ולחמם על הפלטהכל חלה אם עוטפים בניילון נצמד טוב מיד כשמתקררת ומקפיאים, יוצאת אח"כ מההקפאה כמו טרייה.
לגבי מתכון, היו פה בעבר כמה אשכולות בנושא. תעשו חיפוש.
זה אם אוהבים קרספי כמו אצלנוולחמם על הפלטה
כשאת קולעת אותם את שמה קמח על משטח העבודה?אולי משהי כאן תתן לי המלצה
תמיד החלות יוצאות לי במרקם יבש-מה הסיבה?
אולי את לא מוציאה אותן מהתנור מיד בסיום האפיה?אולי משהי כאן תתן לי המלצה
תמיד החלות יוצאות לי במרקם יבש-מה הסיבה?
באיזה מתכון את משתמשת?מוציאה מיד בסיום מחכה שיתקרר כמעט עד הסוף(מכסה בניר) ואח"כ מכניסה לשקית נילון ולמקפיא
שזה טרי זה מעולה הבעיה היא אחרי ההפשרה
באיזה מתכון את משתמשת?
שמרים? קמח?
איך וכמה זמן את מתפיחה?
לכל אלה ועוד יש חלק מכובד בתוצאה הסופית.
על עצמי שמתי לב שכשאני מתפיחה את הבצק במקרר להמוןןןןן זמן, החלות יוצאות הרבה יותר אוריריות ורכות מאשר בהתפחה רגילה בטמפ' החדר.
זו השיטה שלי לחלות מושלמות (וכמו שכתבתי, ההתפחה הארוכה במקרר מוציאה חלות ליגה!)
https://www.prog.co.il/threads/טיפים-לאפיית-חלות-בפעם-הראשונה.368879/#post-5623028
אצלי הולך על קילו מינימום 3.5 כוסות מים. בערך רבע כוס שמן.ננסה את מה שאת אומרת-
אני עושה כך-
קמח רגיל של יש, שמרים יבשים
מתכון -לא זוכרת בע"פ אבל לקילו קמח 2.5 כוסות מים וחצי כוס שמן
מתפיחה שעה וחצי בערך
אצלי הולך על קילו מינימום 3.5 כוסות מים. בערך רבע כוס שמן.
אולי כאן הסוד?
לא, בכלל לא. בצק גמיש ורך.אולי
זה לא בצק נוזלי מדי?
את מתפיחה ?כמה זמן? לפני הקליעה או אחרי?יש לי מתכון מנצח.
כל מי שטעמה לקחה את המתכון...
לשים בצלחת עמוקה:
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
חצי כוס מים חמימים
לערבב היטב ולחכות לתסיסה עד שמכפיל נפח
בקערת המיקסר לשים כף וחצי מלח
קילו+כוס קמח,
את השמרים המותססים.
להתחיל להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה ולהוסיף
3/4 כוס סוכר
3 כוסות ח"פ מים
כשמתחיל להתגבש להגביר מהירות ובאיטיות להוסיף
3/4 כוס שמן.
להמשיך ללוש 3-4 דקות.
לעצור, לחכות רבע שעה ולהפעיל שוב
ל3-4 דקות.
כשעובדים עם הבצק לשמן את הידיים ואת משטח העבודה.
בהצלחה!
את מתפיחה ?כמה זמן? לפני הקליעה או אחרי?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים