תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

בחלק מהפעמים באמת יש תיעוד ברב קו מתי עליתי לאוטובוס (בתחנת המוצא), אבל יש פעמים שמה שרואים ברב קו זה שהלכתי הליכה של רבע שעה לאוטובוס אחר ולא נסעתי באוטובוס שלא הגיע (אולי בסוף הגיע מאוחר), זה יכול לשמש כראיה או שזה לא יכול להיות ראיה אבל אני יכול לדעת מזה תאריכים שהאוטובוס לא יצא או שאיחר? חשוב להדגיש שאני הולך ברגל את המסלול של האוטובוס עד לתחנה רחוקה ששם עוברים עוד אוטובוסים ככה שאין צד שבינתים האוטובוס יצא.... (וגם אם יגידו שיצא אז זה כבר באיחור של 20 דק'.
נשמע כמו עילה לתביעה

a1253312 # gmail.com
פניתי אליהם.. תודה רבה .!
והמצב לא פשוט..
התיקוף שלי נעלם מהמערכת.
ויש פה כשל במערכת וצריך לבדוק מי הוא האשם.
אני לא אמורה לשלם את הנסיעה הזאת.! (יש הוכחה בדוח, הפקח כתב ששילמתי נסיעה אחת)
לפי איך שזה נראה זה היה נסיעה באוטובוס תגבור ולא של החברה.
(למרות שזה לא מובן כי היה מכשיר תיקוף באוטובוס)
אולי למישהו יש מידע על מקרה כזה?

איחור של 4 דקות והקדמה של 2 דקות היא אכן לא נחשבת הפרה לגבי קנסות של משרד התחבורה מול החברות.
אבל תביעה של נוסע מול החברה היא לא מכח החוזים שבין משרד התחבורה לחברות.
ולכן לדעתי האישית אם אוטובוס הקדים ב-2 דקות, וכתוצאה מכך הייתי צריך לחכות חצי שעה לאוטובוס הבא יש פה עילה לתביעה לכאורה.
אלא שזה גבולי ויכול להיות שהשופט יגיד שאי אפשר לדייק וכו'. ולכן לא כדאי לתבוע על מקרה בודד כזה, אבל בצירוף מקרים נוספים אפשר לדעתי לצרף אם נגרם עיכוב משמעותי מכך.
גם במקרה שיש הפרשי זמן גדולים בין הקווים אינני בטוח שהפסיקה תהיה לטובת הנוסע. נוסעים עלו בתחנה, הנוסע הנוסף הגיע אח"כ. בנוסף, מדובר בהפרש של 10-15 דקות בין קו לקו, כשישנם קווים נוספים שמגיעים גם הם לרוב היעדים של הקו המקורי.

שאלות למתמצאים
1. איך אני מוכיחה שאוטובוס אכן לא הגיע הם טוענים שהגיע ואף העלה נוסעים
2.הם טוענים שאני דורשת מדי הרבה וגם יכולתי לקחת מוניות... יש דוג' של פסקי דין שמראים שווי גבוה של עוגמת נפש כמו איחור לעבודה /לילדים? כמה זה שווה?

תודה

יש לי כמה מקרים.... למה?
אפשר לבדוק את ביצוע המסלול בקישור הבא בעמוד "מפה לפי קו"

המדריך להגשת תביעה קטנה שמופיע באתר 15דקות מעודכן או שהיום זה קצת אחרת?
נראה שהיום יש לשונית מיוחדת לתביעות קטנות ולא ניתן לבחור באיזה עיר המשפט יתנהל אלא נקבע אוטומטית לפי עיר המגורים שלי....?

איפה ניתן למצוא מספר הזיהוי של חברת תנופה?
ועוד שאלה על כמה זמן אחורה ניתן להגיש תביעה?

גם במקרה שיש הפרשי זמן גדולים בין הקווים אינני בטוח שהפסיקה תהיה לטובת הנוסע. נוסעים עלו בתחנה, הנוסע הנוסף הגיע אח"כ. בנוסף, מדובר בהפרש של 10-15 דקות בין קו לקו, כשישנם קווים נוספים שמגיעים גם הם לרוב היעדים של הקו המקורי.
אמנם הנוסע הגיע אחר כך, אבל עוד לפני זמן היציאה.
גם עיכוב של 10-15 דקות היא עילה לתביעה, אבל הסכומים בדרך כלל שונים מעיכוב של שעה.

שאלות למתמצאים
1. איך אני מוכיחה שאוטובוס אכן לא הגיע הם טוענים שהגיע ואף העלה נוסעים
2.הם טוענים שאני דורשת מדי הרבה וגם יכולתי לקחת מוניות... יש דוג' של פסקי דין שמראים שווי גבוה של עוגמת נפש כמו איחור לעבודה /לילדים? כמה זה שווה?

תודה
מדובר בתביעה שכבר הוגשה?

• תודה
Reactions: ST!
אמנם הנוסע הגיע אחר כך, אבל עוד לפני זמן היציאה.
גם עיכוב של 10-15 דקות היא עילה לתביעה, אבל הסכומים בדרך כלל שונים מעיכוב של שעה.
זה נושא לדיון, אם יציאה מוקדמת בטווח הזמן המותר נחשב "לפני" או לא.
אם נהג מסוים יצא בכל הנסיעות שלו דקה קודם אפשר לעשות לו משהו? לדעתי, בלי התראה - אי אפשר.

המדריך להגשת תביעה קטנה שמופיע באתר 15דקות מעודכן או שהיום זה קצת אחרת?
נראה שהיום יש לשונית מיוחדת לתביעות קטנות ולא ניתן לבחור באיזה עיר המשפט יתנהל אלא נקבע אוטומטית לפי עיר המגורים שלי....?
היום ההגשה הרבה יותר קלה ולכן רוב המדריך הנ"ל אכן כבר לא רלוונטי.
לגבי מקום התביעה - בשלב האחרון לפני ההגשה ניתן לבחור.
איפה ניתן למצוא מספר הזיהוי של חברת תנופה?
@פרידה תוכלי לעזור?
ועוד שאלה על כמה זמן אחורה ניתן להגיש תביעה?
כמה זמן אחורה התביעות שלך?

כמה זמן אחורה התביעות שלך?
יש לי משנת 2018
והאם ניתן לתבוע גם חברה שעכשיו הפסיקה להפעיל את הקווים האלה או שמספר הקו השתנה מאז?
למשל הקווים מבית שמש לירושלים היו לפי כמה שנים נעשים על ידי חברת אגד ועכשיו זה חברת תנופה

עם הפקחים של אגד עצרו את האוטובוס כדי לעשות בדיקה ( החוק אוסר על הפקחים לעצןר את האוטובוס)
האם אפשר לתבוע

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה