יש בהכשר העדה החרדיתאפשר לנסות קרקרים מקמח תפו"א בכל מיני טעמים.
מיניסיון הם בלתי אכילים !הטעם שלהם נוראיש בהכשר העדה החרדית
והמעלה הגדולה שגם אם אתם לא אוכלים שרויה, על הקרקרים האלו אפשר למרוח מה שרוצים, זה קמח תפו"א.
מצחיק, הצליאקים שאני מכירה הם ממשפחות אוכלות שרויה,הציליאקים שאני מכירה אינם אוכלים שרויה, ופסח הוא החג החביב עליהם ביותר!
גם בני המשפחה האחרים כמעט ולא אוכלים מצות, אז זה הזמן היחיד בשנה שהם ממש כמו כולם.
לא אוכלים רבע עוף על הבוקר, אבל חביתה שמכילה תפו"א אדמה מבושלים מאתמול, או שאריות פירה, יכולה בהחלט להשביע.
אני כאדם מבוגר נמנעת ממצות בגלל עניין בריאותי (מלבד הכזית של ליל הסדר), ארוחת בוקר וערב זה חביתה (לפעמים עם ירק או בצל) סלט ירקות גדול, אבוקדו, קוטג', גבינות מתובלות, זה משביע אותי מאוד מאוד מאוד. ארוחת צהריים זה בשר/עוף עם תפוחי אדמה וסלט גדול (צ'ולמדי נניח), ארוחת ערב כמו בבוקר.יש לנו מצות שיבולת שועל. הן לא טעימות והיא אוכלת מהן רק בליל הסדר ובסעודות שבת וחג כזית.
אנחנו לא אוכלים שרויה, כמובן לא קטניות. קמח תפו"א כן.
מה אפשר להכין שיחליף את הפת, שישביע, ויהיה גם טעים?
אני, למרות שאני ליטאית, נמנעת משרויה בעיקר בגלל העניין הבריאותי.אני כאדם מבוגר נמנעת ממצות בגלל עניין בריאותי (מלבד הכזית של ליל הסדר)
לא ברור לי למה כולם מתלוננים על סבל מהמצות ועדיין קונים 8-10 קילו למשפחה לשבוע, סובלים?! תקנו 2 -קילו ללחם משנה ותסתדרו עם זה.אני, למרות שאני ליטאית, נמנעת משרויה בעיקר בגלל העניין הבריאותי.
כמובן זה לא אותה רמת הקפדה כמו אצל חסידים, אבל אני לא מכינה קניידלך, מצהברייט וכדו'.
אם מצות גורמות להרבה אנשים בעיות בעיכול, המאכלים הנ"ל הם ממש "יציקת בטון" בבטן.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים