בקשה צריך אטנט דחוף

• הוסף לסימניות
לאנשים בלי הפרעת קשב זה נותן תחושה של פוקוס ודריכות וזה מרגיש כאילו זה עוזר.
אבל תכל'ס המחקרים מראים שזה לא משפר את התפקוד (תוצאות מבחנים וכדומה)
בשונה ממי שבאמת חסר לו דופמין במוח ואז התרופות עוזרות לו לתפקד.

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת ככה.
הבן שלי- נוטל תרופות קשב באופן קבוע- לקח כדור חדש בהמלצת רופא (!) התחלנו ביום שישי. הכל היה נראה טוב עד הרבאונד שהגיע שעה אחרי כניסת שבת. הילד התחיל ממש להשתגע. כמין הזיות. כמעט לקחנו אותו למיון. בסוף זה איכשהו נרגע. למחרת- שבת בבוקר הוא היה עצבני משהו הזוי עד הצהרים ורק אז נרגע.
מאז אני לא מתחילה כדור חדש לא בשישי ולא בשבת. רק באופציה של התייעצות עם רופא.
אולי זה סיפור חריג קצת אבל אף אחד לא יודע אם זה יקרה לו.

כששואלים אותי אם יש לי כדור מסויים אני נותנת רק עם הצגת מרשם.
אולי הוא אלרגי או משהוא זה לא אמור לקרות בימיוחד אם יש לו מירשם רופא

• הוסף לסימניות
אולי הוא אלרגי או משהוא זה לא אמור לקרות בימיוחד אם יש לו מירשם רופא
לא אלרגי ולא כלום.
התחלנו עם מינון מתאים לגילו. אחרי הסיפור הזה בהנחיית הרופא ירדנו לחצי כדור למשך שבוע ואז חזרנו לכדור שלם.
הוא פשוט היה צריך הסתגלות

• הוסף לסימניות
אני אסביר למה היה חשוב לי למתן את ההפחדות
א, סתם, כי זה באמת עוזר בצורה קריטית למי שעושה מבחן שמשמעותי בשבילו (כמו קבלה לעבודה וכד')
או מי שרוצה ללמוד כל הליילה, "משמר" בלע"ז
ב, וזה העיקר! ההפחדות ההלו גורמים שילדים שבאמת צריכים לקחת לא לוקחים ומי שמפסיד מזה זה כל מערכת החינוך , הילדים שלכם, המורים והמורות שחוזרים מותשים הביתה, בעצם יש הורים שבגלל שהם מפחדים מריטלין הם שולחים את הילד שלהם כל בוקר להפריע למערכת החינוך (מצטער שלא מצאתי הגדרה מדוייקת יותר)
בגלל כל מיני דמיונות על הכדור הזה, בסה"כ כדור מרץ נחמד שמתפוגג מהגוף לגמרי לאחר כמה שעות ולא משאיר כל רושם או התמכרות.

• הוסף לסימניות
לא כ"כ משנה לי כי אפשר לחצות את הכדור
הי, מה שידוע לי זה שאסור לחצות ויואנס! החומר הפעיל עלול להיות מרוכז באחד מחצאי הכדור- ככה שנטילת החצי הנ"ל עלולה לגרום לתופעות חמורות, עד כדי התעלפויות.

• הוסף לסימניות
הי, מה שידוע לי זה שאסור לחצות ויואנס! החומר הפעיל עלול להיות מרוכז באחד מחצאי הכדור- ככה שנטילת החצי הנ"ל עלולה לגרום לתופעות חמורות, עד כדי התעלפויות.
כשהבן שלי לקח חצי ויואנס הרופאה אמר לי לפתוח את הכדור בתוך 6 cc מים. לערבב טוב ולשאוב מיד (כדי שהחומר לא ישקע בנתיים) במזרק 3 cc.
את זה הייתי מערבבת לו במים או מיץ ונותנת לשתות מיד.

• הוסף לסימניות
כשהבן שלי לקח חצי ויואנס הרופאה אמר לי לפתוח את הכדור בתוך 6 cc מים. לערבב טוב ולשאוב מיד (כדי שהחומר לא ישקע בנתיים) במזרק 3 cc.
את זה הייתי מערבבת לו במים או מיץ ונותנת לשתות מיד.
את מחדשת לי! אני הבנתי שאסור בשפו"א... למה בכל אתרי המידע ברשת כתוב שאסור?

• הוסף לסימניות
את מחדשת לי! אני הבנתי שאסור בשפו"א... למה בכל אתרי המידע ברשת כתוב שאסור?
חיפוש קצר בגוגל

• הוסף לסימניות
וואו! אני בדקתי באתרים הרשמיים, ושם נכתב שאסור!
אולי זאת התשובה?
מתוך אתר כללית:
  • טבליות בחוזק 30, 40 ו־50 מיליגרם ניתן לחצות לשימוש מיידי. אין מידע בנוגע לכתישה או ללעיסה של הטבליות.

• טבליות בחוזק 70 מיליגרם אסור לחצות. אין מידע בנוגע לכתישה או ללעיסה של הטבליות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה