תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

לשלוח להם מייל או להקליט את השיחה ?
הענין שהשיחה שדברתי איתם אתמול לא היתה מוקלטת
אני יכולה להוציא מהחברה את השיחה ?
למשרד התחבורה הגשתי תלונה
האוטובוסים היו מפוצצים
אוטובוס אחד עצר אבל לא היתה אפשרות לעלות. רק לעמוד כל הנסיעה כמו סרדינים בתוך הגברים - פחות נעים

לשלוח להם מייל או להקליט את השיחה ?
הענין שהשיחה שדברתי איתם אתמול לא היתה מוקלטת
אני יכולה להוציא מהחברה את השיחה ?
למשרד התחבורה הגשתי תלונה
האוטובוסים היו מפוצצים
אוטובוס אחד עצר אבל לא היתה אפשרות לעלות. רק לעמוד כל הנסיעה כמו סרדינים בתוך הגברים - פחות נעים
לדעתי עדיף מייל, כדי שתהיה לך את התשובה שלהם.
לגבי השיחה של אתמול, לא יודע אם יש דרך להוציא את זה מהם. אבל אם תגישי תביעה קטנה, תצייני שהיתה שיחה כזאת (גם אם אין לך את ההקלטה).

מישהו יודע אם ואיפה יש נהלים ברורים או כל מידע אחר לגבי עליה לאוטובוס מכל הדלתות?
זאת החלטה כללית? זה מול החברות או האשכולות בנפרד?

מישהו יודע אם ואיפה יש נהלים ברורים או כל מידע אחר לגבי עליה לאוטובוס מכל הדלתות?
זאת החלטה כללית? זה מול החברות או האשכולות בנפרד?
שלחתי כעת פניה למשרד התחבורה

נראה לי ממש מסובך לפתוח תביעה
יש דרך אחרת להוציא מהחברה פיצוי?
לפתוח את התביעה דוקא נהיה ממש קל, עושים את זה בקישור ש @מנוי פרימיום הביא לעיל.
ההדרכה שבדפים הראשונים שבאשכול הזה כבר לא רלוונטית, אז זה באמת היה הרבה פחות ידידותי.
צריך לפרט את המקרים, עם פרטים רלוונטיים כמו קו, מיקום, שעה ותאריך, ובעצם לספר מה קרה ולמה זה גרם. כדאי שזה יהיה מפורט מחד, ומתומצת מאידך.
אחרי שפותחים את התביעה, נקבע שופט/ת וזמן לדיון. התביעה נשלחת לנתבעת, ועליה לשלוח כתב הגנה, בתוך 30 יום, לאחר הגשת כתב ההגנה, התובע יכול לשלוח כתב תשובה בתוך 7 ימים.
במועד הקבוע יש להגיע לדיון.
מסובך זה לא.
אפשר לנסות לבקש פיצוי מהחברה, בפרט אם מדובר במונית וכדו'. אולי אם תכתבו שאתם מתכוונים להגיש ת"ק זה יעזור. בדרך כלל אחרי שכבר מגישים תביעה יש לחברה תמריץ גדול יותר לפצות ולהגיע לפשרה כדי שתסגרו את התיק.

תבעתי את חברת קווים על אוטובוס אחרון שלא יצא והשאיר אותי בעיר אחרת ללא פתרון לחזור הביתה.
בנוסף לעוגמת נפש הנ"ל בין השעות 00:30 (הזמן שבו האוטובוס האחרון היה אמור לצאת) לבין השעה 1:30 (סוף זמן מענה טלפוני בשירות לקוחות) הנציג אמר לי שכבר מגיע אוטובוס חלופי.
בגלל ההטעיה הזו של הנציג רק ב1:30 הזעקתי מישהו שיבוא לאסוף אותי ויצא שחיכיתי בתחנה שוממת באמצע הלילה עד 2:30.

בעצם הנזקים שתבעתי עליהם זה ככה:
1.אי נעימות של עמידה בתחנה שוממת באמצע הלילה תוך התעלמות נציג החברה מהמצוקה
2.דלק והוצאות נסיעה
3.אובדן שעות עבודה של יום למחרת בגלל מחסור בשעות שינה בלילה.

הסכום שתבעתי על כל הנזקים הללו היה 5,000 ש"ח.
זה הסכום הכי גבוה שראיתי שאי פעם שופט נתן על סיפור דומה.
החברה לא טרחה אפילו להגיש כתב הגנה והשופט קבע שהנזק מסתכם רק ב 3,450 ש"ח כולל הוצאות משפט.

האם כדאי לנסות להגיש ערעור ולהראות לשופט את הפסק של ההוא שקיבל 5,000 ש"ח
(ציינתי את המ.תיק ההוא במכתב תביעה אבל אולי השופט לא שם לב?)

או שהשופט עלול להתעצבן ולפסוק סכום נמוך ממה שפסק?

אשמח לקבל חוות דעת של המומחים שכאן.
@יוסי ב.ק

תבעתי את חברת קווים על אוטובוס אחרון שלא יצא והשאיר אותי בעיר אחרת ללא פתרון לחזור הביתה.
בנוסף לעוגמת נפש הנ"ל בין השעות 00:30 (הזמן שבו האוטובוס האחרון היה אמור לצאת) לבין השעה 1:30 (סוף זמן מענה טלפוני בשירות לקוחות) הנציג אמר לי שכבר מגיע אוטובוס חלופי.
בגלל ההטעיה הזו של הנציג רק ב1:30 הזעקתי מישהו שיבוא לאסוף אותי ויצא שחיכיתי בתחנה שוממת באמצע הלילה עד 2:30.

2.דלק והוצאות נסיעה

החברה לא טרחה אפילו להגיש כתב הגנה והשופט קבע שהנזק מסתכם רק ב 3,450 ש"ח כולל הוצאות משפט.

@יוסי ב.ק
פסיקות אחרות לא מחייבות את השופט במקרים האלה.
ובכל מקרה, ממש לא כדאי להגיש ערעור.
ערעור הוא בבימ"ש מחוזי, ושם בניגוד לת"ק זה כבר סיפור אחר לגמרי.
גם הסיכוי שהערעור יתקבל הוא אפסי. בתי משפט לא נוטים בקלות לקבל ערעורים, כל שכן על ת"ק. לא נראה שהשופט עשה או פסק משהו שיצדיק את קבלת הערעור.

ובכל מקרה, קיבלת את רוב הסכום שתבעת.
נראה לי שמפריעה לך העובדה שישבת חשבת ובדקת והחלטת להגיש תביעה ע"ס 5000 ש"ח, ומאכזב אותך שהשופט פסק חלקית, ולא הסכים איתך במאת האחוזים.
אבל עדיין זה סכום יפה מאוד.
למרבה הצער יש המון נוסעים שחוו וחווים חויה דומה לשלך, גם הם בזבזו זמן לשווא מתוך תקוה שיגיע אוטובוס, גם איבדו זמן יקר באמצע הלילה ובשאר שעות היום, ולא נעשה עימם דבר.
אתה קמת ופעלת והוצאת פיצוי יפה על בזבוז הזמן ועגמת הנפש!
אין לנו כלים אחרים להתמודד מול השירות הלקוי של התח"צ, אלא תלונות ובעיקר תביעות, וכמה שיותר.
המטרה העיקרית היא לא בהכרח שהשופט יסכים איתנו לגמרי, אלא להפסיק את המצב הזה שבו החברות פועלות באופן לקוי ואין דין ואין דיין.

פסיקות אחרות לא מחייבות את השופט במקרים האלה.
ובכל מקרה, ממש לא כדאי להגיש ערעור.
ערעור הוא בבימ"ש מחוזי, ושם בניגוד לת"ק זה כבר סיפור אחר לגמרי.
גם הסיכוי שהערעור יתקבל הוא אפסי. בתי משפט לא נוטים בקלות לקבל ערעורים, כל שכן על ת"ק. לא נראה שהשופט עשה או פסק משהו שיצדיק את קבלת הערעור.

ובכל מקרה, קיבלת את רוב הסכום שתבעת.
נראה לי שמפריעה לך העובדה שישבת חשבת ובדקת והחלטת להגיש תביעה ע"ס 5000 ש"ח, ומאכזב אותך שהשופט פסק חלקית, ולא הסכים איתך במאת האחוזים.
אבל עדיין זה סכום יפה מאוד.
למרבה הצער יש המון נוסעים שחוו וחווים חויה דומה לשלך, גם הם בזבזו זמן לשווא מתוך תקוה שיגיע אוטובוס, גם איבדו זמן יקר באמצע הלילה ובשאר שעות היום, ולא נעשה עימם דבר.
אתה קמת ופעלת והוצאת פיצוי יפה על בזבוז הזמן ועגמת הנפש!
אין לנו כלים אחרים להתמודד מול השירות הלקוי של התח"צ, אלא תלונות ובעיקר תביעות, וכמה שיותר.
המטרה העיקרית היא לא בהכרח שהשופט יסכים איתנו לגמרי, אלא להפסיק את המצב הזה שבו החברות פועלות באופן לקוי ואין דין ואין דיין.
תודה ענקית על העזרה והמידע.
יש לציין שהאומץ והכוח לקום ולעשות מעשה במקום רק להתלונן הגיע בעקבות האשכול הזה.
יישר כוח!
יש לך חלק גדול בזכיה הזו.

2.דלק והוצאות נסיעה

@יוסי ב.ק
היה לך דיון?

קראתי אחוז בודד של הודעות כאן בפורום
אבל אני כמה פעמים בקווי ה900 של נתיב אקספרס כשלא הגיעו/עצרו /היו מלאים וכדו' שלחתי פניה במייל לפניות הציבור עם פרטי המקרה וחשבונית של מונית וקיבלתי את הסכום המלא מיידי
מקווה שעזרתי

קראתי אחוז בודד של הודעות כאן בפורום
אבל אני כמה פעמים בקווי ה900 של נתיב אקספרס כשלא הגיעו/עצרו /היו מלאים וכדו' שלחתי פניה במייל לפניות הציבור עם פרטי המקרה וחשבונית של מונית וקיבלתי את הסכום המלא מיידי
מקווה שעזרתי
אם קיבלת כל פעם סכום קטן והמקרים ממשיכים זה אומר שעדיין משתלם לחברה לא להוציא אוטובוס ומקס' לשלם 30 ש"ח...

יש דרך לעצור את הגלגל, האם חשבת כיצד?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה