מידע שימושי צהבת יילודים

• הוסף לסימניות
אל דאגה :) התינוק השתחרר מזמן
היכן משיגים דגי קרפיון חיים

• הוסף לסימניות
מנסיוני
3 עם צהבת
כולם היו באור
אוכל בעיקר תחליפי חלב
וגם הנקה בצורה של שאיבה ולתת לו בבקבוק
כי הצהבת מחלישה ואין להם כח
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1453029:
בתי קיבלה בזמנו תה מיוחד שהאם שותה וזה מוריד את הצהבת ליילוד (היונק). מה שנשאר מהתה הקפאתי וזה נמצא לי. אם אתם בירושלים כתבי לי פרטים באישי.
תודה. כבר השגנו את התה...

• הוסף לסימניות
מוהל מוסמך מירושלים המליץ לי בזמנו לפני כל הנקה לקחת גלולה של ויטמין e, ולטפטף לתינוק טיפה על הלשון (לחורר עם מחט את הגלולה יש בפנים נוזל).
מדובר היה ביום לפני הברית שלילד היו ערכי צהבת מאד גבוהים (17!), והיה לי מאד חשוב לקיים את הברית בזמן. וב"ה למחרת בבקר ירד לו מאד משמעותית והברית התקיימה במועדה...

אגב, נאמר לי אז שהסיבה לצהבת ילודים היא בדר"כ כשסוג הדם של האם הוא O ושל הילד A. ואכן אצל הילדים שלי מסוג הדם הזה, יש להם נטייה לפתח צהבת.

• הוסף לסימניות
העצה הכי מועילה שהעזרה פלאים ממש אצל ילדיי שיחי'
ואצל ילדי ונכדי אחי ואחיותי!

לסגור את החדר, ולחמם אותו, לפתוח את התריס ולתת לקרני השמש להקרין על גבו החשוף של התינוק למשך זמן מה.

התוצאה מדהימה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1453043:
בחנויות של דגים מסתמא..
אצלנו יש בשפע :D:D
בחודשים האחרונים נכנס חוק חדש האוסר על מכירת דגים חיים מכל סוג שהוא (למאכל)
ולכן, בחנויות הדגים לא נראה אותם יותר.

• הוסף לסימניות
בני היה מאושפז עם צהבת ילודים די קשה- הנה מגוון עצות ששמעתי
1. למרוח שמן קיק על הבטן, יש מיקום מדוייק, להניח מעל שקית סנדוויץ כדי שיווצר ואקום
המקור הוא מוהל מבוגר וותיק של חסידות כלשהי, לא זוכרת איזה (לא ניסיתי)
2. להניק פחות ולתת יותר מטרנה, מכיוון שחלב אם מכיל ברזל שמונע מהצהבת לרדת. (עוזר מאוד)
3. משהו עם דגים (לא ניסיתי)
4. לחשוף את טבורו של התינוק לאור השמש. (אם התינוק לא מאושפז - זה אפשרי וגם עוזר)
וחשוב לדעת שצהבת יילודים זו לא מחלה, ולא מסוכן בד"כ.
בהצלחה ומזל טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י amudim;1453030:
אל דאגה :) התינוק השתחרר מזמן
היכן משיגים דגי קרפיון חיים

חמי השיג לפני כמה חודשים דגים חיים ברמת גן בשביל תינוק של שכנים.
אכן עזר פלאים!
אם מעניין אותך, פני באישי ואני אשאל אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;1453029:
בתי קיבלה בזמנו תה מיוחד שהאם שותה וזה מוריד את הצהבת ליילוד (היונק). מה שנשאר מהתה הקפאתי וזה נמצא לי. .
גם אני עדה שהתה עוזר פלאים... מאוד כדאי לנסות.
כפי שידוע לי זה צריך להיות תה טרי הם מכינים את זה לכל אחד בנפרד אז אולי לא כ"כ כדאי להקפיא, בכ"א כדאי לשאול את מי שמכינה את זה

• הוסף לסימניות
אנחנו נטלנו לתינוק ידיים מספל נחושת (לא יודעת מקור מוסמך) עבד פלאים!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י amudim;1452963:
אחרי שהברית נדחית ונדחית ונדחית מתחילים קצת לאבד את הסבלנות :eek:

בנוגע להפסקת ההנקה הרופאים אומרים פה אחד לא להפסיק עם ההנקה, אם כי שמעתי ממוהלים שזה עוזר, אך אין לי ממש חשק לזה...

מבינה אותך מאד!!!!
את הברית של הגדול שלי עשיתי ממש קצת לפני הפדיון....:(
אכן, שמעתי מכמה ששמש מאד עוזרת, פשוט להוציא את הבייבי לשמש.
ויש אבן שנמצאת אצל הנכדים של ר' חיים קנייבסקי שליט"א. (השתמשתי ולא יודעת אם עזרה...)
שמים על הטבור של התינוק!
בשורות טובות
מזל טוב!!!!!!

• הוסף לסימניות
גם אני שמעתי על הסגולה של הדגים, אך יש שמתנגדים לזה שזה רק מוריד את המראה הצהוב של התינוק, אך לא עוזר להבשלת הכבד.
אניי מנסיון של צהבת במספרים גבוהים (20+) רק הפסקת הנקה של 36 שעות פלוס עזרה.
אך אם זה לא כל כך גבוה נראה לי עדיף פשוט להמתין בס-ב-ל-נ-ו-ת.

• הוסף לסימניות
[=rach;1453092
אגב, נאמר לי אז שהסיבה לצהבת ילודים היא בדר"כ כשסוג הדם של האם הוא O ושל הילד A. ואכן אצל הילדים שלי מסוג הדם הזה, יש להם נטייה לפתח צהבת.

דווקא אצלי סוג הדם שלי הוא A ושל ילדי O ... וכולם בינתיים היו עם צהבת..(בריתות בזמן, ב"ה!!!) הגדולה פעמיים טיפול ב'פוטו'... יש איזו בדיקה קומבס- שלילי או חיובי שבודקים במקרה של צהבת יילודים מתמשכת או בערכים גבוהים, לא זוכרת בדיוק כי רק אצל הגדולה הגענו ל'פוטו' אצל השאר כבר ידעתי מיד להפסיק הנקה ל24 שעות.
אבל חשוב לברר כל מקרה לגופו כי שמעתי אחת שהמוהל דווקא המליץ לה ההפך, להאכיל את התינוק בתדירות גבוהה מאוד, כל שעתיים- הוא הסביר שכך הצהבת תצא יותר מהר וכך היה..

• הוסף לסימניות
קצת סדר
אם הצהבת היא רגילה יש הרבה עצות שהעלו לכאן למחצה ולשליש ולרביע וברגע שנבין את היסוד יהיה יותר קל לטפל.
אם הצהבת נגרמת עקב סוגי הדם וזה נקרא RH - [או יש שקוראים לזה אנטי D או קומס חיובי] זה סיפור שונה לגמרי ורוב רובם של הסגולות לא יעזרו במקרה הזה חבל על המאמץ וכו', ובנוסף יש בזה גם היבט הלכתי אחר לגבי הברית לאיזה מס' זה עלה והאם חוץ מזה שהוא טופל באור הוא גם קיבל נוגדן שבמקרה הזה יש לו גם דין חולה וצריכים להמתין 8 ימים מאחרי שזה הסתדר לגמרי

• הוסף לסימניות
בפטנט רשום היה דיון ארוך על דגים ושאר עצות
תשאלו את pr

• הוסף לסימניות
בן כמה התינוק? בדיקות דם מעבר לבילורבין לקחו?

• הוסף לסימניות
ליטול ידים לתינוק בבוקר!!!!!!

(סגולה מהסטייפלער. עובד פלאים!!)

• הוסף לסימניות
אכן בפטנט רשום הביאו את העצה של הדגים, צריך לשים את הדג בקערה ליד מיטת התינוק והצהבת אמורה לעבור לדג ואז הוא מת!
הם כביאו שם דג קרפיון ואמרו שגם דגי נוי אבל אז צריך דגי(רבים)
בשורטת טובות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפקליק;1453527:
קצת סדר
אם הצהבת היא רגילה יש הרבה עצות שהעלו לכאן למחצה ולשליש ולרביע וברגע שנבין את היסוד יהיה יותר קל לטפל.
אם הצהבת נגרמת עקב סוגי הדם וזה נקרא RH - [או יש שקוראים לזה אנטי D או קומס חיובי] זה סיפור שונה לגמרי ורוב רובם של הסגולות לא יעזרו במקרה הזה חבל על המאמץ וכו', ובנוסף יש בזה גם היבט הלכתי אחר לגבי הברית לאיזה מס' זה עלה והאם חוץ מזה שהוא טופל באור הוא גם קיבל נוגדן שבמקרה הזה יש לו גם דין חולה וצריכים להמתין 8 ימים מאחרי שזה הסתדר לגמרי

נכון.
לא להתבלבל בין שני הסוגים.
צהבת ילודים רגילה עוברת ככל שהתינוק אוכל (חלב אם, מטרנה, לא משנה) הערכים בצהבת הזו לא גבוהים ויש אותה לאחוז מאוד גבוה מהילודים (אצלי לכל הבנים היה, ולכולם ב"ה הברית היתה בזמן).
אפשר (ומומלץ) לחשוף את התינוק לאור שמש - במיוחד לנצל את ימי השמש שיש השבוע (המנורות ששמים לילודים זו הדמיה של אור שמש)
צריך להניח אותו ללא בגדים בחדר מחומם ליד חלון (סגור) כך שקרני השמש מגיעות אליו ישירות, וכמובן לדאוג שלא יסתנוור (כיסוי לעיניים).

לגבי הצהבת השניה - באמת יש דבר כזה.
לאחת הגיסות שלי אמרו לתת לילד מטרנה למשך שבוע, אחרי שגילו שהצהבת קשורה לנוגדנים או משהו כזה בחלב אם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1453652:
נכון.
לא להתבלבל בין שני הסוגים.
צהבת ילודים רגילה עוברת ככל שהתינוק אוכל (חלב אם, מטרנה, לא משנה) הערכים בצהבת הזו לא גבוהים ויש אותה לאחוז מאוד גבוה מהילודים (אצלי לכל הבנים היה, ולכולם ב"ה הברית היתה בזמן).
אפשר (ומומלץ) לחשוף את התינוק לאור שמש - במיוחד לנצל את ימי השמש שיש השבוע (המנורות ששמים לילודים זו הדמיה של אור שמש)
צריך להניח אותו ללא בגדים בחדר מחומם ליד חלון (סגור) כך שקרני השמש מגיעות אליו ישירות, וכמובן לדאוג שלא יסתנוור (כיסוי לעיניים).

לגבי הצהבת השניה - באמת יש דבר כזה.
לאחת הגיסות שלי אמרו לתת לילד מטרנה למשך שבוע, אחרי שגילו שהצהבת קשורה לנוגדנים או משהו כזה בחלב אם.

גם בצהבת השנייה (סוג דם) לא הוכח שיש ממש קשר לחלב האם.
זה משהו שחוקרים אותו אבל אין תוצאה מוכחת לפעמים זה עובד ובאת הפסקת ההנקה עוזרת ולפעמים לא..... וכל אחת תעשה חשבון אם שווה לה להפסיק את ההנקה בשביל זה.
לכל ילדיי הייתה צהבת בגלל סוג הדם. (יש לי O-)
וניסינו גם הפסקת הנקה, וגם בלי ולא היה שינוי בתהליך.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה