- הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1664102:אבל אם ישמעו בשידוכים על זה, השידוך של האחות יידפק (כששידוך נדפק בגלל דבר כזה, אז כנראה שאלה שהורידו אותו - דפוקים בעצמם)
או שזה פשוט לא השידוך שלהם, ולכן זה לא הצליח.
נכתב ע"י קקטוס;1664102:אבל אם ישמעו בשידוכים על זה, השידוך של האחות יידפק (כששידוך נדפק בגלל דבר כזה, אז כנראה שאלה שהורידו אותו - דפוקים בעצמם)
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1664698:ולמה את בטוחה שהתזונה שלהם יותר בריאה?
תפו"א, קמח תפו"א - זו פחמימה ריקה, סוכרים.
סוכר, אבקת מרק, מחזקי טעם וכו' הם יכולים לאכול בדיוק כמוני.
אז בריאים יותר - לא בטוח.
מחלות אוטואימוניות אחרות - ג"כ אם שומרים על תזונה יכולים לחיות בבריאות עד 120 (מכירה מקרוב חולה קרואהן שכל עוד הוא שומר על דיאטה הוא מרגיש מצוין. להגיד שהוא לא חולה? ממש אי אפשר. ברגע שהוא אוכל לחם הבטן מתחילה לדבר....
חני
לא רק שלא בריא לטווח הארוך, אלא בסיכון לממאירות.נכתב ע"י שירהה;1664709:כי הם לא מתבססים על הלחם. ולחם שעשוי מקמח חומוס וכו' הוא יותר בריא מלחם רגיל.
בקרוהן ההתקפות יכולות להיות קשות מאד ולהביא עד מצב של אשפוז בבי"ח
עם צליאק אפשר לחיות בלי שום התקפה וללא חשש להתקפה.
שוב, מקסימום הבטן יכולה לכאוב והרבה פעמים בכלל לא.
מכירה גם כאלו שאבחנו אצלם צליאק והם לגמרי לא שומרים על דיאטה ולמרות זאת הם חיים כבריאים לכל דבר. רק שהרופאים טוענים שלטווח הארוך זה לא בריא לגוף.
נכתב ע"י קקטוס;1664743:לא רק שלא בריא לטווח הארוך, אלא בסיכון לממאירות.
נכתב ע"י zahav1;1664712:מבחינת תזונה- הייתי בהרצאה של תזונאית שאמרה שלחולי ציליאק יש חוסרים מכיון שלא אוכלים מוצרי גלוטן.
לגבי הבעיה של המילה מחלה- אני תמיד אומרת שאין לי בעיה עם כך שהבת שלי נקראת חולת צילאיק, וב"ה שזוהי המחלה שלה ולא משהו אחר.
נכתב ע"י מב;1654852:כמעט בכל מקום אני שומעת על כאלו אם צליאק,
לדעתי זה בגלל המזון המתועש
טפשי ולא נכון ככל שזה יהיה, זאת עדיין מחלה, עוד לפני שאביך אובחן, וגם אחרי שהוא אובחן.נכתב ע"י DigiTali;1665240:ולכל מי שטוען בתוקף שזו מחלה - זה כזה טפשי ולא נכון!! כ"כ מצער שבעולם הגדירו את זה כמחלה...אבי חי 60! שנה בלי לדעת שיש לו צליאק...רק לאחרונה גילו לו....
נכתב ע"י האיה;1664792:כפי שציינתי יש לי 2 אחים חולי צליאק והרופא המטפל שלהם אמר פעם לאמי שאם היו אומרים לו איזה מחלה הוא בוחר לילדיו/נכדיו ללא שום היסוס הוא היה מעדיף צליאק על כל שאר המחלות...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //