התייעצות קיבלתי הצעה להשקעה בקרקע אשמח לסיעור מוחות

• הוסף לסימניות
ממש תודה היכרתי את GIP ועוד כל מיני את

לא היכרתי, אני ירדתי מזה בגלל שמי שהציע לי לא אמר לי על ההתנגדות של עיריית כפר סבא אני הגעתי לזה לבד, ואצלי ברגע שהוא לא שקוף איתי 100 אחוז אני לא עובד איתו, קצת קיצוני אבל ככה זה....
זה לבנתיים אולי משהו ישתנה לי
זה יפה שחכית ל @מהנדס שייתן תשובה עיניינית
אבל מה שכתבתי לך , וכן אחרים כתבו לך למעלה , שככל הנראה זהלא באמת ריווחי .
ואני שמח שגילת את זה לבד , שהדברים לא חלקים , בלשון המעטה ! ...

כשהעירייה מתנגדת אז אני לא צריך להכנס לכל אתרי התכנון של המדינה וכו'

זה פשוט לא !

אני לא נביא , ואני לא ידעתי שהעירייה מתנגדת, ובפעם הבאה זה יכול להיות שדווקא ראש העיר יצהיר שהוא בעד התוכנית , וכל העירייה תהיה בעד התוכנית
אבל הוועדה מחוזית תתנגד

אבל דבר אחד היה לי ברור , שאם יש שם כזה רווח מטורף , והכל חלק , אז הם היו שומרים את זה לעצמם .
איך זה שיש כל כך הרבה הצעות ריווחיות , ורק אני לא מכיר אותם.
תוכל בבקשה להאיר את עיני?
כבר כתבתי
תנסו אצל הרב @יעקב רייניץ
או הרב @איצ'ה קו המידע
או הרב @עו"ד נתן רוזנבלט
או כל יועץ אחר ,(אבל בבקשה יועץ אמיתי !)

אכתוב אני את עצתי הפשוטה
אתה יכול לפנות אלי בפרטי בשמחה
או שתפנה לאחד "מהמייבינים" שהוזכרו לעיל
אני יאיר את עינייך מלמעלה
לקנות דירה במתחמי פינוי בינוי מתקדמים, עם דגש על שינויי תב"ע
ועם דגש על מתחת למחיר שוק (שלא ישקפו לך במחיר את ההפונטציאל)
זה בעיקר מצויי בדירות ירושה ששם כל שקל מתחלק לשש
אם תרצה עוד הארת עיניים , אפשר בשמחה בפרטי
או אצל הנ"ל שכבר רשמתי למעלה .

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איך פונים אליך בפרטי
בקשר לנושא אחר בעניין דיור(ראיתי שיש לך התמצאות בנושא)
זה מאוד תלויי באיזורים
וברחובות השונים

אם אתם רוצים עוד פרטים אוכל לעזור בשמחה
אפשר לשלוח למייל
E ואז אפס חמש שלוש שלוש אחד שש שלוש ארבע שלוש שש בשרודל גימייל נקודה קום
ובלי נדר אשתדל לענות ולעזור .

בהצלחה .
הנה ציטטתי הודעה שלי מאשכול אחר
אתם יכולים לפנות אלי לפי הפרטים הנ"ל בשמחה .

• הוסף לסימניות
מצד אחד התכנית הוכרזה בשנה החולפת כמתחם מועדף לדיור על ידי הוותמ"ל וזה אמור להאיץ הליכי תכנון ושינוי ייעוד, אבל מצד שני העירייה הביעה את התנגדותה לתכנית כפי שהיא כיום במספר הזדמנויות שונות. איך זה יסתיים? קשה לומר כרגע.

מקור 1 | מקור 2

• הוסף לסימניות
יש למישהו ידע מה הם הסיכונים לקבוצת רכישה
לקבוצת רכישה יש מיסוי גבוה, כי הם מצהירים בזמן רכישת הקרקע על הכוונה להתאגד יחד לבנות.
אם הקבוצה הייתה מתאגדת לצורך הרכישה בלבד, ללא הבניה ורק אח"כ מתקדמת להיתר המיסוי היה נמוך יותר.
בנוסף, בקבוצה, יש סיכון שנובע מחוסר הסכמות בין חברי הקבוצה (ההסכם המאגד צריך להיות מאוד מהודק).

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל העונים בזכותכם צללתי לנושא של קרקעות לעומק
אני רוצה להבהיר כמה מסקנות וגם תשובות על שאלות שעלו כאן
1. חייבים לבדוק האם יש התנגדות או בעיה משפטית אפילו זניחה
2.חייבים שיקוף מלא מלא אם יש פרט אחד שהסתירו ממך תמיד לא להתקרב
3.חייבים לבדוק שהקרקע מאושרת מקומית מחוזית וארצית
4. וכמובן רישום מלא בטאבו כולל זכויות עתידיות
ורק אחרי זה לבדוק האם השווי משתלם באופן יחסי למחיר של דירות בנויות באזור, וכמובן לשקלל את כל העלויות שהוצגו לעיל כמו היטיל מיסים וכו'
והדבר הכי חשוב שאני כותב אותו מידיעה מהשטח ממש-הרבה שואלים איך יש הזדמנויות בקרקע הרי היזמים הגדולים טורפים את הכל בדקתי את הנושא זה עובד ככה בעל הקרקע יש לו לדוגמא 738 דונם מגיע איליו יזם שרוצה לקנות 400 דונםועוד יזם קטן שרוצה 200 ועוד יזם שקונה 130 ואז את ה8 שנשאר יזמים גדולים פחות נכנסים לכזה כמות ובעל הקרקע מחפש למכור וזה מקום ממש טוב כי החברות הכי גדולות קנו שם
אם אתה קונה את זה דרך מתווכים תשלם יקר אם אתה יודע איך להגיע לכזה קרקע לבד שמה יש כסף ממש גדול, גם בסכומים לא גדולים בכלל,
אשמח לשאלות והערות

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבת נכון, אבל יש עוד תשובה לשאלה למה יזמים מחפשים משקיעים קטנים.
לא תמיד הקבלן נכנס בשלב הקרקע. לפעמים נכנסת קבוצת משקיעים ורוכשים קרקע פרטית בכפוף לתנאים שכתבת, שהם כמובן הבסיס להכל.
אבל אז, כדי לקבל יותר כוח מיקוח מול השמאי שעושה את המושא (איחוד וחלוקה) ומול הועדה המקומית בשלב התכנון של התבע והדיונים על הגדלת הזכויות, הם מחפשים משקיעים נוספים ומכניסים את כולם תחת הסכם שיתופי אחד.
כוח המיקוח של קבוצה עם 30 דונם, גדול משמעותית מכוח המיקוח של יזם פרטי עם רבע דונם או אפילו 2-3 דונם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה