- הוסף לסימניות
זה לא צמצום שאת יכולה להתגאות בו!נכתב ע"י מילה בסלע;1165537:מצומצמת גאה...!
זה צמצום של אי קבלת האחר!
צמצום שמראה על חוסר הבנה לכך שיש אנשים שנולדו שונים ממך, או שעברו דברים שלא עברת, שתנאי חייהם שונים ממך,
תחשבי בעצמך מה עוד...
זה לא צמצום שאת יכולה להתגאות בו!נכתב ע"י מילה בסלע;1165537:מצומצמת גאה...!
נכתב ע"י efrat1;1165598:זה לא צמצום שאת יכולה להתגאות בו!
זה צמצום של אי קבלת האחר!
צמצום שמראה על חוסר הבנה לכך שיש אנשים שנולדו שונים ממך, או שעברו דברים שלא עברת, שתנאי חייהם שונים ממך,
תחשבי בעצמך מה עוד...
את מכירה את הישיבה?נכתב ע"י אפרתה;1165662:מהיכרות שלי עם הישיבה הסרט עושה לה שירות גרוע מאוד. ולא משנה מה הם הניואנסים שמבינים או לא. תכל'ס זה נראה גרוע וזה הכל.
ואם מישהו כותב על משהו 'מכוער' כי ככה זה נראה לו ואומרים לו- מצומצם- אז זה הצמצום בהתגלמותו. כי אם כותבים דיעות- אז שיהיה לשני הכיוונים. כשמישהו כתב על הסאטמרים שאינם מצביעים בבחירות מילות גנאי הוא היה בעיני מצומצם. אבל שם לאף אחד זה לא הפריע. אבל כאן כשמראים משהו שהנפש העדינה סולדת ממנו ויש כאלה שזה מפריע להם- זה נקרא צמצום? אשריך מילה שנתפסת על כך. פתיחות??? איך אמר מישהו? לפתח חטאת רובץ.............
נכתב ע"י efrat1;1165679:אפרתה
שימי לב על איזה צמצום דיברתי, על צמצום של אי קבלת האחר.
לדעתי אנשים אמורים להבין שהם שונים זה מזה, וגם אם הסרט לא קולע לטעמם/ לא נראה להם על רמה/ לא חינוכי לדעתם... וכו' זה עדיין לא סיבה לקטול את הישיבה בסגנון של חשבתי שהישיבה ככה ואני רואה שהיא אחרת...
אין כאן הבעת דעה שלי על הסרט או רמתו אלא הארה למילה שתשים לב שיש אנשים שונים בעולם.
והצמצום הוא לא זה שהסרט לא מצא חן בעיניה, אלא הצורה שבה היא פוסלת ישיבה מסוימת.
אני את שלי כתבתי, ואנא אל תמשיכו להוציא את דברי מהקשרם, כי אני מתייאשת מראש...
לא לבקר את הליצנות הזו כי אנחנו לא מבינה אותה, ולא יודעים מאיפה היא באהומדוע לא לבקר את הליצנות הזאת? (בלשון המעטה)
נכתב ע"י סטודיו ארט;1165938:סרטון פורימי לכל דבר!! יש לכם סתם כאב בטן שרוצה להשמיץ.
תמיד יש את האלו שחייבים להתנפל בגלל שלא מתאים להם.. אנחנו רגילים לזה כאן בפורום.
אנחנו מסתדרים טוב בלעדיהם, וחבל מאוד שהם חזרו.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים