קינוח אפרסקים אפויים עם פירורים

• הוסף לסימניות
שמעתי על קינוח טעים עם אפרסקים (מקופסת שימורים?) אפויים
ומעל מפזרים פירורים של עוגה או משהו.

משהו מכיר? משהו יודע?

אשמח לקבל מתכון.

• הוסף לסימניות
אני עושה את זה עם תפוחים
פורסים תפוחים לפלחים
מסדרים בתבנית
מלמעלה מפזרים שמן סוכר (חום עדיף) קינמון
ומעל הכל פרורים: קמח / שמן/ שוכר- מפוררים ומפזרים
ואפשר לשדרג עם חתיכות שקדים
יוצא מעולה.....
אבל האפרסקים מסקרן גם אותי

• הוסף לסימניות
קוראים לזה קראמבל,
אני אנסה לחפש מתכון.

• הוסף לסימניות
משום מה היה זכור לי שבעבר הכנתי משהו כזה.
אבל כרגע אני רק מוצאת מתכון לקראמבל תפוחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;895130:
אני עושה את זה עם תפוחים
פורסים תפוחים לפלחים
מסדרים בתבנית
מלמעלה מפזרים שמן סוכר (חום עדיף) קינמון
ומעל הכל פרורים: קמח / שמן/ שוכר- מפוררים ומפזרים
ואפשר לשדרג עם חתיכות שקדים
יוצא מעולה.....
אבל האפרסקים מסקרן גם אותי

אופים את זה ביחד?
ואיך מגישים?

• הוסף לסימניות
אוי סליחה שחכתי לכתוב שאופים את זה
וכמובן ביחד זה בעצם שכבת תפוחים שעליה יש את שיכבת הפרורים והשקדים
הגשה-
שמים על צלחת - כמובן לא לצפות שזה יצא חתוך כמו עוגה
אפשר להגיש את זה חם (אני יותר אוהבת בטמפרטורת החדר)
ואפשר לשים בצד כדור גלידה / גלידונית

• הוסף לסימניות
קרמבל אפרסקים
מרכיבים (8 מנות):
1 ק"ג אפרסקים, רצוי צהובים
½ כוס סוכר
25 גרם חמאה
מיץ מ-1/2 לימון
100 גרם חמאה מותכת
1 כוס קמח
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון
50 גרם אגוזים גרוסים גס

אופן ההכנה:
(אם מכינים משימורים מדלגים על שלב 1 ורק חותכים לקוביות)
1. חולטים את האפרסקים לדקה במים רותחים, שוטפים במים קרים ומסירים את הקליפה. חוצים אותם, מוציאים את הגלעין וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בסיר, מוסיפים את הסוכר, החמאה ומיץ הלימון ומבשלים, על להבה נמוכה, עד שהאפרסקים מתרככים ורוב הנוזלים נספגים.
2. להכנת הפירורים, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח, הסוכר, הקינמון והאגוזים ומערבבים היטב עד שנוצרים פירורים גסים.
3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). משמנים בחמאה כלי חסין חום עמוק, בגודל 20/20 ס"מ ומעבירים לתוכו את תערובת האפרסקים.
4. מפזרים את הפירורים על האפרסקים בצורה שווה ואופים 25 דקות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומגישים פושר או קר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה