צילום חתונות - מי אחראי?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1020831:
ראיתי חתונה גדולה שהיה צלם לגברים וצלם לנשים.
לפני החופה, 2 הצלמים פתחו סטודיו בנפרד לכל צד!

ברצינות???:eek:

מעניין מה הגדרה של משפחה גדולה;)

• הוסף לסימניות
כל צד מגיע עם 10 זוגות. כולם רוצים תמונות יפות לפני החופה...

• הוסף לסימניות
גאוני.

הם התאחדו באלבומים , או שכל משפחה קיבלה אלבום מהצלם שהיא הזמינה?

• הוסף לסימניות
הצלמים עבדו יחד בשיתוף פעולה, כשכל אחד יודע מה התפקיד שלו.
לא ראיתי את האלבום, חושב שהתמזגו יחדיו.

• הוסף לסימניות
אני חייבת להזכיר גם צד נוסף של הסיפור.
ככלה, בשלב מסוים התעייפתי מלדגמן במשך כמה שעות בתור "אביזר" לצילומי כל המשפחה שחזרו על עצמן בואריציות שונות.
עם האחות הגדולה.
עם הבינונית.
עם הקטנה.
עם שלושתם.
עם שתי הגדולות.
עם שתי הקטנות.
עכשיו תחכי בצד עד שהם יצטלמו לבד ותהיי בהיכון לסדרה הבאה.
(לצלם בעצמי היה כבר יותר כיף.)
כשנמאס לי וראיתי שהתמונות החשובות כבר צולמו, אמרתי לצלם שימצא לו משהו לעשות בצד הגברים.

אני גם חושבת כמו רבקה. אין חובה לצלם את כל מי שנכנס לאולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1020575:
לטובתו כדאי לו לרשום לעצמו בזיכרון שהוא חייב, חייב לצלם את כולם, כן, גם את מי שלא מעוניין ותמונות לא עומדות בראש מעייניו בערב המרגש כל כך. בשביל זה הוא בוחר לעצמו אח, גיס, דוד או הורה מצמיד אותו אליו ומוודא שאכן כולם עברו תחת שבטו ... במידה והוא נתקל בסרבנות יתירה, במשפחה שצריך להתחנן אליה לכרוע ברך בפניה עבור עשיית הטובה הזאת של עמידה דקת דומיה על מרבד הקסמים שלו, ואחרי כל זה הם עדיין לא מתרצים ... מה ? תצפה מצלם שיסתובב עם אלה עם טייזר ?

נכתב ע"י רבקה.;1020720:
אני חולקת על המשפט של דוד:
"הוא חייב, חייב לצלם את כולם, כן, גם את מי שלא מעוניין ותמונות לא עומדות בראש מעייניו בערב המרגש כל כך."

אני חושבת שהצלם חייב לנסות. חייב לעבוד מסודר ולדעת את מי הוא צריך לצלם, וחייב להציע לכל אחד מהם להצטלם. מה שהוא לא חייב זה:
1. לרדוף אחרי אנשים (רדיפה אחרי בנאדם בודד יכולה לארוך 15 דקות, שלא לדבר על משפחות שלמות. והצלם צריך לעבוד ולא לבלות את זמנו בחיפוש אחר אנשים. בשביל זה ממנים אחראי שיהיה מופקד על חיפוש אנשים, ותמיד אפשר למנות בזמן האירוע עוד אחראיים <למשל "חמודה, את יכולה רגע ללכת לקרוא לאחותך הגדולה?">)
2. להתחנן בפני אלה ש"התמונות לא עומדות בראש מעייניהם". הוא יכול להסביר, הוא יכול להגיד "כל האחים הצטלמו, זה יראה מוזר באלבום שרק לך לא תהיה תמונה", הוא יכול להציע "רק תמונה אחת, 5 שניות ואני משחרר אותך", אבל לא צריך יותר מזה. אמרו לא? אמרו "יש לנו דברים חשובים יותר לעשות מאשר להצטלם עכשיו"? אז לא. בעיה שלהם.

.

נכתב ע"י רבקה.;1020788:
נכון, הצלם צריך שתהיה לו רשימה (ביד או בראש) של מי שצריך להצטלם, ולבדוק שצילם את כולם, או הציע לכולם להצטלם. הם לא צריכים לבקש את זה. (האחים וההורים של החתנכלה.)
אבל הוא לא צריך להתחנן, והוא לא "חייב חייב חייב לצלם גם את מי שלא בראש מעייניו להצטלם" (שזה ביטוי בעברית שנועד להגיד "גם את מי שלא בא לו להצטלם" -> רומז למי שאתה מציע לו להצטלם והוא מסרב).
מסתבר שפספסת מילה מסוימת "לטובתו כדאי לו לרשום לעצמו בזיכרון שהוא חייב, חייב לצלם את כולם..." הוא לא חייב חייב ... להיעזר באלה ולבזבז בשביל זה יותר מדקותיים. אבל הוא כן חייב לרשום לעצמו בראש שלטובתו כדאי שכולם יצטלמו, ולכן להציע להם להצטלם.
לא תמיד אנחנו חולקים :) לא במקרה הזה ... :)

• הוסף לסימניות
אגב, מבחינה הלכתית אסור לומר או לרמוז את שם הצלם, ואין לי כל עניין בכך.
מה גם שלא זו היתה כוונתי בפתיחת האשכול, לא היה לי עניין להלחיץ או לקפח פרנסה של מישהו,
אלא לעורר את ציבור הצלמים שבאמת עושה עבודה מאומצת,
לכך, שיש להם אחריות לדאוג שיהיו צילומים של כל המשפחה הקרובה,
ולא, לא מדובר במשפחה מאד גדולה!

הצלם צריך ליזום מעצמו, כמו שהעלו למעלה או ע"י שישאל או ע"י שיבקש שימנו לו מישהו אחראי מהמשפחה, אבל זה בהחלט התפקיד שלו לדאוג לכך. הוא הרי מנוסה ועבר עשרות אירועים, ויודע מה אמור להיות חשוב למשפחה ולחתן והכלה.

על עניין היחס והגישה למצולמים, כדאי לפתוח אשכול בנפרד,
אבל צריך להבין שהציבור זוכר את ההרגשה, הרבה זמן אחרי שהתמונות מתחילות להעלות אבק בארון,
כך שגם אם התמונות יהיו יפיפיות, אין לי ספק שהוא לא יוזמן אצלנו שוב!

ודאי רבקה, שצריך לדון לכף זכות, כמו בכל דבר,
ובכל אופן, אם שוכרים שירות של צלם, לא עולה בדעתך שאת צריכה לדאוג להצטלם!

אם משהו מבני המשפחה מצא בקבוק קולה עם שם של הכלה, ובא עם הבקבוק לכלה בשביל תמונה - באמצע צילומי סטודיו, הוא לא צריך לשמוע 'תעיף את זה מכאן'.
אז נדון אותו לכף זכות שהוא לא אוהב שנותנים לו רעיונות,
אבל קצת גמישות, קצת לכבד את השני, ובעצם הרעיון היה נחמד בעליל, אז למה לא?!
ושיהיה ברור אף אחד לא נתן לו הוראות לכל אורך הדרך ממש לא!

ולציבור המזמינים, בפרט אלו שזו פעם ראשונה במשפחה, או אלו שהחליפו לצלם אחר (כמונו למשל:).
שימו לב, זה לא מובן מאליו!
תכינו לצלם רשימת קרובים חשובים לצילומי סטודיו, או תדאגו למנות מישהו שיהיה אחראי על כך
(אע"פ שלדעתי זה לא תפקיד של אחד מהמשפחה שבא לשמחה
וההתרגשות ופגישת הקרובים היא שעומדת בראש מעייניו)
אל תחכו לצלם, לא בטוח שזה בראש שלו בכלל.
צילומי שולחנות – לסכם מראש!
אם אח או אחות מאחרים – לסכם מראש, שהוא יעשה מאמץ להשלים את החסר, תמיד יש תקלות ואיחורים, וצלם שרוצה - יכול גם להשלים (רונן שטלצר פתח רקע במיוחד אחרי החופה, לאחות של הכלה שהגיעה קרוב מידי לחופה. מבלי שהתבקש!, אז אפשר גם בלי רקע אבל זה אפשרי.)
תשאלו את הצלם מראש, איך הוא מתייחס לבקשות של בני משפחה.

אז נכון שהצלם מחתים אתכם על חוזה בעיקר בשביל על התשלום עבורו ושעות נוספות,
תוסיפו אתם לחוזה סעיף אחד או שתיים, שישמרו על זכויותיכם.

שיהיה בשמחות

• הוסף לסימניות
לצערי אין לי זמן להאריך, אבל בשתי מילים..
(עריכה: אני רואה שיצאו קצת הרבה מילים.. יש עוד הרבה אבל אני חייב לצאת לאירוע)

לכל מטבע 2 צדדים, לכל מציאות יותר משתי פרשנויות, לכל משפחה דגשים שונים ולכל צלם סבלנות שונה.

הצלם אכן נשמע לי לא סבלני, ויש כאלה בשוק.
לומר לצלם לצלם שבירת כוס - זה נשמע לי כמו טרחנות יתירה, אני מכיר את המקרים האלו שמישהו נותן לך עצות מה לצלם וכו׳, במקרים בודדים זה חיובי, ברוב המקרים טרחני ולא נצרך.

קרה לכם שבאתם יום אחד לעבודה בלי מצב רוח והתייחסתם בחוסר סבלנות לסביבתכם..? בטוח שקרה, אולי זה מה שקרה לצלם..? הוא בא לעבודה, הוא לא מלאך..
אבל.. אני לחלוטין לא מצדיק התנהגות כזו! אם אכן התרחשה כמתואר. צלם צריך לבוא עם מאגרי סבלנות בלתי נדלים.. וכן, אנחנו סוג של מלאכים מידי ערב.. ספרו את זה לאלו שמתרעמים על הסכומים (המגוחכים!) שמשלמים לצלמים..

אני למשל, בהחלט שואל ומזכיר ובודק אם נשאר מישהו שלא הצטלם, אני לא מוותר על תמונות אישיות ועם החתן/כלה לכל אחד מהמשפחה הקרובה, גם אם מישהו לא מעוניין, בהרבה מקרים הוא מאוד מעוניין אבל ׳לא נעים׳ לו להראות את זה.. כמה ׳מילות שכנוע׳ והוא ׳מתרכך׳ ושמח לדגמן את הפראק החדש.. אבל היי! רק תמונה אחת וזהו! זה לא בשבילי השטויות האלה, כן? מה אתה אומר? חייבים? נו טוף.. רגע, תעשה עוד אחת, מהצד הזה גם, תגיד רואים את הכפתורים? שכוייח. אויש הצלמים האלה, מה הם רוצים ממני..

תכלס, הצלם צריך לדעת שהוא צריך למלא רשימת מטלות, רשימה ארוכה בפרק זמן קצוב ומלחיץ.
המשפחה צריכה לדעת שאם היא לא תשתף פעולה היא מקשה על הצלם ועלולה להכשיל אותו.

וכן, יש מקרים שבהם אתה מרים ידיים.. כשאין שיתוף פעולה בסיסי.. כשקובעים איתך שעה מאוד מאוחרת לתחילת הצילומים או שהכלה מאחרת מאוד ולא נשאר זמן, כשאומרים לך לסיים ׳בדיוק ב12׳ כדי לא לשלם שעות נוספות..
שם אתה מרים ידיים, אבל הולך הביתה בתחושה של החמצה, של כשלון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1021206:
לצערי אין לי זמן להאריך, אבל בשתי מילים..
(עריכה: אני רואה שיצאו קצת הרבה מילים.. יש עוד הרבה אבל אני חייב לצאת לאירוע)

קרה לכם שבאתם יום אחד לעבודה בלי מצב רוח והתייחסתם בחוסר סבלנות לסביבתכם..? בטוח שקרה, אולי זה מה שקרה לצלם..? הוא בא לעבודה, הוא לא מלאך..
נכון, אבל צלם שמגיע לחתונה לא מאורגן... בסוף לא ישארו לו חתונות לאן לבוא.
כי אותה משפחה לא תקח אותו שוב, ולא תמליץ עליו לאף אחד כך שהרתיעה תעבור למשפחה המורחבת וכך הלאה והלאה.
בעבודה סתם? נו מותר לכם לכעוס יום אחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1020831:
ראיתי חתונה גדולה שהיה צלם לגברים וצלם לנשים.
לפני החופה, 2 הצלמים פתחו סטודיו בנפרד לכל צד!
בחתונות דתיות לאומיות זה כמעט תמיד ככה (כשיש שני צלמים). אנחנו פשוט ברוב המוחלט של המקרים לא פותחים סטודיו, אלא מצלמים על רקע כסא הכלה, החופה או רקעים יפים בגן האירועים (שיחים וכדו'). אבל כן עושים שני מוקדים של צילומי משפחות (אחד עם החתן ואחד עם הכלה) וזה מאוד מקל.

• הוסף לסימניות
הרבה זמן לא הגבתי כאן.

יש כאן יותר מדי נקודות מוצא ש"ברור ש..."

לכל צלם יש את השיטה שלו והניואנסים שלו.

יש צלמים ש50% מהאלבום זה סיור ו2 עמודים לרקודים ויש שכאלה שהפוך.
יש כאלה שכל האלבום סובב רק סביב כלה וקצת חתן ולא יבינו בכלל מה קשור פורטרט של 2 אחיות הכלה לתוך האלבום.
ויש כאלה שברור להם (כמו כאן) שתפקיד הצלם בראש ובראשונה זה לצלם את כל האחיינים (ולהביא גם אבירים לטובתם) על חשבון פחות צילומים לחתנכלה ואם חסר תמונות כאלה זו פשלה שיש לשלם עליה מחיר.

-
כבר היתה לי אמא שכעסה עלי ש"ברחתי" לה מצלומים שלה (של האמא) עם החברות מהעבודה לטובת כניסה של החתן לאולם וחיבוק ורקוד עם החברים.
יש כאן צד צודק? ברור שאני - בעיני- היא חשבה אחרת.

אין כאן צד צודק ולא צודק. רק חשוב מאוד שיהיה תאום ציפיות בין הלקוח לצלם במקרים כאלה.

יש צלמים יקרים מאוד מאוד שאם תקחו אותם תתאכזבו מאוד כי הם יספקו תוצר שונה מאוד ממה שרציתם.

הבה פעמים צלמים נבחנים רק על סקאלת הטוב ----> לא טוב ואם קבלנו 5 המלצות של "הוא מדהים תמונות מקסימות" אז כבר אפשר לסגור בלב שקט. וזו גישה בעייתית מאוד.

כמו בהרבה דברים אחרים יש טעם- יש כווני מחשבה ויש שיטות עבודה שמה שיתאים מאוד למשפחת כהן ויספק לה אלבום למזכרת לא יתאים בכלל למשפחת לוי שחיפשה משהו אחר.
וצלם בהחלט יכול להתאים את עצמו למה שהמשפחה רוצה (ורצוי יהיה במשפחה צד ברור ולא שיהיה שם 5 שמושכים לכיוונים שונים)

אז אל תצאו מתוך שום נקודת מוצא שמה שברור לכם ברור גם לצד השני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה