דרוש מידע צריכה עזרה במידע לגבי יליד דצמבר שמעוניינת להשאיר אותו שנה במעון

• הוסף לסימניות
בס"ד
אשמח לעזרה מבעלי נסיון ,
יש לי ילד שנולד ב30/12/2020
למעשה היום האחרון של הילדים העולים לגן עירייה.
למעשה זהו ילד שיהיה הכי קטן מבני גילו כשהוא עולה לגן כשהוא בן שנתיים ושמונה חודשים בלבד
אם היה זה רק עניין של הגיל ניחא, אבל הוא כרגע במצב של לא מדבר כמעט בכלל עם אוצר מילים דל מאוד וקושי ממש גדול בהגיה של המילים.

השאלה שלי, האם ניתן להשאיר שנה נוספת במעון עם סבסוד כמובן, אם נניח יש הוכחה מגורם מטפל כנו רופא התפתחותי וכדו שהילד צריך להישאר עוד שנה?
או שישנם אופציות נוספות כדי להשאיר שנה נוספת במעון?

שאלה נוספת- אנחנו בודקים במקביל אופציה של גן שפתי , היות וכבר היו וועדות לגנים שפתיים לשנת תשפד , איך אני יכולה לנסות כן להתקבל לשמה הקרובה ? האם יש אופציה כזו?

אשמח לשמוע מבעלות נסיון בלבד בנושאים הנ"ל ולא משמועות או מקרים רחוקים .

תודה רבה מראש לכל העונים !

• הוסף לסימניות
לגבי ועדות השמה- יש וועדות חריגים. תבדקי מי אצלכם מטפל בזה. (אצלינו צריך לפנות להנהלת הגנים שמרכזת תחתיה גם את השפתיים)
אין לי ניסיון אישי בועדות חריגות (כן בוועדות רגילות) אבל יש לי ידע כי אני עובדת בקופ"ח ועוזרת להורים עם כל הנושא של ה. הילד.

• הוסף לסימניות
תגובה של מקצוענית בתחום:
ממה שאני מבינה..לילד יש עיכוב שפתי בלבד.ולכן להישאר עוד שנה במעון זה בכלל אינו אופציה .כיוון שרק ילד שזקוק לסיעת צמודה בעיקבות הרבה עיכובים התפתחותיים רשאי להישאר עוד שנה כמובן בהמלצת רופא התפתחות.
מה שאת אמורה לעשות.להתקשר לעירייה ולהיכנס לוועדת חריגים עמ' שהילד יקבל את מה שמגיע לו..דהינו גן שפתי.כמובן שאת אמורה להביא איבחון המעיד על כך.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תגובה של מקצוענית בתחום:
ממה שאני מבינה..לילד יש עיכוב שפתי בלבד.ולכן להישאר עוד שנה במעון זה בכלל אינו אופציה .כיוון שרק ילד שזקוק לסיעת צמודה בעיקבות הרבה עיכובים התפתחותיים רשאי להישאר עוד שנה כמובן בהמלצת רופא התפתחות.
מה שאת אמורה לעשות.להתקשר לעירייה ולהיכנס לוועדת חריגים עמ' שהילד יקבל את מה שמגיע לו..דהינו גן שפתי.כמובן שאת אמורה להביא איבחון המעיד על כך.
בהצלחה
איזה עיכובים נוספים לדוגמא משאירים ילד שנה נוספת במעון?

לילד אכן יש בעיה שפתית בלבד, אך שמן הסתם כבר יוצרת בעקבות כך קשיים נוספים, אך בהחלט לא מדובר בעיכובים התפתחותיים .

לעניין וועדת חריגים, מנסיון שלך האם הסיכויים רבים ? או שמדובר בפרוצדורה ארוכה וכמעט חסרת סיכוי מפאת חוסר הזמן ?
ומה לדעתך נכון לעשות על מנת לקדם באופן יעיל את האישור לגן שפתי

תודה ...

• הוסף לסימניות
איזה עיכובים נוספים לדוגמא משאירים ילד שנה נוספת במעון?

לילד אכן יש בעיה שפתית בלבד, אך שמן הסתם כבר יוצרת בעקבות כך קשיים נוספים, אך בהחלט לא מדובר בעיכובים התפתחותיים .

לעניין וועדת חריגים, מנסיון שלך האם הסיכויים רבים ? או שמדובר בפרוצדורה ארוכה וכמעט חסרת סיכוי מפאת חוסר הזמן ?
ומה לדעתך נכון לעשות על מנת לקדם באופן יעיל את האישור לגן שפתי

תודה ...
להרים טלפון לעירייה עם המלצות של הגננת ואבחון של רופא וללחוץ על העירייה ובדכ' זה מסתדר
צריך למהר כי גם וועדות החריגים מסתיימות בקרוב

• תודה
Reactions: HMB
  • הוסף לסימניות
להרים טלפון לעירייה עם המלצות של הגננת ואבחון של רופא וללחוץ על העירייה ובדכ' זה מסתדר
צריך למהר כי גם וועדות החריגים מסתיימות בקרוב
האם אבחון של קלינאית תקשורת וגננת מספיק ?
כי עדיין אין אבחון מרופא התפתחותי , אנחנו מנסים לזרז אבל השאלה אם זה הכרחי לתהליך

• הוסף לסימניות
כי עדיין אין אבחון מרופא התפתחותי , אנחנו מנסים לזרז אבל השאלה אם זה הכרחי לתהליך
זה מספיק בהחלט
אם הועדה דורשת גם רופא היא תיתן לכם את הזמן לזה
ו...זהו מי שענתה על הכל יצאה ולי בעצמי אין מידע..

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי (שוב, בוועדות רגילות) אם העיכוב הוא שפתי ולא רב תחומי זה מספיק

• הוסף לסימניות
אם יש לך אופציה לקבל דרגה דרך הרווחה (מסיבה רפואית),ילדי רווחה מקבלים אוטומטית טווח גילאים ארוך יותר במעון

• הוסף לסימניות
ברור שעדיף גן שפתי שיקדם את הילד
אבל בשלב הזה צריך ממש לחץ מסיבי על הוועדות
אז הצעתי אופציה של מעון דרך הרווחה ,כמובן שלא מלכתחילה

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
מישהי התנסתה בבעייה הפוכה,
יש לי ילד שנולד ב04/01 וככל הנראה יהיה הכי גדול יש דרך לדחוף אותו עם השנתון הקודם?
האם מניסיון זה מומלץ?

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
מישהי התנסתה בבעייה הפוכה,
יש לי ילד שנולד ב04/01 וככל הנראה יהיה הכי גדול יש דרך לדחוף אותו עם השנתון הקודם?
האם מניסיון זה מומלץ?
אין מצב,
מניסיון
אין תקצוב לילדים שפספסו גם בדקה את מועד הלידה ופתאום הפכו לילידי שנה אחרת,
מדינת חלם מה שקורה פה,
כמה ימים לפה ולשם ונגזר גורלו של ילד לשנה שלמה ללא שום קשר למידת הבשלתו וליכולותיו.

• הוסף לסימניות
ברור שעדיף גן שפתי שיקדם את הילד
אבל בשלב הזה צריך ממש לחץ מסיבי על הוועדות
אז הצעתי אופציה של מעון דרך הרווחה ,כמובן שלא מלכתחילה
כבר עדיף לשים את הילדים בגן רגיל גם אם אינו מדבר כל כך, וגם אם הוא קטן בגיל מאשר להכניס את האופציה הזו.
זה באמת לא בא בחשבון גם אם זה ישאיר את הילד במעון ...

אבל מה זה אומר לחץ מסיבי על הוועדות?
את יודעת את זה ממקורות מוסמכים שקשה בשלב הזה להכניס?

• הוסף לסימניות
יכולה דרך רווחה, מי שעדיין לא בן 3 ב1/9 יכול להישאר במעון דרך רווחה, כמובן בגלל איחור התפתחותי

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול בתקווה גדולה לעזרה!!!

יש לי אותו סיפור עכשיו עם הילד שלי שנולד בסוף נובמבר והוא אמור לעלות שנה הבאה לגן ערייה ראשון ( אצלינו פה זה גן חיידר כבר..)
הילד כמעט לא מדבר, ולא בכיוון להיות גמול..
ולכן מצאתי גן פרטי כדי להשאיר אותו עוד שנה בגנון ושנה הבאה רק להעלות אותו לגן חיידר(גן ערייה ראשון)
אך מנהל החיידר אומר שאם לא יהיו לי אישורים על כך הוא יעלה אותו אוטומטית ה' ישמור לגן השני!

ממש אשמח לשמוע ממי שהתנסה,
ממי עלי להשיג אישורים?
למי מגישים ומתי?
השנה או שנה הבאה?

ממש תודה רבה לעונים !!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה