עזרה קיבלתם פעם החזר מס על תרומות?

• הוסף לסימניות
מה ז"א "תמיד"?
אם יורד - אז זה בד"כ עקבי לאורך כל השנה
אני שכירה
לנשים יש הרבה נקודות זיכוי בגלל הילדים... אז לא יורד מס אלא אם כן משכורת מעל גובה המס.
ותמיד- הכוונה שיש בד"כ פטור ממס ורק בעקבות סכום גבוה חד"פ שנכנס במשכורת, ירד למס ההכנסה. ואז, אולי ניתן לקבל החזר מס
אם כן, אני מוודאת האם כמו שאני יודעת, שאם לא יורד לי מס (בגלל גובה המשכורת/ נקודות זיכוי/ תיאום מס........ אני צריכה החזר מס מתרומות?
תודה

• הוסף לסימניות
30% מגובה המס
זה לפי חודש או לפי שנה?
כוונתי לשאול האם ההחזר הוא לפי התרומות וגובה המס של כל חודש בפני עצמו או שזה חישוב שנתי

• הוסף לסימניות
ובנוסף מס הכנסה יודע לבדוק את עצמו בלי קשר למה שאתם תודיעו לו, והוא מקבל באופן עקרוני את כל המידע מביטו"ל. לכן אי דיווח אולי יעזור לטווח הקצר אבל סביר להניח שמס הכנסה יעלה על זה בסופו של דבר.

סורי, זה לא נכון.
צריך להזהר לא לדווח בשנה שיצאתי לחל"ד.
אא"כ אני בטוחה שיצא לטובתי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לשון החוק (פקודת מס הכנסה, סעיף 46): (ההדגשות שלי)

https://www.nevo.co.il/law_html/law01/255_001.htm#Seif71

46. (א) אדם שתרם בשנת מס פלונית סכום העולה על 180 שקלים חדשים לקרן לאומית, או למוסד ציבורי כמשמעותו בסעיף 9(2) שקבע לענין זה שר האוצר באישור ועדת הכספים של הכנסת, יזוכה מהמס שהוא חייב בו באותה שנה בשיעור של 35% מסכום התרומה – אם הוא יחיד, ובשיעור הקבוע בסעיף 126(א) מסכום התרומה – אם הוא חבר-בני-אדם, ובלבד שלא יינתן זיכוי בשנת מס פלונית בשל סכום כולל של תרומות העולה על 30% מההכנסה החייבת של הנישום באותה שנה, או על 9,000,000 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם (להלן – התקרה לזיכוי); סכום העולה על התקרה לזיכוי שנתרם באותה שנת מס, יזוכה מהמס בהתאם להוראות סעיף זה בשלוש שנות המס הבאות בזו אחר זו, ובלבד שלא יינתן זיכוי בכל אחת משלוש שנות המס כאמור, בשל סכום כולל של תרומות העולה על התקרה לזיכוי.

תרגום החוק לעברית:

1. הזיכוי - אם תרמת השנה 1000 ש"ח, תקבל זיכוי של 35% מסכום התרומה: 350 ש"ח.
זה אומר שאם היית אמור לשלם 500 ש"ח מס הכנסה, תצטרך לשלם רק 150 ש"ח.
(ואם כבר ניכו ממך את כל ה-500 האלו למס הכנסה, תקבל 350 מתוכם בחזרה).

2. ההגבלה - התקרה היא לפי 30% מההכנסה החייבת. לא 'מחזור ההכנסות', אלא ההכנסה החייבת, אחרי ניכויים. (לשכירים זה לא כ"כ משנה, לעצמאים יש הבדל משמעותי).
כלומר, אם יש לכם הכנסה חייבת של מיליון שקל בשנה, תוכלו לקבל זיכוי על תרומות בסך 300,000 ש"ח. סכום הזיכוי יהיה 105,000 ש"ח. (35% מגובה התרומות).

3. ההעברה - אם תרמתם יותר מזה, תוכלו לדווח על מלוא התרומה, ולהעביר חלק ממנה לשנים הבאות. רק זהירות - לו הייתי פקיד שומה, הייתי בודקת מאיפה לאנשים שמרוויחים רק מיליון שקל, יש אפשרות לתרום חצי מתוכם.

• הוסף לסימניות
ובנוסף מס הכנסה יודע לבדוק את עצמו בלי קשר למה שאתם תודיעו לו, והוא מקבל באופן עקרוני את כל המידע מביטו"ל.

סורי, זה לא נכון.
צריך להזהר לא לדווח בשנה שיצאתי לחל"ד.
אא"כ אני בטוחה שיצא לטובתי.

שניכם צודקים.
מס הכנסה יודע לבדוק, זה נכון.
אבל טכנית, הוא לא בודק כל שכיר בארץ. אין להם אפשרות טכנית וכוח אדם ומיחשוב מספיק, כדי לבדוק את כווווווולם.

אז בפועל, בפרקטיקה, בודקים רק את מי שיש סיבה לחשוד בו, או את מי שמעיר דובים מרבצם (למשל, מגיש דוחות להחזר).

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שניכם צודקים.
מס הכנסה יודע לבדוק, זה נכון.
אבל טכנית, הוא לא בודק כל שכיר בארץ. אין להם אפשרות טכנית וכוח אדם ומיחשוב מספיק, כדי לבדוק את כווווווולם.

אז בפועל, בפרקטיקה, בודקים רק את מי שיש סיבה לחשוד בו, או את מי שמעיר דובים מרבצם (למשל, מגיש דוחות להחזר).

או לפי קרטריון שנתי.
ז"א כל שנה בוחרים תחום מסוים שאיתו מתעסקים באותו שנה...

• הוסף לסימניות
2. ההגבלה - התקרה היא לפי 30% מההכנסה החייבת. לא 'מחזור ההכנסות', אלא ההכנסה החייבת, אחרי ניכויים. (לשכירים זה לא כ"כ משנה, לעצמאים יש הבדל משמעותי).
כלומר, אם יש לכם הכנסה חייבת של מיליון שקל בשנה, תוכלו לקבל זיכוי על תרומות בסך 300,000 ש"ח. סכום הזיכוי יהיה 105,000 ש"ח. (35% מגובה התרומות).
לא הבנתי משהו, האם יש אפשרות לקבל חזרה את כל המס?

• הוסף לסימניות
נמחק בגלל טעות

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא בגלל תרומות.
כן בגלל נקודות זיכוי שלא חושבו וכדו'.

למה לא?

ניקח לדוגמה שכירה עם ילדים, שיורד לה ממש מעט מס הכנסה (נניח 1000 בשנה).
אם היא תביא תרומות של 3000 ש"ח - היא תוכל לקבל בחזרה את כל המס שירד לה.

• הוסף לסימניות
לנשים יש הרבה נקודות זיכוי בגלל הילדים... אז לא יורד מס אלא אם כן משכורת מעל גובה המס.
ותמיד- הכוונה שיש בד"כ פטור ממס ורק בעקבות סכום גבוה חד"פ שנכנס במשכורת, ירד למס ההכנסה. ואז, אולי ניתן לקבל החזר מס
אם כן, אני מוודאת האם כמו שאני יודעת, שאם לא יורד לי מס (בגלל גובה המשכורת/ נקודות זיכוי/ תיאום מס........ אני צריכה החזר מס מתרומות?
תודה

אם במשך שנת המס ירד לך מס הכנסה, לא משנה אם כל חודש או רק פעם אחת, את יכולה לקבל החזר

• הוסף לסימניות
ניתן לקבל חזרה את מלא המס שירד.
התיקרה היא על 30% מההכנסה החייבת לא 30% ממס ההכנסה שירד.
למשל (תאורטית בלבד) אם על משכורת של 8000 ירד 1000 מס, התיקרה היא על 30% של 8000, כלומר ניתן לקבל זיכוי עד 2400 ש"ח (וכמובן עם התיקרה הנוספת של 35% מגובה התרומות)
שימו לב לפרטים...

• הוסף לסימניות
ניתן לקבל חזרה את מלא המס שירד.
התיקרה היא על 30% מההכנסה החייבת לא 30% ממס ההכנסה שירד.
למשל (תאורטית בלבד) אם על משכורת של 8000 ירד 1000 מס, התיקרה היא על 30% של 8000, כלומר ניתן לקבל זיכוי עד 2400 ש"ח (וכמובן עם התיקרה הנוספת של 35% מגובה התרומות)
שימו לב לפרטים...
בדוגמה שנתת, הכוונה ל 2400 בשנה?

• הוסף לסימניות
יש להגיש למס הכנסה את הקבלות המקוריות, מומלץ מאד לשמור העתק אצלכן עד לקבלת החזר המס.
(שנה שעברה איבדו לי את כל הקבלות, וללא ההעתקים ששמרתי, הייתי מפסידה את ההחזר)

כמו שאמרו לפני, אפשר לקבל החזר על מלא הסכום.
אבל, כאשר מדובר בסכומים קצת יותר גבוהים מאשר 1000 שח לשנה. נניח 15,000, יש להביא קבלות על סך 45,000 שח.
קבלות על סכומים גבוהים, לא מאשרים הם הן שולמו במזומן, אלא רק בהעברה בנקאית וכו (בד"כ ירצו דפי חשבון שמוכיחים שהסכום אכן הועבר וכד').
וכן - בד"כ מס הכנסה בודקים היטב ולא מאשרים מיד, לכן לא להיבהל אם מקבלים הודעה על ההחזר ורואים שהקבלה לא אושרה, יש ללכת אליהם ולהסביר למה ואיך תרמת, ואז מאשרים.

עוד נקודה - בד"כ הם נזכרים בחובות נוספים, כך שיש לקחת בחשבון שמהסכום שאתן חושבות שתצלחנה לקבל חזרה, יורידו לכן את ה"חובות"..

• הוסף לסימניות
2 שאלות:
1. האם זה נוגע גם לעצמאיים, גם אם הם לא הגיעו לתקרת המס?
2. האם חשבוניות של עמותה כמו חיידר וישיבה של הילדים יכולים להחשב כתרומה?

• הוסף לסימניות
2 שאלות:
1. האם זה נוגע גם לעצמאיים, גם אם הם לא הגיעו לתקרת המס?
2. האם חשבוניות של עמותה כמו חיידר וישיבה של הילדים יכולים להחשב כתרומה?

1. זה נוגע לעצמאים. אבל מי שלא הגיע לתקרת המס ולא שילם מס, לא יוכל לקבל החזר.
2. רשמית - לא. מס הכנסה מתייחס לכך מאד בחומרה. (אם וכאשר העניין יתגלה, הבעיה לא תהיה של התורם, אלא של העמותה הנתרמת. אסור להם להנפיק קבלות לפי סעיף 46, להורי הילדים הלומדים אצלם).

• הוסף לסימניות
חשוב לדעת: אם מגישים את הבקשה לזיכוי על תרומה בתוך שנת המס, מקבלים אישור מפקיד השומה שאותו מגישים לחשבת השכר, ואז המעסיק מזכה ישירות דרך השכר את הסכום שמגיע.
צריך לברר אצל המעסיק עד מתי אפשר לעשות את זה כל שנה (בד"כ נובמבר או דצמבר)
בצורה זו מס הכנסה לא פותח שום תיק ולא עושה בירור- אלא נותן מייד אישור למעסיק לזיכוי.

בנוסף- על קבלות עד סך 5000 שח (כל קבלה, לא כולן יחד) פקיד השומה נותן ישירות את האישור. על קבלות בסכומים גבוהים יותר צריך אישור של מנהל במס הכנסה. כך שאם בכל מקרה אתם מתכננים לתרום סכומים גבוהים במהלך השנה, כדי לתרום אותם בצורה מחולקת, ולחסוך כאב ראש במס הכנסה.

דרך אגב, היום ביטוח לאומי (אצלי לפחות) גובה מס הכנסה על דמי לידה, כך שלא צריך לפחד להגיש תביעה על שנה של חופשת לידה. אני פשוט ראיתי בפירוט של ביטוח לאומי את גובה מס ההכנסה, וכיוון שהוא היה שווה (בחלוקה חודשית) למס שנגבה ממני ע"י המעסיק, לא היתה לי סיבה לחשוש.

מצד שני- בתביעת הפרשים כמה חודשים לאחר הלידה לא גבו לי מס, כך שצריך להיות עירניים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת