תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

אם אני מבין נכון - בסוף הצלחת להשיג מונית מהתחנה שבה חיכית ל-614?
מתי בערך היית מגיעה לו האוטובוס היה יוצא בזמן?
לא הצלחתי להשיג מונית ! עליתי לאוטובוס לכיוון תל אביב ששם יש החלפה בתחנת רכבת .
ואז ראיתי את הפקקים, ירדתי בביאליק,
ולא מצאתי מונית!! היסטריה אמיתית!
עליתי רק ב5.45 למונית לנסיעה של חצי שעה. הגעתי ב-6.15
לפי התוכנית הייתי עולה על 614 ב5 ומגיעה לצומת הרצליה או לסינמה סיטי ב5.30 ומשם קו 90 להרצליה הייתי מגיעה ברבע ל- 6 כמו שיאה לתור שנקבע כמה חודשים קודם ובעלות גבוהה...
והיינו 2

אין אפשרות לתבוע על איחור לתחנה אם לא הצלחתם להוכיח שהקו יצא באיחור גם מהתחנה הראשונה
המחויבות של חברות התח"צ היא לתחנה הראשונה במסלול בלבד.
במקרה שלכם זה יותר גרוע משום שאין לכם הוכחה על הנזק הכספי.
מומלץ לבדוק האם האוטובוס יצא בזמן מתחנת המוצא והאם מדובר במקרה חד פעמי או מתמשך
איך אפשר להוכיח שדילגו 2 קווים?
חיכיתי 40 דקות לקו

חיכיתי 40 דקות לקו
תשלחו מחדש תלונה לחברה (עדיף ממייל אחר)
בלי דרישה לפיצוי, ותראו מה התגובה
חוצמזה, עצם זה שמוכנים לפצות, גם אם רק עם קבלה, זה עצמו ההוכחה לפדיחה של החברה

תשלחו מחדש תלונה לחברה (עדיף ממייל אחר)
בלי דרישה לפיצוי, ותראו מה התגובה
חוצמזה, עצם זה שמוכנים לפצות, גם אם רק עם קבלה, זה עצמו ההוכחה לפדיחה של החברה
לא ניסיתי עדין
זה קרה היום
רק תוהה לעצמי אם זה יעזור
ההוכחה היחידה שיש לי זה הזמן בו עליתי לאוטובוס הקודם ונסעתי בו 4 תחנות לקו ההוא שלא יצא
הם יכולים לראות כמה זמן היה ביניהם
והם אמורים לדעת האם באמת לא יצאו קווים לא?
(גם שמעתי אנשים שמתקשרים להתלונן, אולי יקפוץ להם)

לא ניסיתי עדין
זה קרה היום
רק תוהה לעצמי אם זה יעזור
ההוכחה היחידה שיש לי זה הזמן בו עליתי לאוטובוס הקודם ונסעתי בו 4 תחנות לקו ההוא שלא יצא
הם יכולים לראות כמה זמן היה ביניהם
והם אמורים לדעת האם באמת לא יצאו קווים לא?
(גם שמעתי אנשים שמתקשרים להתלונן, אולי יקפוץ להם)
אפשר לבדוק באתר דאטא בוס בעמוד 'מפה לפי קו'

אפשר לבדוק באתר דאטא בוס בעמוד 'מפה לפי קו'
מה לבדוק

הגשתי תלונה על אוטובוס שהגיע מאוחר ב25 דק' באיחור לתחנה, והחברה התקשרה להגיד לי שאם אציג חשבונית על נזק שנוצר הם ישקלו אם לפצות אותי.
ואמרתי להם שאין לי חשבונית להציג אך אני דורש פיצוי גם על העוגמת נפש. והם ענו שהם לא מוכנים.
ומשרד התחבורה שלחו לי מכתב כי הנסיעה התאחרה בעקבות שיבושי GPS בשל המלחמה, דבר שהחברה המפעילה כלל לא טענו.
הרינו לאשר קבלת פנייתך שבסימוכין.
הרשות הארצית לתחבורה ציבורית מנהלת תהליכי אכיפה של מפעילי התחבורה הציבורית, במסגרתם מושתים פיצויים מוסכמים על חריגות מהמחויבות החוזית שלהם, וזאת במטרה לשפר את רמת השירות הניתנת לנוסעי התחבורה הציבורית.
שגרמה לפגיעה GPS פנייתך נבדקה אל מול מערכות המשרד ונמצא כי עקב המלחמה בישראל נוצרו שיבושיבאי יכולת לנהל תחבורה ציבורית תקינה. לכן, חלו שיבושים בקווי שירות רבים ביניהם הקו לו המתנת.
בעניין זה נציין, כי שיבושים בתחבורה הציבורית עלולים להיווצר מסיבות שונות, שחלקן אינן תלויות בחברה המפעילה כגון: עומסי תנועה, תאונות, חסימות כבישים בלתי צפויות וכדומה.
אנו מודים לך על פנייתך, ומצרים על אי הנוחות שנגרמה לך.
אשמח ליעוץ המומחים האם אפשר להוסיף את המקרה לתיק שאני אוסף עליהם, או שטענת משרד התחבורה דוחה את טענותי.
לדעתי בהחלט אפשר להוסיף לתביעה, ואין צורך להתייחס לתשובת משרד התחבורה.
כי התשובה לדעתי בכלל לא רלוונטית, כי אני לא רואה קשר בין שיבושי GPS לזה שהאוטובוס איחר.
החברה והנהג אמורים להכיר את המסלול והלו"ז ואין לזה קשר לשיבושים כאלה ואחרים. המקסימום הוא שאולי למשרד התחבורה אין איך לעקוב אחרי האוטובוס.

לא הצלחתי להשיג מונית ! עליתי לאוטובוס לכיוון תל אביב ששם יש החלפה בתחנת רכבת .
ואז ראיתי את הפקקים, ירדתי בביאליק,
ולא מצאתי מונית!! היסטריה אמיתית!
עליתי רק ב5.45 למונית לנסיעה של חצי שעה. הגעתי ב-6.15
לפי התוכנית הייתי עולה על 614 ב5 ומגיעה לצומת הרצליה או לסינמה סיטי ב5.30 ומשם קו 90 להרצליה הייתי מגיעה ברבע ל- 6 כמו שיאה לתור שנקבע כמה חודשים קודם ובעלות גבוהה...
והיינו 2
אז מה שקרה זה עיכוב של חצי שעה.
איחור של רבע שעה לתור חשוב. כשמעבר לזמן האיחור, כל אחד מבין שלתור כזה מתארגנים ומתכננים מראש, ויש עדיפות להגיע כמה דקות קודם להתארגנות וכו'. אבל בגלל האיחור כנראה שנאלצתם להגיע בלחץ.
הייתם לחוצים ונואשים, ניסיתם לעלות לאוטובוס אחר, ירדתם, ניסיתם להשיג מונית זמן רב, עד שהצלחתם.
הלחץ, החשש שהרופא יהיה קצר בגלל האיחור וכו 'וכו'.
לדעתי סכום הגיוני לתביעה הוא 1500-2000 ש"ח לכל אחד + מחיר המונית.

אין אפשרות לתבוע על איחור לתחנה אם לא הצלחתם להוכיח שהקו יצא באיחור גם מהתחנה הראשונה
המחויבות של חברות התח"צ היא לתחנה הראשונה במסלול בלבד.
במקרה שלכם זה יותר גרוע משום שאין לכם הוכחה על הנזק הכספי.
מומלץ לבדוק האם האוטובוס יצא בזמן מתחנת המוצא והאם מדובר במקרה חד פעמי או מתמשך

חיכיתי 40 דקות לקו
משהו חשוב לאופן בו מתנהלות התביעות, כשהכל כמובן על נסיוני ודעתי האישית בלבד, ואינני משפטן וכו' וכו'.
באופן עקרוני נטל ההוכחה בתביעה הוא על התובע. התובע טוען שמישהו גרם לו נזק? שיוכיח!
המציאות מלמדת שהשופטים בתביעות קטנות כנגד חברות תח"צ, מקבלים את טענות התובעים ומצפים שהחברות הן אלה שיוכיחו שהאוטובוס אכן יצא ובזמן ועצר.
וזה כנראה מהסיבה שכל התיעוד במלואו נמצא בידי החברות, כולל תיעוד של פתיחת וסגירת דלתות ברמת דיוק של שניות.
ולכן אם אני טוען שהאוטובוס של 23:00 לא יצא, לחברה יש את הדרך להוכיח שאני לא צודק. אותו דבר אם אני טוען שבשעה 23:00 האוטובוס עבר ולא עצר, החברה יכולה להוכיח שהאוטובוס עצר ופתח דלתות.
יחד עם זאת, חשוב שכן ננסה להוכיח ככל יכולתנו. ולכן כדאי מאוד לשלוח תלונות לחברה, וכל עוד שהיא לא מכחישה את הטענה, או נותנת הסבר הגיוני למקרה, המצב שלנו טוב ונוכל לצרף את התשובה לתביעה.
כנ"ל אם יש לנו הקלטה לחברה, עדים שיבואו להעיד, וכל הוכחה אחרת.
אז גם אם אין לנו הוכחות ברורות ניתן לתבוע, אך עדיף על כמה מקרים יחד.

משהו חשוב לאופן בו מתנהלות התביעות, כשהכל כמובן על נסיוני ודעתי האישית בלבד, ואינני משפטן וכו' וכו'.
באופן עקרוני נטל ההוכחה בתביעה הוא על התובע. התובע טוען שמישהו גרם לו נזק? שיוכיח!
המציאות מלמדת שהשופטים בתביעות קטנות כנגד חברות תח"צ, מקבלים את טענות התובעים ומצפים שהחברות הן אלה שיוכיחו שהאוטובוס אכן יצא ובזמן ועצר.
וזה כנראה מהסיבה שכל התיעוד במלואו נמצא בידי החברות, כולל תיעוד של פתיחת וסגירת דלתות ברמת דיוק של שניות.
ולכן אם אני טוען שהאוטובוס של 23:00 לא יצא, לחברה יש את הדרך להוכיח שאני לא צודק. אותו דבר אם אני טוען שבשעה 23:00 האוטובוס עבר ולא עצר, החברה יכולה להוכיח שהאוטובוס עצר ופתח דלתות.
יחד עם זאת, חשוב שכן ננסה להוכיח ככל יכולתנו. ולכן כדאי מאוד לשלוח תלונות לחברה, וכל עוד שהיא לא מכחישה את הטענה, או נותנת הסבר הגיוני למקרה, המצב שלנו טוב ונוכל לצרף את התשובה לתביעה.
הערה נכונה ומחכימה, אבל חשוב לזכור שהחברות במרבית המקרים לא יושבות בחיבוק ידיים...
לפי מה ששמעתי מתובעים - חברות נוטות לזייף מסמכים ונתונים לטובתם, ולכן לכל מסמך או חומר מצולם או מוקלט של התובעים יש משקל משמעותי.

הערה נכונה ומחכימה, אבל חשוב לזכור שהחברות במרבית המקרים לא יושבות בחיבוק ידיים...
לפי מה ששמעתי מתובעים - חברות נוטות לזייף מסמכים ונתונים לטובתם, ולכן לכל מסמך או חומר מצולם או מוקלט של התובעים יש משקל משמעותי.
אני לא נתקלתי במשהו שיכול להיות זיוף, אני כן נתקלתי בזה שהחברות מנסות "לערבב".
למשל אם הגשתי תביעה על אוטובוס של 21:15 שלא יצא, הם יצרפו הוכחה שהאוטובוס כן יצא!!
רק אם בודקים היטב מדובר באוטובוס של 21:00!
הכמות של ה"טעויות" אלה גורמות לי ולדעתי האישית להרהר אולי זאת לא טעות אלא ניסיון לבלבל....
אבל לגמרי מסכים - כל תיעוד והוכחה שיש, לצרף לתביעה!

אני לא נתקלתי במשהו שיכול להיות זיוף, אני כן נתקלתי בזה שהחברות מנסות "לערבב".
למשל אם הגשתי תביעה על אוטובוס של 21:15 שלא יצא, הם יצרפו הוכחה שהאוטובוס כן יצא!!
רק אם בודקים היטב מדובר באוטובוס של 21:00!
האם מדובר בתיקים שבהם הגעת לפשרה או בתיקים שהסתיימו בהכרעה משפטית?
האם השופטים הבחינו בתרמית במקרה אותו תיארת?

קטין יכול להיות תובע?

קטין יכול להיות תובע?
כן, ובעדיפות. כי השם שלו לא מתועד בתביעה. כך זכור לי. רבים מעדיפים חסיון.
יכול להיות שאם יציינו שהתביעה הוא גופנית (למרות שאין קשר), זה יתקבל ובכל מקרה לא יתועד השם.

קו 280 מבני ברק לאלעד יומיים רצופים האוטובוס של השעה 7:40 לא יצא
החברה טענה עקב תקלה תפעולית
יש לי מה לעשות בנידון?

האם מדובר בתיקים שבהם הגעת לפשרה או בתיקים שהסתיימו בהכרעה משפטית?
האם השופטים הבחינו בתרמית במקרה אותו תיארת?
עדיין לא הסתיים. הגשתי כתב תשובה לכתב ההגנה שבו פירטתי את כל הדברים.
באופן כללי לגבי שופטים - יש כאלה שיורדים לפרטים ובודקים ואולי גם "ייכנסו" בחברה, ויש כאלה שמחפפים יותר...
המכנה המשותף של כולם היא לפסוק פיצויים לתובעים, כל עוד והחברה לא הוכיחה שהתובע לא צודק בכל המקרים.

קו 280 מבני ברק לאלעד יומיים רצופים האוטובוס של השעה 7:40 לא יצא
החברה טענה עקב תקלה תפעולית
יש לי מה לעשות בנידון?
תלונות לחברה ולמשרד התחבורה.
ובהחלט אפשר לתבוע בתביעה קטנה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה