר דומה לתחזק רכב לבד, לבין תחזוקה אצל 'מוסכניק' אמין.
הנסיון שלו יחסוך לך הרבה כסף ועוגמת נפש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יהודה מילר;1467249:
...
לגבי השאלה האם להשתמש באיש מקצוע או לא - בפורום דין וחשבון תוכלו לקרוא הרבה על הנושא...

כמו כל שאר בעלי המקצועות החופשיים ניתן להסתדר בלעדיהם, חשמלאי, אנסטלטור, טכנאי מחשבים וכו'. אבל לפעמים אין הצר שווה בנזק מול הרשויות וד"ל.
...
[/B][/U]

יש לי חבר שמתקן כל תקלה ברכב לבד, חוץ מ....ברקסים של הרכב.
הוא אומר לי שהידע שלו יותר גבוה מהמוסכניק, אבל להוא יש רשיון ולכן הוא מבוטח וכדומה.
תיקונים בבית, - תעשו מה בא לכם.
מול רשויות המדינה, או כל גוף בירוקרטי אחר, אמליץ ללכת רק לאנשי מקצוע.
החברה שם לא הם מהידידים שלך שאוכלים איתך צ'ולנט:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;1467178:
אם כבר, אקפוץ על האשכול עם השאלה שלי ואולי המידע של לאחר מעשה שלי יהיה תועלת גם לפותחת האשכול:

עד היום לא דיווחתי הוצאות כי ממילא לא הגעתי לתקרת המס שלי, אבל השנה אני מעוניינת לדווח הוצאות כדי להקטין את השומה.

אמרו לי שאפשר לחשב הוצאות חשמל, ארנונה וכדומה, והם מחשבים בערך רבע או שליש מתוך זה,
...
דוגמה קלאסית לביצה ותרנגולת. יש מקומות שיכירו בחלק היחסי המוחלט של החדר העסקי שבתוך הבית, רק אם תשלם לעירייה על בחלק היחסי ארנונה עסקית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתי קונץ;1466991:
רואה חשבון תותח!
סבלנות! מסביר הכל מא' עד ת' -ונותן לשאול את כל השאלות הכי טיפשיות שיש!
בני ברק ר' עקיבא 32
מומלץ בחום
בהצלחה!
http://www.numberscpa.co.il/

1. עוסק פטור לא חייב רואה חשבון....
2. לפעמים הרואה חשבון מתעסק הוא בעצמו בעסקים גדולים או מוסדות. רואה חשבון 'גדול', לא סופר עסקים קטנים. הוא נותן למתמחים במשרד שלו שעובדים תחתיו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1467338:
דוגמה קלאסית לביצה ותרנגולת. יש מקומות שיכירו בחלק היחסי המוחלט של החדר העסקי שבתוך הבית, רק אם תשלם לעירייה על בחלק היחסי ארנונה עסקית...

נכון...
ותוסיף גם לחברת חשמל תשלום על "שטח מסחרי"......

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;1467178:

שאלתי:
1. איך מדווחים את זה בספר ההוצאות? מדווחים על כל סכום החשבוניות והם מחשבים? אני מחשבת לבד רבע? מגישים להם את החשבוניות?

2. עד מתי צריך לשמור את הקבלה על ההוצאות של העסק?
אפשר לסרוק ולזרוק את המקור?

3. קו הטלפון והאינטרנט היה רשום עד עכשיו על שם בעלי, ורק עכשיו אני תופסת שאם כך- לא אוכל לחשב את זה כהוצאות על שמי? או שיש אפשרות כזו?

לגבי פיסקה 1. אם הגעת לסף המס, אז הפסדת כפול ממה שהיית משלמת לרואה חשבון.

לגבי פיסקה 2.

לגבי פיסקה 3. צריך לבדוק את זה יותר בבירור, אבל יש הרבה הוצאות ביתיות שאפשר לרשום.
חשמל, מים, ארנונה, ועד הבית, קווי טלפון, נייר טואלט, קפה וחלב, ויש עוד הרבה דברים - אבל חובה להתייעץ עם רואה חשבון לפני כן (לא כולם מאשרים קפה וחלב כהוצאה...)

לגבי ביטו"ל, יש כמובן אפשרות להפטר מזה לגמרי באופנים מסוימים, כדאי לעשות מחקר בנושא הזה (או להתייעץ עם איש מקצוע).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת