תודה. כבר השגנו את התה...נכתב ע"י אפכא מסתברא;1453029:בתי קיבלה בזמנו תה מיוחד שהאם שותה וזה מוריד את הצהבת ליילוד (היונק). מה שנשאר מהתה הקפאתי וזה נמצא לי. אם אתם בירושלים כתבי לי פרטים באישי.
בחודשים האחרונים נכנס חוק חדש האוסר על מכירת דגים חיים מכל סוג שהוא (למאכל)נכתב ע"י OR_Design;1453043:בחנויות של דגים מסתמא..
אצלנו יש בשפע![]()
נכתב ע"י amudim;1453030:אל דאגההתינוק השתחרר מזמן
היכן משיגים דגי קרפיון חיים
גם אני עדה שהתה עוזר פלאים... מאוד כדאי לנסות.נכתב ע"י אפכא מסתברא;1453029:בתי קיבלה בזמנו תה מיוחד שהאם שותה וזה מוריד את הצהבת ליילוד (היונק). מה שנשאר מהתה הקפאתי וזה נמצא לי. .
נכתב ע"י amudim;1452963:אחרי שהברית נדחית ונדחית ונדחית מתחילים קצת לאבד את הסבלנות
בנוגע להפסקת ההנקה הרופאים אומרים פה אחד לא להפסיק עם ההנקה, אם כי שמעתי ממוהלים שזה עוזר, אך אין לי ממש חשק לזה...
[=rach;1453092
אגב, נאמר לי אז שהסיבה לצהבת ילודים היא בדר"כ כשסוג הדם של האם הוא O ושל הילד A. ואכן אצל הילדים שלי מסוג הדם הזה, יש להם נטייה לפתח צהבת.
נכתב ע"י גרפקליק;1453527:קצת סדר
אם הצהבת היא רגילה יש הרבה עצות שהעלו לכאן למחצה ולשליש ולרביע וברגע שנבין את היסוד יהיה יותר קל לטפל.
אם הצהבת נגרמת עקב סוגי הדם וזה נקרא RH - [או יש שקוראים לזה אנטי D או קומס חיובי] זה סיפור שונה לגמרי ורוב רובם של הסגולות לא יעזרו במקרה הזה חבל על המאמץ וכו', ובנוסף יש בזה גם היבט הלכתי אחר לגבי הברית לאיזה מס' זה עלה והאם חוץ מזה שהוא טופל באור הוא גם קיבל נוגדן שבמקרה הזה יש לו גם דין חולה וצריכים להמתין 8 ימים מאחרי שזה הסתדר לגמרי
נכתב ע"י ariels;1453652:נכון.
לא להתבלבל בין שני הסוגים.
צהבת ילודים רגילה עוברת ככל שהתינוק אוכל (חלב אם, מטרנה, לא משנה) הערכים בצהבת הזו לא גבוהים ויש אותה לאחוז מאוד גבוה מהילודים (אצלי לכל הבנים היה, ולכולם ב"ה הברית היתה בזמן).
אפשר (ומומלץ) לחשוף את התינוק לאור שמש - במיוחד לנצל את ימי השמש שיש השבוע (המנורות ששמים לילודים זו הדמיה של אור שמש)
צריך להניח אותו ללא בגדים בחדר מחומם ליד חלון (סגור) כך שקרני השמש מגיעות אליו ישירות, וכמובן לדאוג שלא יסתנוור (כיסוי לעיניים).
לגבי הצהבת השניה - באמת יש דבר כזה.
לאחת הגיסות שלי אמרו לתת לילד מטרנה למשך שבוע, אחרי שגילו שהצהבת קשורה לנוגדנים או משהו כזה בחלב אם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים