• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;869567:
שלא תפלי לפח הזה....

אני מצלם סטודיו... לא אנשים :)
בטח שלא מוצרים על חוף הים
קל וחומר שאתה לא מצלם ילדים בסטודיו , נכון?
זה מה שאמרתי שהרבה דברים מובנים:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;869573:
יש לי את הקבצים בRAW. כך שWB אני יכול להגדיר.
2 תמונת זהות באותו מקום בבית, שצולמו ברצף, אין סיבה שתהיה סטיית חשיפה.

אבל עזוב אותך מזה, לא רואה הבדל במימד?

תחת נורת פלוריסנט....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;869579:
תחת נורת פלוריסנט....

תאורת חלון:)

זה לא נושא לוויכוח. אבל אני יודע שיש הבדלים באותו מקום שבו היה המיקוד, בהפרשי צמצמים.
מאותה סיבה, הרבה משוגעים על צמצם 2.8 או המהדרין בצמצם 1.4, למרות שלכאורה יכלו לצלם בצמצם 5.6 עם העלאת רגישות אסא.
אני מכבד את אלו הומרים שלא רואים הבדלים.
בדיוק כמו אלו שאומרים שלא רואים הבדל בין דיו מקורי של מדפסות לבין חיקוי.

יצאנו להפסקה?

• הוסף לסימניות
יוסי קרמר, מבין בחדות???
שום עדשה לא תפיק את מירב החדות שלה בצמצם הפתוח שלה..
עדשה 1.4 תהיה חדה במובן שאפשר לומר חד, אבל תסגור אותה ל4 איזור הפוקוס יהיה יותר חד.
ולא, לא התכוונתי לעומק שדה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י azriel;870474:
יוסי קרמר, מבין בחדות???
שום עדשה לא תפיק את מירב החדות שלה בצמצם הפתוח שלה..
עדשה 1.4 תהיה חדה במובן שאפשר לומר חד, אבל תסגור אותה ל4 איזור הפוקוס יהיה יותר חד.
ולא, לא התכוונתי לעומק שדה..

עזריאל השאלה פשוטה-

איזה מקום הסוויט-פוינט תופס מקום בשקול בחירת הצמצם מול שקולי עומק שדה וכניסת אור?

להגיד על מי שמצלם סטודיו בצמצמים פתוחים כי ככה הוא תופס את הלוק שהוא אוהב - "תצלם בצמצם 8- שם העדשה בשיא חדותה" זה ילדותי ולא רציני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;870698:
עזריאל השאלה פשוטה-

איזה מקום הסוויט-פוינט תופס מקום בשקול בחירת הצמצם מול שקולי עומק שדה וכניסת אור?

להגיד על מי שמצלם סטודיו בצמצמים פתוחים כי ככה הוא תופס את הלוק שהוא אוהב - "תצלם בצמצם 8- שם העדשה בשיא חדותה" זה ילדותי ולא רציני.

לא על זה הוויכוח..
זה שהלוק של התמונה יצא שונה בצמצם פתוח מאשר בצמצם סגור, אין על זה ויכוח.. ואין לי בעיה עם אלה שמצלמים ב1.4 אני דווקא אוהב ומצלם גם כך
רק שיידעו שגם עדשה 85 של קאנון 1.2 שמחירה גם לא משקל קל, ובצמצם 1.2 יהיה חדות, אבל לא חדות מיטבית, כמו שהיא תהיה חדה ב4, ואני מדגיש, אני לא מדבר על עומק שדה... מיצידי תעשה בדיקה על ניר עיתון.
איך שלמה אמר? יצאתי להפסקה..

• הוסף לסימניות
כדבריך "לא על זה הויכוח".

יש הבדל בחדות בנקודת הפוקוס בין צמצם 1.4 ל4.
מעולם לא חלקתי על הנקודה הזו שאני מכיר כבר שנים רבות.

כל שכתבתי שההבדל הזה ב99% מהמקרים הרבה פחות משמעותי לי מההבדל בעומק השדה הרצוי ולכן השקולי םבבחירת צמצם הם
א- כניסת אור (במקרה ואני מצלם באור קיים בלבד).
ב- עומק שדה.
ג. סוויט-פוינט.

ולכן להגיד לצלם שצילם בצמצם 2 "אבל בצמצם 8 העדשה בשיא חדותה" זה לא רציני.

לילנ טוב- גמרתי לפרוק את החתונה שחט"ש צילם הלילה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה