נכתב ע"י חותם1;1070900:אני מצטטת משהו שבעלי הקריא מספר הזוהר וחיזק אותי מאד, (מובא בספר יסוד ושורש העבודה)
אמר הרועה הנאמן [הוא נשמת משה רבינו]: בזמן ההוא [קודם ביאת המשיח] אלו בעלי המשנה, בעלי החכמה העליונה, בעלי הקבלה, בעלי סודות התורה, השעה דחוקה להם, וזה שאמר הכתוב: "כאיל תערוג על אפיקי מים" שהם [בעלי החכמה] אפיקי מים של התורה אצל השכינה... שיהיו אלה אפיקי מים בצער, ביגון, בעניות, ואלו הם חבלים וצירים של היולדת, שהיא השכינה, ...וכו'
בזמן ההוא היא נפתחת להוליד את המשיח בשביל החבלים והדחק של הצדיקים ובעלי מידות ובעלי סודות התורה, בעלי בושת וענוה, בעלי חסד וכו' שהשעה דוחקת אותם... וזהו שהעמידו בעלי המשנה: דור שבן דוד בא...
ועוד:
זוהר: (אמר אליהו) רועה נאמן, הרי השעה לעלות למעלה בשבועה... אמר לו הרועה הנאמן: משביעך אני בשם הוי"ה שלא תאחר [הגאולה, והשתדל בזה] בכל יכולתך כי אני נמצא בצער רב... כי חכמת סופרים תסרח ביניהם, בכל עיר ועיר ובכל מקום שישראל מפוזרים ביניהם בין המלכויות, ונעשו הערב רב רועים על ישראל, שהם צאן הקדוש ברוך הוא ... ואין להם יכולת לעשות טוב עם תלמידי חכמים, ואנשי חיל ויראי חטא מסובבים מעיר לעיר ולא יחוננו, והערב רב מחרימים אותם ביניהם, ובמקומות רבים אין נותנים להם רק דבר קצוב, באופן שלא תהיה תקומה לנפילה שלהם ואפילו חיי שעה, וכל החכמים ואנשי חיל ויראי חטא נמצאים בצער, בדוחק וביגון, ונחשבים ככלבים, ... ואלו הערב רב הם עשירים בשלוה בשמחה בלי צער ובלי יגון כלל, גזלנים בעלי שוחד, שהם דינים ראשי העם, כי מלאה הארץ חמס מפניהם. עליהם נאמר "היו צריה לראש" משביעך אני פעם שנית בחיי ה' צבאות אלוקי ישראל יושב הכרובים, שכל אלו הדברים לא יפלו מפיך ובכל יכולתך תאמר אותם לפני הקב"ה ולהראות הדחק שלהם.
חייבת לשתף: שבוע שעבר קיבלנו יום אחד 100$מדודה שלנו, (היא הגיעה לארץ לכמה שבועות ולפני שחזרה לחו"ל השאירה לאחיינים שלה משהו סמלי...) מיד עלה לי בראש הדתות, זה בערך ההפרש של מה שהורידו... (עד היום קיבל בעלי דתות משהו כמו 650 ₪)תדעו שסיפורים כאלה הם שגרת דבר יום ביומו אצלנו!
בכולל של בעלי לא שלמו כבר חודשיים מלגה (בלי קשר לדתות) חברותי האברכיות מספרות דברים מדהימים איך הסתדרו, הפלא ופלא... פתאום מס הכנסה שלילי... פתאום משהו החזיר הלוואה ישנה, ממש "ולא ראיתי צדיק נעזב!"
אדרבא, בואו נעלה סיפורי השגחה בענין: חרדים דים דים/ לא עובדים דים דים/מאוחדים דים דים/ ולבוראם תמיד מודים...
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אחד משלנו ו-ישעיהו כהן2 //