- הוסף לסימניות
- #3,121
הליך הגשת התביעה נעשה יותר קל, וההדרכה שבתחילת השרשור על פתיחת התיק כבר לא רלוונטית.האם הקישור בתחילת השרשור עדיין אקטואלי?
האם אכן צריך לשלם על התביעה?
אם התביעה לא תתקבל, אז סתם שילמתי?
אשמח לתשובות.
הסיפור שלי הוא שהיום עמדתי בתחנה, מיהרתי מאד לאיזשהו אירוע והנהג עצר במרחק של 1.5 מטר משול המדרכה כי גבר בתחנה סימן לו לעצור אך עדיין לא פתח דלתות. ואז קרבתי את העגלה לכיוון דלת האוטובוס וכשהנהג ראה שאני היא זו שעולה (הייתי עם הרבה ילדים קטנים ועגלה) התחיל שוב לנסוע (כאמור הדלתות היו עדיין סגורות) ואז גבר אחר סימן לו לעצור ושוב הוא עצר ואז הגבר סימן עלי (הייתי סמוך לדלת האחורית) הוא התחיל לנסוע ועזב את התחנה.
למעשה מעבר לעוגמת נפש שלי אין לי הוכחות. האם כדאי לי להגיש תביעה ואם כן מה הדרך?
על תביעה קטנה של עד 5000 ש"ח האגרה היא 50 ש"ח. ומשם ומעלה (עד לתקרה של ת"ק) זה אחוז מהסכום הנתבע, למשל על תביעה של 7000 ש"ח האגרה תהיה 70 ש"ח.
אם זוכים בתביעה, בדרך כלל מקבלים גם הוצאות משפט שכוללות גם את האגרה. אבל אפשר גם להפסיד במשפט. בדרך כלל כשיש לכם טענה אמיתית ומוכחת לא תפסידו, אבל הכי טוב זה לצרף כמה מקרים לתביעה ואז קטן הסיכוי שתפסידו. וכמובן, להיות כנים ואמיתיים ובטוחים בצדקתכם.
לגבי המקרה הספציפי שהצגת, הוא בהחלט קצת קשה להוכחה. ולכן לא מומלץ לתבוע רק על המקרה הזה.
אבל בהחלט כדאי להתלונן בחברה ובמשרד התחבורה, ואפשר יהיה לצרף אותו לתביעה עם מקרים אחרים.
הנושאים החמים