התייעצות קולונוסקופיה-גסטרוסקופיה

• הוסף לסימניות
אני זקוקה למידע ממי שהתנסה-
האם כאשר 2 הבדיקות מבוצעות בהפניה אחת, הן נעשות בהרדמה מלאה?

• הוסף לסימניות
קולונסקופיה גם עושים עם הרדמה מלאה..

• הוסף לסימניות
אף פעם לא עושים בהרדמה מלאה
זה אולי נראה שישנים אבל הרדמה מלאה קלסית זה דבר אחר לחלוטין
עושים את הבדיקה או את 2 הבדיקות בפעם אחת אם זה נדרש בטשטוש שמוזרק לוריד
כעשר דקות לאחר סיום הבדיקה מתעוררים,
אין כמובן את תופעות הלוואי הרגילות של הרדמה מלאה.

• הוסף לסימניות
גסטרוסקופיה לא נעשה בהרדמה מלאה?
משום מה הבנתי מהרופא שכן.
אף פעם לא עושים בהרדמה מלאה
זה אולי נראה שישנים אבל הרדמה מלאה קלסית זה דבר אחר לחלוטין
עושים את הבדיקה או את 2 הבדיקות בפעם אחת אם זה נדרש בטשטוש שמוזרק לוריד
כעשר דקות לאחר סיום הבדיקה מתעוררים,
אין כמובן את תופעות הלוואי הרגילות של הרדמה מלאה.

עברת טשטוש בעצמך?
מה מרגישים?

• הוסף לסימניות
זו הרדמה שטחית
לילדים נותנים קודם איזה מזרק עם טשטוש קל ואח"כ מרדימים בגז צחוק
לבת שלי לקח חצי שעה להתעורר אחרי בדיקה כזו
אין אח"כ בחילות או כאבי גרון כמו בהרדמה מלאה.
בריאות!

• הוסף לסימניות
עברת טשטוש בעצמך?
מה מרגישים?
כן -
תחשבי שאני פסיכית..אבל זה פשוט כיףףףף
מתעוררים לאט לאט משינה עמוקה ונעימה...רוצים שזה לא יגמר...
צריך להנות מהרגע הזה..:eek:

אח"כ שותים קפה וביסקוויט והולכים הבייתה... :p
קודם כמובן מחליפים כמה מילים עם הרופא לשמוע שהכל בסדר.

בסה"כ לא קשה ולא כואב - ההכנה לבדיקה יותר קשה ויותר מעצבנת

• הוסף לסימניות
עברתי את שתי הבדיקות בפעם אחת, עם טשטוש (ואגב, לא רוצה להפחיד, אבל הטשטוש לא עבד עלי מספיק, ודי סבלתי, הרגשתי ממש כאב, ונאנחתי הרבה, והרופאה כתבה בחוות דעת לאחר הבדיקה שאם אצטרך שוב בדיקה כזו, כדאי לבצעה בהרדמה מלאה כדי שלא אסבול )
כמו שכתבו מעלי, כמעט מיד מתעוררים, ומשתחררים.
נראה לי שאסור לנהוג אח"כ.

• הוסף לסימניות
עברתי את שתי הבדיקות בפעם אחת, עם טשטוש (ואגב, לא רוצה להפחיד, אבל הטשטוש לא עבד עלי מספיק, ודי סבלתי, הרגשתי ממש כאב, ונאנחתי הרבה, והרופאה כתבה בחוות דעת לאחר הבדיקה שאם אצטרך שוב בדיקה כזו, כדאי לבצעה בהרדמה מלאה כדי שלא אסבול )
מעניין, זה פשלה של האחות שאמורה לשקול אותך ולתת לך את כמות הטשטוש המתאימה למשקל גופך..
את בטוח לא מעשנת אבל אני יודעת שמעשנים מקבלים מינון גבוהה הרבה יותר של חמרי טשטוש
הסטנדרט לא מדגדג להם

• הוסף לסימניות
מעניין, זה פשלה של האחות שאמורה לשקול אותך ולתת לך את כמות הטשטוש המתאימה למשקל גופך..
את בטוח לא מעשנת אבל אני יודעת שמעשנים מקבלים מינון גבוהה הרבה יותר של חמרי טשטוש
הסטנדרט לא מדגדג להם

אני לא בטוחה (אבל יכול להיות שאת צודקת), אני מכירה את עצמי, וגם בטיפולי שיניים, ההרדמה לא פועלת עלי מספיק טוב (זו בעיה משפחתית:( )

• הוסף לסימניות
זהו שזה כן מפחיד. מעניין למה כן הרגשת, במה זה תלוי.

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו רק טישטוש, ואכן זה קצת כיף...
המלצה- ההכנות לבדיקה מאוד מעצבנות כדאי לבקש מהרופא "הקלות" לפעמים זה אפשרי ומקל מאוד.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל מבקשים דיאטה של יומיים קודם, וצום באותו יום, ושתיה של חומר משלשל או חוקן.
זה מאוד מחליש ומגיעים לבדיקה תשושים לגמרי.
אני בקשתי בבית חולים לוותר על חלק מהדברים, ובמקרים מסויימים אפשרו.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל מבקשים דיאטה של יומיים קודם, וצום באותו יום, ושתיה של חומר משלשל או חוקן.
.
דיאטה- הכוונה לתזונה מסויימת? ללא פרות וירקות,דגנים מלאים וכו'...
צום- מה דרשו ממכם? אני קצת מבולבלת ממה שכתוב לי. 8 שעות אוכל, 4 שעות מים.זה לגסטרו.
אח"כ כתוב לי לקולונו-להתחיל לצום מאוכל יום לפני הבדיקה ולשתות 2 ליטר מים אחרי החומר ובבוקר הבדיקה שוב חומר מרוקן ו-2 ליטר מים.

• הוסף לסימניות
הרעיון מאוד פשוט- הם רוצים מעיים נקיות לגמרי.
ולכן כל מזון שמשאיר אחריו עקבות לזמן רב יש להמנע כמו סיבים, וירקות עם קליפה וכו'
לכן מבקשים גם צום וחומר משלשל.
בדרך כלל ההוראות הם מאוד ברורות ונקבעות לפי שעת הבדיקה-בוקר/אחה"צ.
אם לא קבלתם דפים ברורים יש באתר של שערי צדק
http://www.ddi.org.il/heb/specialservices/formstopre/.aspx

• הוסף לסימניות
תודה על הקישור, פשוט, מובן וברור.
קיבלתי דפים אבל לחלוטין אינם ברורים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה