צולנט בפסח

• הוסף לסימניות
אצלינו עושים את ה"מעהל קוגל" עם קמח תפו"א - מאד מאד טעים!
אפילו יותר מכל השנה!
ניסיתי לעשות אך הוא נמס בסיר ולא נשאר כלום
אפשר מתכון

• הוסף לסימניות
כדי שהחמין יהיה סמיך כמו חמין חמץ אני שמה אגוזי מלך.
בחמין יש בשר ותפוחי אדמה +תבלינים: פפריקה ומלח.

• הוסף לסימניות
זה לא מדוייק
המקור כמובן בארה"ב
וזה הולך כך:
אובר נייט זה קוגל תפו"א רגיל לחלוטין שיושב על הפלטה כל הלילה (מתכון נהדר לקבלת צרבות..)
יפצ'וק זה בשר קצוץ גס גס מעל קוגל תפו"א והוא לא מבלה כל הלילה בתנור רק כל צרכו..

אימא שלי מכינה חמין בפסח כך:
בקר, תפו"א, קניידלך מקמח תפו"א, בצל שלם והרבה חום ואהבה..
שמעתי שהסוד שלה לשים הרבה פחות נוזלים מאשר כל השנה כי אין קטניות "ששותות" נוזלים
כך מתקבל חמין אמיתי ולא "מרק של שבת בבוקר בפסח"
אני דווקא אוהבת את ה"מרק של שבת בבוקר בפסח" יותר מאשר צ'ולנט. הוא הרבה יותר קליל, ונראה לי שאני לא האשה היחידה שמעדיפה משהו יותר קליל מצ'ולנט...
בכל אופן, היה לנו כבר מרק כזה, אז לשבת הקרובה אשמח לקבל מתכון ליפצ'וק, עם עדיפות לכזה שאפשר להכין בסיר כמו קוגל רגיל, (אין לי תנור בשרי לפסח) ולהעביר אח"כ לתבנית ח"פ או סיר ח"פ.
יש מצב, או שהגזמתי בדרישות שלי?

• הוסף לסימניות
לשבת הקרובה אפשר להכין קטניות ושרויה. זה כבר אחר פסח.

• הוסף לסימניות
רובם לא מכינים בכלים של פסח שרויה ובודאי שלא קטניות

אני יודעת שכן מכינים,כי הכלים עומדים אחר כך שנה ואין עם זה שום בעיה.
ככה בכל אופן אצלינו,מכינים מקמח מצה קנידלעך ופשטידת קמח לחמין.

• הוסף לסימניות
בשביל זה יש סיר חד פעמי.

ניתן לרכוש ב-8 שקלים לכל היותר ולהשליך לאשפה מיד לאחר החג.
סיר.jpg

• הוסף לסימניות
אני יודעת שכן מכינים,כי הכלים עומדים אחר כך שנה ואין עם זה שום בעיה.
ככה בכל אופן אצלינו,מכינים מקמח מצה קנידלעך ופשטידת קמח לחמין.

כל אחד לפי המנהג שלו.
אצלינו שרויה עושים לשבת אבל קטניות לא

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לפי מה שידוע לי, אם עוברת שנה שלימה, אז אין בעיה. כלומר אם שנה הבאה היא מעוברת אז אפשר לאכול שרויה ואולי גם קטניות. משהו יודע האם שנה הבאה מעוברת?

• הוסף לסימניות
אני הכרתי את היאפצ'וק בגרסה אחרת - בחג מחזירים את המרק אל הפלטה אחרי האוכל (מה שאי אפשר בשבת) ומשאירים על הפלטה את הקיגל תפוחי אדמה לכל הלילה, בבוקר אוכלים את המרק עם פרוסות קיגל בפנים. טעים...
לגבי תחליפים לטשולנט של פסח, מכיון שאצלינו לא אוכלים גלוטן במשך כל השנה, אנחנו מוסיפים תמיד פס קיגל מחולק ל 2-3 חתיכות אל הסיר ממש לפני שבת, זה יוצא טעים יותר מהמקור.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בכל מקרה מה שלא תעשו
יש ענין כן להכין/לאכול משהו שלא נוהגים לאכול כל הפסח
כדי להראות שזאת שבת רגילה ולא הוספה של יום שמיני על 7 ימי חג הפסח
(משום לא תוסיפו...)

• הוסף לסימניות
השנה אין בעיה, כי שנה הבאה זה שנה מעוברת כלומר פסח הבא יוצא בעוד 13 חודשים, והכלים חוזרים לקדמותם מבחינה כשרותית.

• הוסף לסימניות
@החיים תותים @אסטתיקה אפשר לקרוא לכן רגע?
או לאחרים שמתמצאים?

מעוררת לתחיה אשכול ישן,
אל תכעסו, אני עד-י-י-ן לאאאא במטבח, הו לאאא
רק רוצה לארגן כמה דברים ובודקת במחברת פסח הישנה.

איך מכינים את היאפצ'יק הזה? אפשר מתכון מדויק?
הבקר אמור להיות מבושל או לא?
אין לי תנור בשרי לפסח ואני רוצה להכין בסיר.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
קישקע לצול'נט טעים טעים ולא שרויה:
2 גבעולים סלי אמריקאי ,2 גזרים , בצל, לטחון במעבד מזון עם שמן, קמח תפו"א ותבלינים,
לאפות כפשטידה , וכשמתיבש לגלגל לקישקע בתוך שקית קשורה לשים בצולנט
מעדן גם לכל השנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה