נכתב ע"י prog;476481:
שלום לכולם.
חברים יקרים,
ברצוני להגיב על רוח הדברים שעולה מתוך מגוון התגובות לפונטים החדשים 2011. תגובה זו אינה מיועדת עבור הכותבים עצמם שכבודם ודעתם במקומם מונח, אלא עבור כלל הגולשים הנחשפים להלך הדברים.
מזה 12 שנים שאני מקדיש את עצמי ואת זמני לחקר האות העברית דרך מגוון רחב של רמות ושימושים ובהחלט יצירה של פונטים הינה דבר מרתק ומקודש והיא צופנת בתוכה גילויים רבים ומפתיעים.
מאז ומתמיד ניגשתי לעבודה זו בתום לב ובאהבה גדולה לעיסוק ובעיקר מתוך הכמיהה להעניק לכם ולאחרים את הכלים הטיפוגרפיים הטובים ביותר שאני מסוגל להפיק מתוכי ומתוך הידע הרב אותו צברתי במשך השנים. אות גפן לדוגמא, הינה פסגת עשייתי בתחום זה והיא מציגה את סופו של פרויקט מחקר עטור משאבים, תובנות וגילויים שהחל לפני חמש שנים.
נכון להיום, האות היחידה שמאפשרת קריאה בקו האמצע היא הפרנקריהל ובכך טמון כוחה, לעומת אותיות ספר אחרות. אות גפן נשענת על תובנות אלו ואחרות ומביאה אפשרות יוצאת דופן לעימוד ספרים ובעלת חווית קריאה טובה במיוחד ובכך היא מהווה בשורה של ממש. את המחקר סביב אות גפן תיעדתי ברישומים רבים ובכוונתי להוציא לאור ספר בנושא זה בעתיד.
קצת מאכזב לפגוש תגובות שיש בהם מן הזלזול בעשייה זו, שהרי פונטים טובים דורשים העמקה והתבוננות רבה, הדבר נכון עוד יותר במיוחד כאשר מדובר בפונטים שיצרתי לשנת 2011, פונטים שטומנים בחובם עולם שלם של תובנות ופיתרונות חדשים (כמובן שהנני מתייחס לאותיות הטקסט). מאז ומעולם התייחסתי בכבוד לדעותם של אחרים, גם כאשר הן נובעות מהיעדר ידע בתחום, אבל תחושתי היא שנעשה כאן סוג של לינץ' לא מכובד, וברצוני להזכירכם שבכל השנים בהם אני יוצר פונטים, עוד מההתחלה היו תמיד אלו "החכמים" שידעו לקפוץ מהר ולטעון שכלום לא חדש וסתם משעמם, אבל בסופו של יום, עובדה היא שעשייתנו בתחום מחדשת וצובעת כל פינה טיפוגרפית בארצנו...
אז אנא מכם, בבואכם להגיב, זכרו שפונטביט היא חברה המורכבת מבני אדם פשוטים ורוח הדברים העולה כאן, איננה ראויה. בספריית פונטביט קיימים פונטים טובים רבים שעדיין מחכים להתגלות בפניכם ומעל הכול אין איש היכול לנבא הצלחה של פונט כזה או אחר.
היו מבורכים.
נדב עזרא.
נדב היקר.
אין ספק כי את הבשורה שהבאת לעולם הטיפוגרפיה העברי מהיום הראשון שהתחלת לעסוק בתחום אי אפשר לתאר במילים, וכיין ההולך ומשתבח כך יצירותיך עלו והשתבחו וקפצו מדרגות רבות עד שהעפילו לפסגה.
קשה עד בלתי אפשרי לתאר את עולם העיצוב ללא הפונטים של פונטביט.
וכל מעצב ישראלי יוכל לומר לך שאני לא מגזים בשום מילה. אולי להפך.
לגבי הקטלוג החדש והתגובות הציבוריות כלפיו, אני חושב שכדי להבין את הציבור עליך לצאת מעמדת ה
טיפוגרף ולהיכנס לתוך משקפי ה
מעצב הסטנדרטי שהורגל לקבל מידי שנה פונטים אייכותיים במסות, וכבר הבין שנדב עזרא לעולם לא יפסיק לחדש, ואז הוא מחליט שפונטים זה כמו בגדים, קונים ומשתמשים עד העונה הבאה, ואז נדב מייצר קולקציה חדשה.
ואם תגיד לו שהוא ממש טועה, הוא יענה לך שהוא לא המציא את השיטה הזו, כך הוא רואה בעיתונים ובמודעות של משרדי הפרסום הגדולים בארץ.
תוסיף על כך שכל שנה הקטלוג החדש מצטרף לידידו הישן ונעשה כחלק ממנו, עד שבשנת 2010 הפונטים של 2004 והפונטים של 2009 עומדים כשווים בין שווים.
וממילא התובנה הפשוטה היא שהפונטים של 2011 גם יטמעו בהמשך ויהיו רק 'חלק' מהספריה ולא מהמובילים שבתוכה.
וכל התגובות שראית באשכול זה, לפי השערתי נובעות מהעובדה שכולם מסתכלים בצורה הזו על הפונטים - מחפשים קולקציה חדשה ורחבה.
ולכן כשאתה מייצר סגנון אות לאחר השקעה ארוכת טווח המהווה כלשונך בשורה של ממש המציגה את סופו של פרויקט מחקר ענק, אמנם טיפוגרף יוכל לזהות את הפוטנציאל הגלום בה, אולם מעצב סטנדרטי (בפרט כשמדובר באות טקסט) לא יוכל לקבוע את רמת האיכות של הפונט עד שהוא לא יעשה בו שימוש, או לפחות שבקטלוג בו מוצגת האות תהיה תצוגה רחבה יותר במקום כמה שורות בודדות בגדלים שונים.
ולכן עליך להציג בפני המעצב ציון חלקי של הנקודות העיקריות במחקר שאם לך לאחר התעסקות מקיפה בתחום הוא ארך 5 שנים, אל תצפה ממעצב סטנדרטי לעלות על פרטיו לבד.
בכל אופו אני מתנצל אם יצאה שגגה ממקלדתי.
בהצלחה ידידנו, ואל תשכח שההצלחה שלך היא ההצלחה של כולנו.