דרוש מידע קושי בזיכרון לטווח הקצר- יש מה לעשות?

• הוסף לסימניות
אני מעדיף לא להרחיב
כי אם צריך טיפול הם גרועים מאוד. מנסיון של הרבה רופאים שם הם פשוט לא מתייחסים למטופל בכלל לא אכפת להם מאורח החיים הדתי והם מאוד מזלזלים במטופלים...

לא יודעת על איזה רופא נפלת
אני שם כבר 10 שנים
איך קשר למה שאמרת

יש במיון היה מתמחה שלא אבחן טוב
אבל במרפאות לא ראיתי מתמחים.

• הוסף לסימניות
שיהיה רפואה שלימה לכולם ולא תצטרכו
ואני לא מדבר על רופא אחד
ומי שרוצה שילך ושיהיה לו בהצלחה רק שלא יתלונן אחרי שהוא ראה את זה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עוד דוגמא לקושי בזכרון לטווח הקצר ששמתי לב אליה ולא יעזור לי "אסטרטגיות" איך לשפר תפקוד (כמו שהציעו פה- לעשות תזכורות וכו')
אכלתי משהו- ואני לא זוכר האם ברכתי ברכה אחרונה או לא-דקה אחרי שסיימתי לאכול...
(מבחינה הלכתית - ספק ברכות להקל- ואין צורך לברך...- אבל לא זה האישו...)

• הוסף לסימניות
עוד דוגמא לקושי בזכרון לטווח הקצר ששמתי לב אליה ולא יעזור לי "אסטרטגיות" איך לשפר תפקוד (כמו שהציעו פה- לעשות תזכורות וכו')

למה לא יעזרו?
יכול לשים לידך ברכון בהתחלת הסעודה ולסלק אותו מההשולחן עם המילה האחרונה של הברכה
יכול להעביר את השעון ליד ימין בתחילת הארוחה, ולהחזיר לשמאל בסוף הברכה.
יכול לעשות לעצמך הערה/תזכורת בטלפון, ולבטל אותה מיד בסיום הברכה.

משותף לכל אלו הם 2:
התארגנות לפני תחילת הארוחה
נקקיטת פעולה מיד בסיום הברכה, בלי לחכות לדקה של אחרי.

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לתת עוד עצה. מה שאמרו ע"פ החתם סופר לכוון יותר בברכות ככה יש פחות סיכוי לשכוח
כמו שמכוונים מה אוכלים ואז חלק זוכרים יותר...

• הוסף לסימניות
למה לא יעזרו?
יכול לשים לידך ברכון בהתחלת הסעודה ולסלק אותו מההשולחן עם המילה האחרונה של הברכה
יכול להעביר את השעון ליד ימין בתחילת הארוחה, ולהחזיר לשמאל בסוף הברכה.
יכול לעשות לעצמך הערה/תזכורת בטלפון, ולבטל אותה מיד בסיום הברכה.

משותף לכל אלו הם 2:
התארגנות לפני תחילת הארוחה
נקקיטת פעולה מיד בסיום הברכה, בלי לחכות לדקה של אחרי.
מדובר על אכילה מחוץ לארוחה, כמו תפוח לנשנוש...
אנסה לשנות משהו בשביל תזכורת. (לא על כל ביס אכתוב תזכורת בפלאפון, ושעון יד- אין לי- לא סובל את התחושה...
אולי אפשר לתת עוד עצה. מה שאמרו ע"פ החתם סופר לכוון יותר בברכות ככה יש פחות סיכוי לשכוח
כמו שמכוונים מה אוכלים ואז חלק זוכרים יותר...
תודה רבה!
זו עצה מועילה מאוד- ישר כח!

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מה והאם הועיל- (מעולה שבמעולים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה