תח"צ קיבלתי מהם 3,000 בלי להתווכח, הדרך היחידה שעוזרת!!!

אוטובוס מבני ברק לערד שיוצא פעם בכמה שעות, התמלא ולא עצר בתחנה,
בפנייתי לאגד על פיצוי, להלן תשובתם,
האם יש מה להמשיך לתבוע ?
1752651246751.png

האם יש מה להמשיך לתבוע ?
התלוננת בשעת מעשה בחברה? הם ידעו שנשארת בתחנה?
אם כן לכאורה היה להם חובה חוקית להוציא אוטובוס מתגבר.
עיין בנוהל נוסעים בעמידה סעיף 5.3.2.
ואחר מכן עיין בנוהל אוטובוסים תקולים סעיף 6.3.

כן, יש לי הקלטה עם נציג שירות שלהם בשעת מעשה.
אז לכאורה הם היו אמורים חוקית לשלוח אוטובוס מתגבר, תסתכל בקישורים שצירפתי.
ממילא יש לך איך לתבוע, בפרט שיש לך הודאה מפורשת כתובה של החברה בעניין.
אם כי ההמלצה הגורפת כאן היא לא לתבוע על מקרה בודד אלא רק על כמה מקרים כדי להפחית את הסיכון שהתביעה תיפול ותחוייבו בהוצאות משפט.

האם זה חוקי לשלם בר-קו של מישהו אחר?
באחת הנסיעות שלי מחוץ לעיר האוטובוס לא יצא ואוטובוס שאחריו איחר.
תבעתי את החברה בלי להזכיר את העניין מתי ואיך חזרתי הביתה-פשוט תבעתי על עצם האיחור.
כששלחתי מייל עם תלונה על האיחור לחברה הם הודו שהיה איחור והתנצלו.
באותו זמן לא היה לי רבקו ושילמתי עם רבקו של שכנה.
החברה החזירה כתב הגנה עם פירוט מהרבקו שלי שבו כביכול בכלל לא הייתי בתחנה באותו זמן כי אין תיעוד של נסיעות מחוץ לעיר.
מבחינתם זוהי עלילת שווא והם תובעים אותי חזרה על הוצאות משפט.
אם אני מביאה בבית משפט פירוט רבקו של שכנה ומסבירה ששילמתי בזה-האם זה חוקי?

וסתם ככה אשמח לטיפים מה עושים, מה אומרים ואיך ההתנהלות בבית משפט
חשבתי שיבואו איתי לפשרה
לא תכננתי שיתבעו אותי חזרה על הוצאות משפט.....
עוד שבועיים אמור להיות לי דיון.
@יוסי ב.ק

האם יש מה להמשיך לתבוע ?
צפה בקובץ המצורף 2014550
כמו ש @עוילם הישיבעס כתב הם היו אמורים לשלוח אוטובוס נוסף.
מאוד מעניין שהם כותבים "מובן כי אין אנו רשאים להפר את תקנות התעבורה באשר הן" בו בזמן שהם לא מקיימים את המתחייב על פי הנהלים.
לדעתי האישית ולפי הנתונים שכתבת נראה שבהחלט אפשר לתבוע

אז לכאורה הם היו אמורים חוקית לשלוח אוטובוס מתגבר, תסתכל בקישורים שצירפתי.
ממילא יש לך איך לתבוע, בפרט שיש לך הודאה מפורשת כתובה של החברה בעניין.
אם כי ההמלצה הגורפת כאן היא לא לתבוע על מקרה בודד אלא רק על כמה מקרים כדי להפחית את הסיכון שהתביעה תיפול ותחוייבו בהוצאות משפט.
במקרה מהסוג הנ"ל שבו החברה לא מכחישה, רק מאשימה את הנהלים בו בזמן שמצפצפת על נהלים אחרים, ולאור העובדה שמדובר בכמה שעות לפי המתואר, אז מדובר במקרה מספיק "כבד" (ושוב, בתנאי שאכן היה עיכוב של כמה שעות) שאפשר לתבוע לבד.
אבל בהחלט אם יש עוד מקרים כדאי לצרף גם אותם.
דבר נוסף שניתן לעשות, זה לפנות שוב לאגד שיסבירו מדוע לא שלחו אוטובוס נוסף לפי המתחייב בנוהל.
@erm

במקרה מהסוג הנ"ל שבו החברה לא מכחישה, רק מאשימה את הנהלים בו בזמן שמצפצפת על נהלים אחרים, ולאור העובדה שמדובר בכמה שעות לפי המתואר, אז מדובר במקרה מספיק "כבד" (ושוב, בתנאי שאכן היה עיכוב של כמה שעות) שאפשר לתבוע לבד.
אבל בהחלט אם יש עוד מקרים כדאי לצרף גם אותם.
דבר נוסף שניתן לעשות, זה לפנות שוב לאגד שיסבירו מדוע לא שלחו אוטובוס נוסף לפי המתחייב בנוהל.
אם החברה תוכיח שהיה חסימות חריגות/פקקים/כמות חריגה של אוטובוסים תקולים/אני לא יודע מה, וזה גמר לחברה את הרזרבה התפעולית התובע עלול להישאר עם לשון בחוץ.
אבל זה בהחלט סיכון נמוך מהממוצע.

זה לא חוקי, אבל אתם לא אמורים לדעת שזה לא חוקי. שילמתם, לא?
אם שניהם זכאים לאותה הנחה זה חוקי, למשל נוער ונוער. כל שכן בערך צבור ללא הנחה.
חופשי חודשי/שנתי/סטודנט וכו' לא חוקי. אבל לכאורה ניתן לשלם בערך צבור שהיה מוטען על אותו רב קו.
תבעתי את החברה בלי להזכיר את העניין מתי ואיך חזרתי הביתה-פשוט תבעתי על עצם האיחור.
החברה החזירה כתב הגנה עם פירוט מהרבקו שלי שבו כביכול בכלל לא הייתי בתחנה באותו זמן כי אין תיעוד של נסיעות מחוץ לעיר.

חשבתי שיבואו איתי לפשרה
@יוסי ב.ק
לגבי התשלום, ככל הידוע לי לתביעה אין שום קשר לתשלום. כלומר, גם אם לא שילמתי אין לזה קשר משפטי עם התביעה על האיחור וכדומה (יכול להיות שהשופט לא יאהב את זה, אבל לכאורה זאת לא תהיה עילה יחידה שתדחה את התביעה. ושוב, זאת על דעתי האישית והלא מלומדת. אם מישהו יודע משהו אחר אני אשמח לדעת).
בנוסף, יתכן מאוד והשימוש של הנתבעת בנתוני הרב קו ללא רשותך היא עצמה לא חוקית. למיטב זכרוני כך כתב בעבר @מנוי פרימיום (נשמח אם יש עדכונים בעניין).
ועל כולם - אין כאן שום הוכחה נגדך. יכול להיות ששילמת ברב קו של מישהו אחר, או ברב קו אנונימי כמו שכתב @פרוג וזהו .
ולכן ברמת העיקרון - לדעתי האישית לא להעלות בכלל את השאלה הזאת בדיון (בכפוף למה שאכתוב להלן במקרה הספציפי שלך). אבל מכיון שיכול להיות שהיא תעלה אז תשתדלי להגיע מוכנה לאפשרות הזאת. כלומר, אם שילמת ברב קו של השכנה באופן חוקי כנ"ל בהחלט תוכלי להציג את זה בבימ"ש אם ישאלו על כך (זה דורש שהשכנה תיגש לעל הקו ותוציא תדפיס מתאים), ובכלל לנסות להסביר שזאת לא מהוה הוכחה וכו' כנ"ל.

אבל יש בשאלה שלך נקודה קריטית - מה הפירוש "הם תובעים אותי חזרה"? הם הגישו תביעה שכנגד? או שסתם מבקשים הוצאות משפט?

אם החברה תוכיח שהיה חסימות חריגות/פקקים/כמות חריגה של אוטובוסים תקולים/אני לא יודע מה, וזה גמר לחברה את הרזרבה התפעולית התובע עלול להישאר עם לשון בחוץ.
אבל זה בהחלט סיכון נמוך מהממוצע.
לכן מומלץ לפנות אליהם שוב.
אבל לא מוכרח, כי אם אכן פתאום נוצרו פקקים בין האוטובוס הראשון שעבר ולא עצר, או כל דבר אחר, למה הם לא כתבו את זה בתשובה לתלונה?

חשבתי שיבואו איתי לפשרה
@יוסי ב.ק
א. הבאת נתוני תיקוף מהרב קו לבית המשפט מהווה עבירה פלילית חמורה מצד החברה והיא נגד הוראה מפורשת של משרד התחבורה לחברות המורה כי אסור להם לעשות שימוש במידע הזה בבית המשפט, ממליץ שתתייעצו עם עמותת דרך כבוד במייל a1253312@gmail.com
ב. לפי הנוהל שנכנס לתוקף ב-01/06/2025 זה חוקי לחלוטין כל עוד לשתיכן יש פרופיל הנחה זהה - מבוגר / זכאי / סטודנט ואתם משלמים בערך צבור ולא בחופשי חודשי או יומי

בנוהל הישן -
1752660288511.png

בנוהל החדש לעומת זאת -

בערך צבור שאין בו שום הנחה אין שום הגבלה לתקף על נוסע אחר

תיקוף על נוסע אחר.png

בערך צבור של בעלי זכאות אפשר לתקף עבור נוסע אחר רק אם הוא בעל זכאות דומה וכדלהלן -

1752660507333.png

הבאת נתוני תיקוף מהרב קו לבית המשפט מהווה עבירה פלילית חמורה מצד החברה והיא נגד הוראה מפורשת של משרד התחבורה לחברות המורה כי אסור להם לעשות שימוש במידע הזה בבית המשפט
יש לך את המקור? בדרך כבוד יידעו לתת?
גם לי יש דיון בקרוב שהחברה הציגה נתונים מהרב קו, אם כי במקרה שלי, בכתב תביעה אחר מלפני כמה שנים כתבתי את נתוני הרב קו, אולי זה מתיר להם גם שימוש עתידי?

אבל לא מוכרח, כי אם אכן פתאום נוצרו פקקים בין האוטובוס הראשון שעבר ולא עצר, או כל דבר אחר, למה הם לא כתבו את זה בתשובה לתלונה?
בקיצור, הטענות הם: א. אמור להיות לכם רזרבה תפעולית, ב. הייתם אמורים להוציא לי משם אוטובוס.
החברה יכולה לטעון שהרזרבה התפעולית נוצלה במלואה (10% סה"כ זה כנראה רק אוטובוס אחד בקו ערד בני ברק, ולפעמים באמת יש תקלות) ולכן לא היה להם אוטובוס חילופי להוציא, הפקקים היו יכולים להיות לפני 5 שעות, העיקר שהאוטובוס הרזרבי יצא ולא היה נוסף, טענה כזאת כנראה קשה להפריך בביהמ"ש.
בתגובה לתלונה הם התעלמו מזה שהם היו אמורים לשלוח אוטובוס נוסף, הם רק ציינו שהאוטובוס הראשון היה מלא.
אכן בקשת תגובה ספציפית לשאלה הזאת (למה לא הוציאו אוטובוס מהרזרבה) אמורה לפתור את הבעיה.

חשבתי שיבואו איתי לפשרה
@יוסי ב.ק
@מנוי פרימיום האיר את עינינו
א. שמעשה החברה פלילי..
ב. שצורת התשלום תקינה..

רק מעיר שסעיף ב׳ בתוקף כחודש וחצי בלבד,
וצריך לשים לב שכנראה הנסיעה הייתה קודם כך שלא יהיה ניתן להשתמש בטענה הזו,
ואדרבה זה עלול לשמש כנגדכם {אומנם לא קשור לעצם התביעה, אבל עלול להפוך אתכם לפחות נאמנים בעיני השופט..}

רק מעיר שסעיף ב׳ בתוקף כחודש וחצי בלבד,
וצריך לשים לב שכנראה הנסיעה הייתה קודם כך שלא יהיה ניתן להשתמש בטענה הזו,
חשוב להעיר שגם לפי הנוהל הקודם זה לא אסור בפירוש!
והראיה - אם נוער או אזרח ותיק שמקבלים הנחה רשאים לשלם זה על זה, כל שכן שמי שלא מקבל כלל הנחה שיוכל לשלם על חברו בערך צבור שאין בו שום הנחה.
הנוהל החדש נועד למנוע את האבסורד שבניסוח הנוהל הקודם שבא להקל ונמצא מקלקל...

חשוב להעיר שגם לפי הנוהל הקודם זה לא אסור בפירוש!
והראיה - אם נוער או אזרח ותיק שמקבלים הנחה רשאים לשלם זה על זה, כל שכן שמי שלא מקבל כלל הנחה שיוכל לשלם על חברו בערך צבור שאין בו שום הנחה.
הנוהל החדש נועד למנוע את האבסורד שבניסוח הנוהל הקודם שבא להקל ונמצא מקלקל...
השאלה האם להציג את זה כטענה לשופט, אולי לא כדאי!?

החברה יכולה לטעון שהרזרבה התפעולית נוצלה במלואה (10% סה"כ זה כנראה רק אוטובוס אחד בקו ערד בני ברק, ולפעמים באמת יש תקלות) ולכן לא היה להם אוטובוס חילופי להוציא
להבנתי הרזרבה התפעולית היא לא לפי קו, זה לא שלכל קו צריך להיות רזרבה. אלא ה-10% מתייחס לכלל מצבת האוטובוסים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה