כלי נגינה צליל יפה בקלרינט

בגלל שהתחלתי (ועודני) מנגן קלאסי בקונסבטוריון אני מנגן על כלי די יקר BUFFET E10 עם פיית ונדורן M30
לגבי נקישות, כשאני מנסה לנקוש עם הלשון תמיד הכלי מתמלא ברוק יכול להיות שאני עושה משהו לא נכון כרגע אני נוקש סוג של עם הבטן...

לי קרה אותה תקלה , אתה צריך להשתדל לנקוש בעדינות בלי יותר מידי רוק בפה וזה מסתדר

ביקורת על הצליל: ,עבודה דחופה על קנייטשים ועל צליל עדין וחסידי יותר , שמים לב ישר שלמדת בקונסבטוריון לפי סוג הנגינה שמאוד קלאסית

שלום לכולם, אני מנגן על קלרינט קצת יותר מחצי שנה ומעוניין לשפר את הצליל והטכניקה
אשמח ממש לעצות וטיפים מהמקצוענים שכאן (מצרף הקלטה שהוקלטה מפלאפון פשוט)
ממש אהבתי. אם ככה אתה נשמע אחרי חצי שנה... אז בעוד שנה את מאסטר.
כל הקנייטשים והסלסולים החסידיים יבואו עם הזמן, כן הייתי מדגיש את הקטע של הנקישות לשון, אבל בלי לחץ, זה נהיה מובן מאיליו לאחר אימונים. אין פה איזה סוד או טכניקה. מנסים כך מנסים אחרת, ובסוף זה מצליח.
הכי אהבתי את הצליל, שאני לא יודע אם לזקוף אותו לזכות הקלרינט או למקצוענותך, ממש שומעים את הנשיפה חודרת דרך הקלרינט, במינון המדוייק, לא אגרסיבי מידי, לא חלש מידי, והצליל לא בורח, בדיוק כמו שקלרינט צריך להישמע.
שאפו גדול, מחכים לשמוע עוד ממך

שלום למשהו יש מושג האם קלירנט דגם E11 BUFFET הוא מעץ או לא?
וכן למה יש לי לפעמים צרימות האם זה בגלל הפיה (וונדורן לא יודע איזה דגם) או בגלל הקלרינט (העלה שאני מנגן בו הוא מספר 3 )?
וכן האם יש הבדל בין ליגטורה בד לבין ליגטורה מתכת?
יש"כ

שלום למשהו יש מושג האם קלירנט דגם E11 BUFFET הוא מעץ או לא?
וכן למה יש לי לפעמים צרימות האם זה בגלל הפיה (וונדורן לא יודע איזה דגם) או בגלל הקלרינט (העלה שאני מנגן בו הוא מספר 3 )?
וכן האם יש הבדל בין ליגטורה בד לבין ליגטורה מתכת?
יש"כ
צרימות מתרחשות בעיקר בגלל בריחת אוויר, לוודא הידוק נכון של הידיים על החורים. תן למישהו עם ניסיון לבדוק את צורת הנשיפה שלך בקלרינט. (לא חזק מידי, לא חלש מידי. סגור הרמטי ונשיפה מהירה, מהירה, לא חזקה)
וכן קורה הרבה מאוד בגלל העלה. תנסה לרכך קצת את העלה עם הלשון (או עם מים/סבון) ולכופף אותו בעדינות (מאוד בעדינות).
באם לא עוזר תבדוק אולי יש סדר בעלה.
בכלל עלה מספר שלוש הוא גבוה מידי לנגנים מתחילים, תתחיל ב1.5 ותעלה בהדרגה (אתה יכול לעלות כל יום, הרעיון זה לתפוס את ממדי ההבדל ביניהם)
וטיפ אישי. צרימות מתרחשות בעיקר בטונים הגבוהים. תתאמן על נגינה מדוייקת ואחידה בתווים נמוכים, שם מגיע לידי ביטוי אומנות הנשיפה, ופחות הפיל-אין של כל הקנייטשים והסלסולים, שמי שלא מיומן בהם גורם לצרימות.
בהצלחה

שלום לכולם,
יש למישהו הסבר על דרך הפעולה של הלשון בנשיפה על הקלרינט?
אני פשוט לא מצליח לגרום ללשון 'להשתתף' בנגינה ובנגינה חסידית זה מאוד מגביל אותי...
בנוסף, אם יש למישהו גם איזשהו הסבר על הקישוטים החסידיים אני יותר מאשמח
תודה רבה ושבת שלום!

שלום
אתה מוזמן להצטרף לקבוצת נגני כלי נשיפה בגוגל צא'ט(פנה למייל:
levilibersohn770)
הקישוטים החסידים הם:
הקנייטש - אתה קופץ שני תווים למעלה וחוזר במהירות חזרה(לה-דו לדוגמא) מה שיוצר צליל של כמעין בכי
הקרעכץ - נוצר באמצעות הפה - אתה עושה כזה "קו" עם הלחיים והפה מה שיוצר צליל יחודי לנגינה חסידית
הטריל - מה שרבים קוראים לו סלסול ,לדוגמא לעשות מהר עם האצבע מי-פה מי-פה מי-פה
זה שלושת הקישוטים העיקרים
יש קישוטים מורכבים יותר כמו:
גליסנדו עליה וירידה של תווים בלי ללחוץ על שום כפתור ,רק עם הפה והשפתיים\
ארפג'ו - קישוט מורכב למתקדמים - מסובך להסביר אותו על רגל אחת

שלום
אתה מוזמן להצטרף לקבוצת נגני כלי נשיפה בגוגל צא'ט(פנה למייל:
levilibersohn770)
הקישוטים החסידים הם:
הקנייטש - אתה קופץ שני תווים למעלה וחוזר במהירות חזרה(לה-דו לדוגמא) מה שיוצר צליל של כמעין בכי
הקרעכץ - נוצר באמצעות הפה - אתה עושה כזה "קו" עם הלחיים והפה מה שיוצר צליל יחודי לנגינה חסידית
הטריל - מה שרבים קוראים לו סלסול ,לדוגמא לעשות מהר עם האצבע מי-פה מי-פה מי-פה
זה שלושת הקישוטים העיקרים
יש קישוטים מורכבים יותר כמו:
גליסנדו עליה וירידה של תווים בלי ללחוץ על שום כפתור ,רק עם הפה והשפתיים\
ארפג'ו - קישוט מורכב למתקדמים - מסובך להסביר אותו על רגל אחת
ויש לך עצה איך להצליח לעשות נקישות עם הלשון? כרגע אני פשוט לא נוקש עם הלשון בכלל ככה שאני מאוד מוגבל מבחינת מהירות...

שני עצות בעניין:
א. אתה אמור לבטא ט' עם הלשון כשהיא כלפי מעלה ,זה אמור לעזור נראה לי
ב. לא כל שניה בשיר אמור להיות נקישת לשון ,במקומות שצריך עושים ואפשר מידי פעם להחליף את נקישת הלשון בטריל/קרעכץ/קנייטש

מה אתם אומרים על הקטע הזה ??
(לא אני..)
תקשיבו לשלוש דקות האחרונות בקובץ ונחשו מי האלוף המנגן...

מה אתם אומרים על הקטע הזה ??
(לא אני..)
תקשיבו לשלוש דקות האחרונות בקובץ ונחשו מי האלוף המנגן...
צפה בקובץ המצורף 1875681
אני מקווה שאני לא טועה, נראה לי בלטי (אבל חסר לי קצת טרילים של בלטי והגבוהים חנוקים מעט)
בכל אופן יפה מאד! הלוואי עליי!!!....
יש לך את כל החתונה?

אכן יפה מאוד.
לא נראה לי שזה בעיה של המנגן בצלילים הגבוהים החנוקים.
זו אשמת הקלרינט, או יותר נכון הסולם הגבוה שאיתו הקלרינט צריך להתמודד...

אני חושב שזה בעיה של המנגן
או בפיה ובאופן הנשיפה או שהוא בטעות לא לחץ עם הזרת על התו למטה שמדייק את התווים הגבוהים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה