- הוסף לסימניות
זה טעות וצריך להגיה פעמיים, הלוה במקום המלוה, גם בשיטה ב' וגם בשיטה ג'.בעמ' 17, לא ברור איך מי שמלווה לבנק הופך לבעל החברה
זה טעות וצריך להגיה פעמיים, הלוה במקום המלוה, גם בשיטה ב' וגם בשיטה ג'.בעמ' 17, לא ברור איך מי שמלווה לבנק הופך לבעל החברה
אם זה הלוואה, אתה לא נהנה משום דבר.דבר נוסף. גם אם קניית מנייה או השקעה בתוכניות חיסכון במסלולים מנייתים לא הופך אותי לשותף בחברה, בסופו של דבר אני מלוה כסף לחברה בע"מ ומקבל ריבית (שלחלק מהדעות מותר) ונהנה מאיסורי שבת, ע"ז, ושאר איסורי הנאה כפי שציינת בעמוד 29.
אין בעיה בזה?
זה שני דברים האם הראשון הוא האם חברה בע"מ היא בעלות חדשה (הכוונה כמו שאדם לוה מבנק פלוני הוא חותם על מסמכים שהמלוה שלו הוא הבנק וגם עובד בבנק חותם על מסמך מול הבנק) לכן השאלה היא האם קיימת בכלל בעלות כזו.לדוגמא בעמוד 16 מובאים כמה פוסקים שבעלי חברה בע"מ אינם עוברים על איסורי תורה כלל מטעם שאינם בעלים. ומנגד בעמוד 26 אתה כותב שלכולי עלמא בעל השליטה בעלותו גוררת איסורים והוא חשוב כבעלים לכל דבר ועניין.
זו לא הלואה אלא קנית מוצר פננסי שנקרא מניה או קרן.דבר נוסף. גם אם קניית מנייה או השקעה בתוכניות חיסכון במסלולים מנייתים לא הופך אותי לשותף בחברה, בסופו של דבר אני מלוה כסף לחברה בע"מ ומקבל ריבית (שלחלק מהדעות מותר) ונהנה מאיסורי שבת, ע"ז, ושאר איסורי הנאה כפי שציינת בעמוד 29.
אין בעיה בזה?
אני חושב שלרמ"א זה מותר אבל המחבר מחמיר. אבל אני לא יודע בטוחמה לגבי אסמכתא באופציות זה מותר?
לא כל כך ברור מה שכתבתבשורט תוך יומי יש שתי צדדים הראשון האם זה שורט טכני שאין כן בכלל הלואה עד סוף היום או שכן יש הלואה גם בתוך היום.
לכל זה מצטרף לכך שסאה בסאה זה דרבנן וכן יש הלואה וגם קציצה אומנם הריבית היא רק מיום המחרת אבל יש כאן קציצה והלואה יכול מאוד להיות שאנחנו בדאוריתא
גם למחבר יש לדון אי דמיא לדין אסמכתא המקוריאבל המחבר מחמיר
ויש גם רוב עכו''ם (נראה לי שיש שורט יומי רק בחו''ל) וגם אם זה קבוע אולי זה ספק דרבנןבשורט תוך יומי יש שתי צדדים הראשון האם זה שורט טכני שאין כן בכלל הלואה עד סוף היום או שכן יש הלואה גם בתוך היום.
לכל זה מצטרף לכך שסאה בסאה זה דרבנן וכן יש הלואה וגם קציצה אומנם הריבית היא רק מיום המחרת אבל יש כאן קציצה והלואה יכול מאוד להיות שאנחנו בדאוריתא
מבחינת סאה בסאה אין נפק״מ אם זה תוך או חוץ יומי.(נראה לי שיש שורט יומי רק בחו''ל)
בשורט תוך יומי אין ריבית של הברוקר ביותר מיום אחד משלמים ריבית לברוקרמבחינת סאה בסאה אין נפק״מ אם זה תוך או חוץ יומי.
אז מה הקשר לסאה בסאה?בשורט תוך יומי אין ריבית של הברוקר ביותר מיום אחד משלמים ריבית לברוקר
הכונה שבגלל שבשורט תוך יומי אין ריבית אולי יש איסור סאה בסאה שאיסור להלות חפץ אלא אם כן יש לך כמהו או שיש לו שער קבועאז מה הקשר לסאה בסאה?
ואם יש ריבית?הכונה שבגלל שבשורט תוך יומי אין ריבית אולי יש איסור סאה בסאה שאיסור להלות חפץ אלא אם כן יש לך כמהו או שיש לו שער קבוע
אני חושב שלמעשה אין כאן סאה בסאה אלא לוה כסף מהברוקר ומחזיר פירות לבעלים.
(צריך לברר את זה עד הסוף מול הברוקר אבל) העניין אמור לעבוד כך (למרות שכולם יודעים שזה הלואת מניות)
כשאתה שם פקודת שורט, ברוקר מאתר מניות שפנויות לשורט ואז הוא מוכר אותם עבורך ואת הכסף מעביר אליך ונוצר לך חוב להחזיר את המניה. ואין כאן העברת מניות אליך בפועל (וזה גם לא T+2)
יש לך מקור שכך זה עובדאך במחילה מהרבנים כאן אני חושב שלמעשה אין כאן סאה בסאה אלא לוה כסף מהברוקר ומחזיר פירות לבעלים.
(צריך לברר את זה עד הסוף מול הברוקר אבל) העניין אמור לעבוד כך (למרות שכולם יודעים שזה הלואת מניות)
כשאתה שם פקודת שורט, ברוקר מאתר מניות שפנויות לשורט ואז הוא מוכר אותם עבורך ואת הכסף מעביר אליך ונוצר לך חוב להחזיר את המניה. ואין כאן העברת מניות
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים